Проблем с форма за коментари


0

Здравейте, имам проблем със submit-ването на форма за коментари. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.

Ето HTML кода: 

http://pastebin.com/DxG8n3X1

Ето и PhP кода  :

http://pastebin.com/ezWU1ihw

Благодаря предварително.

 




Отговори



1
Ами аз виждам само мейл форма. Не за коментари. Иначе, ако го тестваш от localhost, няма как да ти прати мейл без SMTP сървър (мейл сървър)
Погледни тук:
http://php.net/manual/en/function.mail.php

от kirov (4821 точки)


0
Ами, всъщност аз не го тествам. Въпроса ми е, ако някой може да ми каже дали тръгва или ако има грешка, то къде е тя. А как да направя comment form ? И то не трябва ли точно мейл форма да е? Защото аз искам, когато се напише нещо в горните полето да се изпрати на определен имейл.

от DGrigorov (678 точки)

0
Ами за форма за коментари ти трябва място, на което да съхраняваш информацията, тоест база данни или текстов файл(глупаво е, но е възможност). С PHP върви MySQL. Има и готови скриптове в интернет, но по-добре си го напиши сам. Правиш форма за коментари. Формата праща към страница, на която вземаш информацията и я вкарваш в базата данни. Това е най-простият начин. Едит: Можеш да преместиш темата в PHP програмиране. Така може да получиш повече отговори.

от kirov (4821 точки)


1
Какъв по-точно е проблемът и какво се опитваш да направиш? До колкото виждам от PHP-то искаш да напишеш скрипт, който да ти изпраща e-mail, когато някой напише коментар. Възможно е хостинга, който ползваш да блокира порта за изпращане на e-mail-и или дори още по-вероятно е самата функция mail() да е забранена. Това се прави на много безплатни хостинги с цел предотвратяването на спам, тъй като всеки щеше да може да спами по този начин. А ако го хостваш на твоя машина - много е вероятно доставчикът ти да блокира портове използвани за изпращане на мейл поради същите съображения. Иначе скрипта ти не съм го изтествал и не знам дали работи правилно, а и не съм много на ти с PHP-то така, че не мога да ти кажа от един поглед дали всичко ти е наред, но така като го гледам ми изглежда добре.

от technet (717 точки)


0
$_REQUEST или $_POST трябва да бъде ?

от DGrigorov (678 точки)

0
$_POST взема данните само от формата, а $_REQUEST комбинира информацията от $_POST, $_GET, $_COOKIE масивите. Нещо такова беше. За по-просто, имаш ли post action, ползвай $_POST, имаш ли get action, ползвай $_get

от kirov (4821 точки)


0

Ето какво ми се получава, когато натисна "Изпрати" :

http://prikachi.com/images/440/5534440z.png


от DGrigorov (678 точки)


0
На твоя компютър ли го изпълняваш? Тогва ще трябва да ползваш някакъв софтуер за уеб сървър - и то не какъв да е ами Apache в твоя случай. Аз ти препоръчвам да си изтеглиш и да си инсталираш XAAMP, който съдържа Apache и голям набор от други инструменти за хостването на уеб сървер, като база данни и т.н.

Edit: Препоръчвам ти XAAMP, защото това е единственият пакет, който съм използвал до сега, но има и други - не знам кой е най-добър. Има и WAMP също - може да го разгледаш.

от technet (717 точки)


0
Инсталирах XAMPP, но не мога да си пусна Apache не знам защо

от DGrigorov (678 точки)

0
Изключи скайп или други програми, които ти заемат порт 80.

от kirov (4821 точки)