Тестове от изпита JS DOM & UI


0

Здравейте,

Може ли да качите тестовете от днешния изпит? Предполагам всички тестове ще са полезни, но аз конкретно искам да си тествам 1 задача, защото до последно не разбрах защо получавам 75/100.

Мерси предварително :)




Отговори



2
@Cyki, видях, че сте качили тестовете в репото. Локално минават всичките 8 от 8 regular теста. Защо BgCoder ми дава 75/100 тогава (6/8, 7 и 8 тест не минават) и ще се ретестват ли решенията, ако има проблем с BgCoder?

от mkanovski (552 точки)


0
Сега проверям при колко хора има подобен проблем.

от cuki (7696 точки)

0
И аз имам същият проблем с тестове 7 и 8.

от Tdochev (85 точки)



0

Кои тестове не ти минават?


от ludzhev (132 точки)


0
При мен не минаваше 6-ти тест.  Ще съм благодарен и на едно решение 100/100 аз ще си намеря разликата. 

от ktsvetanov (705 точки)

0
Според мен 6-ти проверява дали при add можеш да прибавиш празен стринг.

от ludzhev (132 точки)



0
Ще ги пуснат със сигурност, както при всеки друг изпит, не бързай :) И аз искам да видя, защо при положение, че в браузъра всичко ми работи както в решението на Цъки, ама бгкодер-а ми дава само 12 точки, ама ще почакам.

от olebg (598 точки)


0
Виж дали не си ползвал някъде classList.add, при мен това беше проблема.

от martinboykov (1112 точки)

0
Не го ползвам. Ето кода - цък . Знам, че е зле написан, има много повторение на код и т.н. , но целта ми беше да го накарам функционално да работи, както и работи в браузъра, но до последно не разбрах защо в бгкодер дава само 12 точки :D

от olebg (598 точки)



0
И ако може трейнерите да пуснат Practice mode за изпита.

от hankrum (71 точки)


1
Предоставените авторски решения на 1ва и 2ра задача не работят в BG Coder - всичко гърми с "Грешка по време на изпълнение". Единствено третата задача е ОК. Не разбирам защо и къде е проблема - дали в самия BG Coder или някъде другаде? Моите решения минават с близо 1/2 от тестовете и исках да сверя с авторските, за да разбера къде и какво бъркам.

от monsterEnergy (954 точки)

1
Виж авторските да не са писани с ES6, че това му беше проблема на бгКодер.

от svrakata (591 точки)



3

Използвам темата да благодаря на авторите на задачите за интересните задачи и за супер коректните и подробни условия този път... :-)

Даже "милостивия" BGCoder работеше адекватно... :-)

 Евала...


от jorosoft (945 точки)


0
Да те питам колега - ти правиш ли някакви проверки на входните данни за 1 задача? Аз правя следното: var leftColumnArray = defaultLeft || [] (същото и за дясната колона); Никъде не пише, че ако са невалидни трябва да се хвърли грешка и аз не съм проверявал за невалидни. Всичко ми работи както обфускирания готов вариант, но получавам 50 точки, та се чудя кое не съм доизпипал за да гърми в половината случаи. Та взех да се чудя дали е трябвало да проверявам входните данни.

от qwerty123 (157 точки)

0

Не. Правя проверка само дали са подадени с if(defaultLeft) ... Ако не са не правя нищо...

Ето грозния ми код  като се извинявам, че хич не е КПК и оптимизиран, но не остана време за оптимизации... :-)


от jorosoft (945 точки)



3
Качени са вече в github. Пуснал съм и practise–а в bgcoder.

от cuki (7696 точки)


2

Цъки, защо се тества нещо, което не е requirement по условие. Говоря за тест 6 -

'Expect input value to be cleared after adding'


от tinman (481 точки)

2

Колега, това не е вярно. Има подточка в Adding Items, която гласи: "Trim item text" :)

UPDATE: Коелгата е прав, няма го в условеито. Аз бях разбрал неговия въпрос грешно.


от mkanovski (552 точки)



0
Здравейте, при мен двата локални теста минаваха, двата нулеви в бгкодер също, както и html-a беше едно към едно със този от примера и всичко работи както е в заданието, освен remove. И три часа се борих с бгкодер и така и не разбрах защо не ми дава точки. Това ми е кода, ще се радвам ако някой ме просвети защо бгкодер не ми даде никакви точки, а в браузъра работеше перфектно. Мерси.



1

По няколко причини, като например:

1. select1Input.checked = true; трябва да добавиш, пише го в условието.

2. img1 ти е undefined, освен ако нямаш подаден масив. Можеш да изнесеш сетването на пропъртита извън. И като цяло имаш нужда от един img, не два. Другото е, да ползваш img.cloneNode(true)

Ето решение за 50 точки. Като оправим тези неща.


от tinman (481 точки)

0
Благодаря за отделеното внимание и полезния коментар. Малко ми е тъпо, че за такова дребно недоглеждане изгубих 50 точки, но кот такоа :)



0

При мен също в браузъра работеше коректно, но само 3-ти и 6-ти тест минават. Най-странното е, че 3-ти тест е за правилно добавяне в двете колони и минава, а двата теста за правилно добавяне във всяка колона поотделно - не. Това е кода ми :)




0

Здравейте,

и при мен ситуацията е както при колегата по-горе - локалните и нулевите ми тестове минават, страницата, която се визуализира, е като примерната, а Add-ът и Remove-ът работят с две изключения, които впоследствие видях, че съм недогледал:

1. При Remove li-то директно се изтрива, без текстът да отиде в Input-а.

2. При Add не съм видял, че Input полето трябва да се изчиства.

И при мен точките са 0, и бих се радвал, ако някой може да ме ориентира. Ето го кодът ми. Благодаря предварително!


от Itilon (117 точки)


1

Ето тук е ключът от платката

if (!(typeof toAdd === 'undefined') && toAdd.trim()) {

проверката в click Event.a взимаш нещо, което се define.va в ненужния change Event. Тестовете не сменят фокуса, за да fire.не change event.a и да ти се попълни toAdd, като се провери той е undefined и game over.


от tinman (481 точки)


0

И при мен локално минават тестовете ето го и номера на решението което минава

№1189332




0

Код за първа задача - тук

Защо тестовете ми казват, че добавянето и премахването не работят, пък в браузъра си работят?


от olebg (598 точки)


0

колегата grozdanovgg го драсна малко по-назад: 

1 - Във функцията която delete-ва елемент, ако текста на селектнатия елемент се вземе чрез .innerText гърми. Ако обаче се вземе като .childNodes[1].nodeValue - всичко минава...


...а защо е така трябва да кажат по-висши инстанции!


от martinboykov (1112 точки)

0
Аз успях да разбера все пак защо бгкодер се сърди. Смених InnerText на InnerHtml и даде 87 точки... Нямма идея защо има такава разлика при бгкодер, при положение, че като си гледам инспектора в браузъра и няма никаква разлика дали ще е едното или другото, и при двата варианта всичко работи 1:1.

от olebg (598 точки)