Колеги помогенте да оптимизирам UK сайт.


0
Здравейте колеги,


Искам да оптимизирам един UK сайт за почистване на килими или carpet cleaning на английски. Конкуренцията там е убийствена и ми се струва, че това е кауза предута, но все пак реших да опитам. Интересувам ме кое е най-важно да се направи, за да почен сайтът да излиза на думи като "carpet cleaning London", "carpet cleaners London" и другите топ думи в нишата.

Ето го и сайта, за да го разгледате: http://evacleaners.com


Предварително ви благодаря за помощтаОтговори2

Здравей колега,

SEO е много обширна и дебела тема. В момента аз оптимизирам сайта си и се интересувам за всичко свързано със SEO. Има много фактори, от които зависи позиционирането ти в търсачките. Едва ли ще мога да изброя всичките, но бих ти дал следните съвети:

1. Търсачките обожават baclinks -  твоят сайт или страници от него да бъдат реферирани от други сайтове. Сайтовете, който те реферират е добре да бъдат с висок авторитет(рейтинг) и ако в възможно да бъдат от същата категория - в случая за чистене. Аворитетът на сайтовете може да проверяваш с инструмента Mozbar инсталиран в Chrome. Опитай с да намериш сайт, за който да напишеш статия и там да реферират към твоят сайт. Другият вариант е да си плати, за да ти публикуват статията. Внимавай - линковете трябва да бъдат do follow и да нямат атрибут rel=nofollow. Препоръчвам ти и тази статия

2. Направи си по възможност FB страница, youtube канал.

3. Ъпдейтва перманентно съдържанието на сайта. Аз примерно имам секция новини.

4. Набележи ключовите си думи и ги използвай в съдържанието на сайта си - по възможност като h1,h2

Има и още доста неща, но все пка се надявам да съм бил полезен!


от peter_85 (279 точки)


1

Здравей,

За да имаш добра видимост на сайта си, е много важно той да бъде "харесан" от Google. SEO-то хич не е трудна наука или техника, стига да почетеш малко. Има три фактора, които са нужни за излизане на първа страница.

1. Оптимизиран сайт. Това означава правилен код, никакви грешки по зареждане, добър и бърз сървър и бърз сайт. Твоят сайт е прекалено бавен - в PageSpeed показва 48/100 и главно поради некомпресираните ти изображения. Тук е важно също да се поставят всички нужни мета тагове (прочети за тях).

2. Контент. За да излизаш на определено търсене по ключови думи, е необходимо да имаш такъв контент. Пиши статии и подробни описания на дейности/продукти.

3. Т.н. Link Building - трябва към и от сайта ти да има добро количество качествени линкове (забрави за спамове и закупени линкове).

Най-голямо значение има AdWords. Рекламирай там и ще си намериш клиентите.

Не е трудно, но иска четене ;)


от K_Blag (1455 точки)


0
По принцип adwords не допринасят за добро позициониране при органично търсене. Те помагат за конкретна рекламна кампания. Предполагам, че в АНглия с ключови думи за чистене сумата на клик ще е доста висока заради конкуренцията.

от peter_85 (279 точки)


1

Погледни кода безпристрастно и по възможност така, както Гугъл би погледнал сайта. Представи си че искаш да направиш програма, която да мине по сайта и да извлече резюме от него.

Аз се опитвам и не виждам много... 

1. Keywords секцията ти е празна. Демек ... ти не знаеш какво е най-важното за сайта ти. Как Гугъл да знае?

2. В конзолата ти излизат 3 грешки Това е малък знак за Гугъл че сайта е "изоставен на произвола" и не се поддържа активно.

3. Сайта ти не е респонзив. Свиваш прозореца на браузъра и той почва да реже информация. Предполагам че от телефон или таблет ще изглежда отчайващо. Това също се взима под внимание от търсачките.

4. h1 тага ти е "Amazing Carpet & Home Cleaning Services London". Горе-долу добре, макар че е наврян в 4-5 div-а... но останалата информация е в някакъв div без никакво ясно обозначение за важност. Гугъл ще го класифицира като неважна информация, а там има реално много неща, които да те вдигнат в класацията при търсенето.

5. <span class="title">There's nothing we can't clean!</span> тия неща в span секция просто убиват интереса на търсачката. А те са си важни.

6. К'во правят style дефинициите почти насред кода на страницата не е много ясно ... 


от JulianG (5316 точки)