Полезни видео уроци по С++ за децата


5

Здравейте!

Ето един полезен линк за децата от Kids Academy http://thenewboston.org/list.php?cat=16. На сайта има много видео уроци, които могат да бъдат полезни, както на децата, така и на техните близки.  

Поздрави!
Отговори0
Този сайт е много добър!

от tany2001 (41 точки)


2
Moя съвет, към деца които са започнали да програмират от няколко дни е да НЕ посещават подобни сайтове и изобщо да избягват всякакви странични материали и знания от където могат да научат допълнителни неща.
Посещаващите школата са току що започнали и все още не осъзнават какво значи програмиране каква ни е ползата от него и защо ни е да ползваме различните научени до тук неща.
Избързването с нови знания може да обърка малкото научено от младежа и той да попадне в ситуация в която вместо да напредва и да може да направи все повече да допуска глупави грешки експериментирайки с неща които не разбира.
Аз самия също съм нетърпелив децата да напреднат достатъчно за да могат да правят разнообразни програми. Това ще се случи след едва 2-3 срещи, а след само няколко месеца младежите ще имат шанса сами да си изберат насока в която да се развиват самостоятелно или на живо в курсовете на Телерик. Тогава аз самият ще ги окуража да ровят сами из гугъл и из подобни сайтове от които да научат всичко което ги интересува, включително за неща, които не се преподават никъде в България, дори в курсовете на Телерик.
Първите стъпки обаче трябва да са леки и да бъдат направени внимателно. Уверявам ви, че скоростта с която ще се научават новите знания и ще се прилага наученото в самостоятелно програмиране е предостатъчно бърза в школите ни а всички необходими материали за прохождащ програмист ще бъдат качвани само на сайта на Телерик :)

Яшу

от Яшу (0 точки)