Как да науча бързо Javascript


0
Здравейте! Сигурен съм, че много от Вас знаят как да програмират на JavaScript.. та, може ли някой да ми каже дали след известно време, ще мога сам да преценявам кога да използвам всякакви команди, сам да пиша кодове и такива, а не да ги чета и запомням.. П.П. Почнал съм  го, но не мисля, че мога да пиша различни и мои кодове освен от книгата... Благодаря Ви, предварително! :)Отговори1
Доста странен въпрос. Не знам как да отговоря, да пишеш "твои кодове" то няма мои твои и т.н. езика има синтаксис, който трябва да научиш, да научиш какво има вградено, като функционалност, което да ползваш. Общо взето като за начало, сядаш и решаваш задачки в бгкодер по JS, има доста, има и изпити и т.н. Гледай лекции. Става с писане на код :)

от olebg (598 точки)


0
Под "мои" кодове имам предвид, да събирам команди и такива, които примерно не са правени до сега. Иначе ти благодаря. Ще пробвам в бгкодер. :)

от lmfaoezwin (0 точки)


0
Коя книга четеш? Пробвай hackerrank сайта ако искаш да решаваш задачи. Има предостатъчно. Със задачите става най-бързо. Може да се пробваш да ги пререшаваш по различни начини. Дай си повечко време, не става за един ден, седмица, месец, година... 

от svrakata (591 точки)


0

Програмиране на HTML5 с JavaScript for dummies. Ще пробвам! Благодаря! :)

от lmfaoezwin (0 точки)

0
Не съм фен на серията for dummies, бих ти препоръчал https://www.manning.com/books/secrets-of-the-javascript-ninja-second-edition ако успееш да си я намериш и също http://eloquentjavascript.net/ която можеш да си четеш безплатно онлайн. Също така разгледай видеата от фронт - енд трака.

от Vlaev (155 точки)