KPK II - 02. Code-Tuning-and-Optimization - Homework


2

Колеги,

Гледам 3-та задача от домашното за 02. Code-Tuning-and-Optimization и нещо не разбирам. Иска се да сравним времето на по-сложни математички действия с различни числови типове - float, double, decimal. До тук добре. Но Math.Sqrt, Math.Log и Math.Sin взимат само double като параметри и тук идва това което не разбирам - има ли смисъл да мерим математичко действие и същото математичко действи + конвертиране към float и decimal? Или има начин да направим математическите действия директно с float и deciaml, за който не се сещам?

Подобен въпрос имам и за Task 4. Очаква се да имплементираме quick, selection и insertion sort методи и тогава да ги срваним или има начин да кажем кой sort метод да ползваме върху дадена колекция? Ако сами трябва да намираме/кодим имплементация на тези различни методи на сеортиране, това ми се вижда много ненужно да се мери, защото би имало много субективни резултати взависимост на качеството на метод, който сме изкодили/намерили готов.
Отговори0
А отностно замерването, със Stopwatch-a ли да го правим, или има и по-адекватни методи?

от olebg (598 точки)


0
Ми Марто на лекцията показваше Stopwatch, така че предполагм с него. Но наистина не виждам смисъл в задача 3 да се прави с различни типове променливи и после само да се конвертират и в задача 4 ми е спорно дали има смисъл да се замерват методи за сортиране, които не са вградени а са дошли от нас или отнякъде, защото реално тези методи не са оптимизирани да рбаотят оптимално както биха били вградени в .net такива

от mkanovski (552 точки)

0
Аз и във втора не виждам особен смисъл, защото при различни стартирания се получават различни резултати и или аз не ги тествам адекватно или почти всичките ми резултати са или 0 или почти 0 и не виждам разлики в различните типове int, log и т.н.

от olebg (598 точки)0
Ето моето решение :) Цък

от IliyaST (251 точки)