Препоръчайте ми лаптоп


0
Здравейте! Бих искал да си купя лаптоп, който ще използвам основно за програмиране и малко играене на игри. Бюджета ми е околко 1500 лева. Нямам представа как стоят нещата със марките, за момента съм чул добри отзиви за Леново. Главното нещо, което искам от лаптопа е да ми издържи повечко време. Ще съм много благодарен ако някой ми помогне. Мерси предварително!Отговори0

Здравей,

Аз лично бих ти препоръчал следния лаптоп на Dell:

Dell Inspiron 7548

Ето неговите плюсове:

 - намира се в твоя ценови диапазон (сигурно може да се намери и още по-евтин на някой друг сайт)

 - има 4К резолюция на дисплея

 - има i7 процесор (от началото на 2015 е, но не мисля че ще го усетиш)

 - има сензорен екран (но не може да се сгъва и да става на таблет)

 - 16GB RAM (максималното за този модел)

 - външна видео карта с 4GB DDR3 памет (стига да не държиш да играеш най-новите игри на максимална графика ще ти върши чудесна работа)

 - подсветка на клавиатурата (лично за мен това си е задълителен критерий за лаптоп)

 - 1TB HDD (не е нещо кой знае какво, но ако ти се занимава можеш да го замениш с някое SSD в бъдеще)

Като цяло машинката е много добра за това, което плащаш. Спада към utrabook категорията и е доста елегантна и (сравнително) лека. Има си и лицензирана версия на Windows. 

Дано съм ти помогнал с избора на лаптоп :)


от iDonev (72 точки)


0

Мога да ти кажа как аз реших този проблем, но това си е мой избор- може и да не работи при теб (а и не става за игри).

Тъй като имам не лош, макар и стар PC си купих просто втора ръка лаптоп- i7 процесор, с 8 GB Ram и 128 GB SSD Hard disk за около 300 лв. Гаранцията му е 6 месеца, бизнес клас машина (това беше единственото за което държах на 100%). До момента не съм имал проблем да подкарам  VS, плюс над 20 накачулени Tab-a на Chrome-а, както и съм го тествал с няколко виртуални машини с GNS-3. Ако те интресува мога да ти кажа от къде го купих, за да не е реклама тук. Риск е, но аз съм много доволен.


от DesertFox (75 точки)


2
Драсти, аз съм с Lenovo и съм много доволен. Купи си каквото ти хареса, НО ти препоръчвам да е IPS екрана, задължително SSD диск, отделна видео карта и другото процесор. Подсветката на клавиатурата е плюс. Моя за игри не става, но за програмиране е супер Lenovo Thinkpad E560, i5 ,отделна карта някъв радеон, 8гб рам, 256ссд 1тб 2ри диск без DVD e --> 1600лв.   

от svrakata (591 точки)