Предложение относно отборните работи


10

Участвал съм в няколко отборни работи досега, половината успешни, половината - не толкова. Не знам при Вас какви са причините за неуспех или за не такъв успех, какъвто сте желали, но при мен в по-голямата част от случаите е, че времето се изяжда с някакви организационни проблеми, свързани с разпределението на отговорностите... 

Идеята ми е следната:

След като системата разпределя участниците в отборите от всички нива на постигнати резултати е логично, че във всеки отбор ще има поне 1 топ курсист. Ако има възможност по някакъв начин да се маркира в системата като "team leader" и отговорността за разпределението да е негова, според мен ще е по-ефективно и повече ще наподобява реалния работен процес, в който имаш team leader, който ти дава задачите...

Споделете Вие как мислите... :-)
Отговори2
Отлично е предложението ти, колега, и определено може да бъде реализирано поне до трети модул, тъй като точно в послудния ние сами си сформираме отборите. Успех! ;-)

от david_mavrodiev (5355 точки)


1
Кой пък ви каза, че има топ курсист. Ние сме отбор от аджамии.

от hankrum (71 точки)


1
Има във всеки отбор такъв и това е публична тайна. :-) 

от david_mavrodiev (5355 точки)

2

:-))) Дори да не е топ, пак има един с най-високи резултати... Би трябвало той да е най-надъхан и сериозен в отбора и да надъхва останалите :-)))) Целта не е той да командори другите, по-скоро да направи някакво разпределение на задачи, в зависимост кой с какво може да помогне... Понеже един работи един ден, на другия ден някой друг, някой път двама почват да правят едно и също, понеже не са се доразбрали кой, какво... Така поне ще знаят кой да питат какво има за правене свободно ако един човек държи списъка със задачите ... :-) Поне аз така го виждам... ;-)

P.S. Може би това е проблем повече при онлайн студентите като се замисля, понеже присъствените им е по-лесна комуникацията, но ми се върти в главата отдавна и реших да го споделя... :-)


от jorosoft (945 точки)


4

Наистина има позитивни страни. Като цяло не съм напълно съгласен с предложението.

Както в живота, така и в отборните работи, не винаги тези, които знаят най-много са най-добрите лидери, най-креативните или най-добрите в организацията. Може би този човек е успял на предишния изпит да изкара най-висок резултат и да се чувства сигурен в момента и да се е отпуснал. А може би сам няма да иска тази отговорност и ако му бъде натресена, да се демотивира, да бъде обвиняван от другите, ако нещо се обърка и още много други.

В крайна сметка, в процеса на работа тези, които знаят повече ще блеснат, не виждам причина да е наложено отгоре обаче.


от roc07 (60 точки)