Помощ със сетъпването на MongoDB в AWS


0

Следвам тъториала от тук и всички мисля, че съм направил, мога да си рънвам монгото с команда mongod, рънвам си и сървъра върху Node, само че на 8-мата стъпка не мога да се оправя на променя въпросните IP-та

https://github.com/TelerikAcademy/Web-Applications-with-Node.js/tree/master/Topics/16.%20Running-Node.js-apps-in-the-cloud

Когато се опитам с тази команда "sudo vim /etc/mongodb.conf" да отворя файла за да променя IP-то мисля че ми изкарва да създаде нов такъв файл, защото май няма такъв? Нещо съм изпуснал или? Грешката, която ми дава като се опитам да стартирам сървъра е точно при връзването му към монго и беше нещо от сорта на това че търси 127.0.0.1 вместо private ip-то, което трябва да му дам.
Отговори0
Още по-странното е, че като имам пуснато монго в едната инстанция и се опитам да се си пусна сървъра на другата уж се свързва първоначално, защото имам 2 конзол.лога които единия принтира при свързване с базата, а другия при успешно стартиране на сървъра и след това е грешката на монго, който поради някаква причина търси локалхост? Ако спра монгото и се опитам да пусна сървъра директно ми казва, че не може да ми намери IP-то, което съм му задал и няма конзол.логове нито за свързване към монго, нито за стартиране на сървъра.

от olebg (598 точки)


0

Проблема се оказа, в това, че аз съм смотан :D Понеже на 2 места в кода се свързвам с базата, едното е в server.js, а другото е в auth където ползвам Passport и просто на 2-рото място си седеше localhost, след като го смених и там с connection string-a за AWS тръгна :)

П.С. Да питам, така ли трябва да е по принцип? В смисъл да се правят 2 връзки с монго?


от olebg (598 точки)

0

Предполагам че това ти е когато викаш new MongoStore, можеш да му подадеш директно съществуваща база с
    new MongoStore({ db: базата })
вместо с 
    new MongoStore({ url: localhost/... })
И това да си го сложиш в някой data клас където си получаваш базата от db layera и после вече си го взимаш от data.getMongoStore(), примерно


от markshark05 (195 точки)


0
Имам малък напредък. Добрах се до файла с vim, отворих го, обаче след като променя IP-то, после не ми дава да запази файла, защото бил readonly, пробвах с добавяне на ! обаче пак не става. Нямам някакви права предполагам?

от olebg (598 точки)


0
пробвай sudo vim файла, трябва да стане , въобще квото и да правиш в / папката трябва да го судосваш

от svrakata (591 точки)

0
Ясно. Стана така, ама почна да пищи за някакъв swap файл. Мислех, че ме пита дали да го изтрие него, казах му да, то пък изтри основния файл, та го създадох наново :D Те първа навлизам в тази среда и всичко ми е ново. Промених и 2-та файла mongodb.conf и mongod.conf с правилното IP. Обаче като се опитам да пусна сървъра с node и ми търси базата на [localhost:27017], къде изпускам да променя IP-то?

от olebg (598 точки)0

sudo vim mongod.conf

-> Промени по конфигурацията

-> ESC за излизане от режим

->:wq! + Enter

П.С. ако имаш проблеми с private IP пробвай с:

net:
  port: 27017
  bindIp: 0.0.0.0


от gchankov (55 точки)