Проблем с игра.


1

Здравейте. В момента кодя играта змия, но след приблизително 15 секунди игра, почва да ми лаги.. някакви идеи как може да се оправи това ? 

линк за играта : http://blablabla.free.bg/snake/start.html

Движението е с W A S D бутоните.
Отговори0
Edit: Разбрах, че проблемът не идва от самото движение на змията, а от рисуването на празните квадрати. Тествах играта без тези квадрати и си вървеше както трябва, искам да знам дали има начин как да се оправи това, без да спирам да рисувам съответните квадратите.

от svilenf (55 точки)


0

Здравей,

Доколкото виждам тези квадратчета (grid) си ги правиш сам. Можеш да опиташ да спреш да ги рисуваш и да използваш grid фунционалността, която е налична в html файла. Само трябва да разкоментираш gridSize променливата. Като сменяш стойността й, можеше да управляваш размера на квадратчетата.

Поздрави.


от nikolavn (319 точки)


0

и аз имам проблем

Опитвам се да направя игра, но нещо не се получава. Играта е тип футболна. Има топка и играч. Проблемът е, че аз искам топката да се движи към играча, а когато стигне да отскача от него. При мен не се получава дори и да го сравнявам по Х и по Y или с посока. Моля ако някой знае какво трябва да се направи, да ми напише.


от imihova (0 точки)