Абстракция над Identity


4

С дефоултния темплейт си идва готова функционалност по менажиране на юзърите с библиотеката identity. Идеята ми е по някакъв начин да я абскрактна в отелен клас, който да консумирам през интерфейс (който ще се инджектва в презентъра). Също така не искам да ползвам всичките неща, които identity ми налива в базата by default. Намерих един блог пост, който постига нещо подобно, но в имплементацията авторът използва малко по-различно представени repostorita и UoW, което ме "бъгва". ( на всякъде се връщат Taskove и в UoW освен commit метода има и repositorita). Някой може ли да ми поразясни тези неща и как аджеба мога да постигна посоченото в заглавието :) BlogPost
Отговори1

Специално за тасковете, ако използваш ToList вместо ToListAsync на сет-а няма да имаш нужда от тях, можеш да направиш също await и да върнеш .Result директно в репо-то. Другия вариант е да оставиш репо-то така и в сървиса ти да изчакаш Таск-а да си свърши работата и да върнеш Task.Result там. 

По принцип имаш и вариант да закачиш колбеци на таск-а по подобие на Promise-те, но това не съм сигурен до колко е добра идея да се прави C# , а и все пак разчиташ на тези данни за да си върнеш респонс-а , така или инче в някакъв момент ще трябва да се изчака въпросната операция да приключи. В JS не съм сигурен че има await в момента, съответно не мисля че там има други варианти освен колбеци в някаква форма. ( JS await ES2017 @ MDN )

Това са 2-та варианта, за които се сетих дакато си правехме нашия сървис поне и се спряхме на втория вариант, тъй като потенциално е възмжно в някакъв момент евентуално може би да ползваме репо-то асинхронно.


от todorovh (2055 точки)