05-OOP Principles - Part 2


1

Здравейте, колеги!

След дълги мъки приключих и това домашно.

Дано да бъде полезно на някой.

Линк към домашното-> GITHub


в C# OOP от marvas (342 точки)


Отговори1

Здравейте,

Споделям и моето домашно : GitHub , ако някой все още се затруднява и не го е решил.


от encho.enevski (316 точки)


0

Здравей, колега,

Имам едно питане относно втора задача: Направил си интерфейсите IAccount и ICustomer и там имаш пропъртита за типовете клиент и сметка. Въпроса ми е дали е правилно да се използват класовете CustomerType и AccountType в интерфейс. Не трябва ли по-скоро да се направи нещо от рода на -T SomeType{ get; set; }

Понеже и аз го направих като теб, но нещо не ми се струваше както трябва и затова направо ги махнах от интерфейса. Въобще като цяло не ми е ясно използването на Enums в интерфейсите.
0

Идеята на интерфейсите е да покажеш какво трябва да има в даден клас като пропъртита и методи.Щом ще има класа пропърти от тип някаква  енумерация или пропърти от тип някой клас, аз не виждам нищо грешно в интерфейса да ги изнесеш :D .Това не го правя само аз, това си е нещо нормално :)


от encho.enevski (316 точки)

0

Да така е, но някак си приемам интерфейсите малко по-глобално. В конкретния контекст, например ICustomer можеш да го използваш за друг клас, или дори в друг проект, където CustomerType може да ти трябва да е има съвсем различни параметри(едва ли, но може). Понеже съм онлайн и само във форума мога да водя дискусия или да задам въпрос, за да ми се изяснят дадени неща.