Малко повече инфо каква е ролята на QA [video]


2

Тъй като по-напред в курса ще се наложи да се избира трак по който да се минава и една от опциите е QA. Който се интересува какво представлява QA може изгледа това Видео. Видеото е на Agile и обяснява каква е ролята на техните QA при тях:

http://www.youtube.com/watch?v=Thx9R9XK8p8
 
Отговори0

Не успях да го изгледам цялото, че е дългичко. Но това ми хареса:

QA to Dev "You write buggy software!"
Dev to QA "You're not good enough to be a software developer!"

Надявам се все пак да е в кръга на шегата и в реалността всички да са един отбор.


от arabella (2576 точки)


1
По принцип когато дойде момента за избор на трак, ще има среща и представяне на всяка една професия от хора, работещи в Телерик и ще разберете какви точно са отговорностите и какви са разликите в задълженията между QA в другите компании и тези, работещи в Телерик.

В момента съм убеден, че представите на повечето са доста погрешни. Само за пример - на миналогодишното представяне на професиите преди лекцията се зададе въпроса колко от хората искат да се занимават с QA - ръка вдигнаха около 20 човека... след представянето на презентацията за QA в Телерик, половината зала всигна ръка, че иска да се занимава с това...

Ще потърся видеа от миналата година, но не съм убеден, че ще намиря

от paveld3 (17458 точки)


0

Някой знае ли дали в IT бранша има QA, но те тестер, а ISO-базирани Системи за Управление на Качеството? Логиката ми подсказва, че би трябвало да има. Но въпросът е какъв IT специалист трабва да си, за да работиш това (освен познания по ISO)? Не питам дали Телерик подготвят такива специалисти - знам, че не, а по принцип.

Ще ми бъде много полезно ако някой има информация по този въпрос, за което предварително благодаря smiley


от mary_russ (292 точки)