Полезен линк с темплейти за HTML forms + Въпрос


6
Здравейте колеги :)
Докато правех домашното за HTML tables and forms се зачудих как да си направя мой стил на бутона "Submit", а не просто да използвам картинка или input type "submit" и така намерих сайт, в който освен че има всякакви готови темплейти има и опции сам да си създаваш и запазваш свои. Понеже страшно много ми хареса сайта, реших да го споделя с вас. Ето линк към него:
http://www.jotformeu.com/form-templates/ - тук са готовите темплейти в най-различни категории.
http://www.jotform.com/help/118-Submit-Button-Style-Beautiful-Submit-Buttons-on-Your-Forms - на този линк е описано как да си създадем бутон чрез CSS като в самата статия има линк към form builder и калкулатор за цветове.
http://www.jotform.com/blog/47-Freshly-Baked-Submit-Button-Styles-for-Your-Forms - темплейти на бутоните, които аз ползвах. Заглавието е просто уникално :D
Избирате си темплейт, кликвате на "use template" и ви препраща във form builder-a http://www.jotformeu.com/ където има има "Embed options".От него може да си копирате кода за да го ползвате. От тук идва и въпроса ми..
След като си копирам кода за бутона не мога да го наглася, къде точно на страницата ми да стои. Ето тук може да видите как съм го направила: http://pastebin.com/x3rfrCGm /забравила съм затварящия таг на таблицата и след като го сложих излезна едно голямо и грозно нещо, а не само бутона/
Явно е, че начина ми е грешен, затова ще съм благодарна ако някой може да ми обясни как да го направя да стои в долния десен ъгъл примерно.
Поздрави и хубав ден :)Отговори1
Това по принцип е JavaScript код и е редно да се слага в началото на документа в . Въпреки че и в да го сложиш, пак работи.
Струва ми се че при теб нещо се е объркало още с копирането на кода.
Раших да го тествам. Избрах си темплейт, копирах си кода от Setup & Embaded -> Source Code и го сложих в енда празна страница и работи беупречно:

Зарежда се директно готова форма. С твоя код обаче не става, но със сигурност не е от мястото на което си сложил кода. Появява ти се един бутон за секунди и изчвзва, според мен е проблем със самия JavaScript.
Съветвам те да пробваш с друг бутон просто за тест. Макар че като цяло тези методи въобще не са за препоръчване.

от atodorova (1273 точки)


0
Много ти благодаря за отговора :) Бутона се появяваше за секунди, защото не бях затворила таблицата, но след като го направих излезна. Иначе се чудех как може да се позиционира самия темплейт на страницата, примерно не искам да излиза в средата, ами след/преди определена информация...но ще имам в предвид за в бъдеще както казваш да не го правя по този начин.

от s.tsekova (397 точки)

0
Може да опиташ да го вкараш в таблицата в една нова колона.
Ако не се получи ще трябва да го променяш в http://www.jotform.com .
Единия начин е да му зададеш още в самия CSS, който inject-ваш да е ляво подравнен като добавиш text-align:left
А другия от самото меню виждам че има опция: от таба Properies:Submit -> ButtonAlign -> Left

от atodorova (1273 точки)