Проблем с форма за коментари


0

Здравейте, имам проблем със submit-ването на форма за коментари. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.

Ето HTML кода: 

http://pastebin.com/DxG8n3X1

Ето и PhP кода  :

http://pastebin.com/ezWU1ihw

Благодаря предварително.

 
Отговори1
Ами аз виждам само мейл форма. Не за коментари. Иначе, ако го тестваш от localhost, няма как да ти прати мейл без SMTP сървър (мейл сървър)
Погледни тук:
http://php.net/manual/en/function.mail.php

от kirov (4821 точки)


0
Ами, всъщност аз не го тествам. Въпроса ми е, ако някой може да ми каже дали тръгва или ако има грешка, то къде е тя. А как да направя comment form ? И то не трябва ли точно мейл форма да е? Защото аз искам, когато се напише нещо в горните полето да се изпрати на определен имейл.

от DGrigorov (678 точки)

0
Ами за форма за коментари ти трябва място, на което да съхраняваш информацията, тоест база данни или текстов файл(глупаво е, но е възможност). С PHP върви MySQL. Има и готови скриптове в интернет, но по-добре си го напиши сам. Правиш форма за коментари. Формата праща към страница, на която вземаш информацията и я вкарваш в базата данни. Това е най-простият начин. Едит: Можеш да преместиш темата в PHP програмиране. Така може да получиш повече отговори.

от kirov (4821 точки)


1
Какъв по-точно е проблемът и какво се опитваш да направиш? До колкото виждам от PHP-то искаш да напишеш скрипт, който да ти изпраща e-mail, когато някой напише коментар. Възможно е хостинга, който ползваш да блокира порта за изпращане на e-mail-и или дори още по-вероятно е самата функция mail() да е забранена. Това се прави на много безплатни хостинги с цел предотвратяването на спам, тъй като всеки щеше да може да спами по този начин. А ако го хостваш на твоя машина - много е вероятно доставчикът ти да блокира портове използвани за изпращане на мейл поради същите съображения. Иначе скрипта ти не съм го изтествал и не знам дали работи правилно, а и не съм много на ти с PHP-то така, че не мога да ти кажа от един поглед дали всичко ти е наред, но така като го гледам ми изглежда добре.

от technet (717 точки)


0
$_REQUEST или $_POST трябва да бъде ?

от DGrigorov (678 точки)

0
$_POST взема данните само от формата, а $_REQUEST комбинира информацията от $_POST, $_GET, $_COOKIE масивите. Нещо такова беше. За по-просто, имаш ли post action, ползвай $_POST, имаш ли get action, ползвай $_get

от kirov (4821 точки)


0

Ето какво ми се получава, когато натисна "Изпрати" :

http://prikachi.com/images/440/5534440z.png


от DGrigorov (678 точки)


0
На твоя компютър ли го изпълняваш? Тогва ще трябва да ползваш някакъв софтуер за уеб сървър - и то не какъв да е ами Apache в твоя случай. Аз ти препоръчвам да си изтеглиш и да си инсталираш XAAMP, който съдържа Apache и голям набор от други инструменти за хостването на уеб сървер, като база данни и т.н.

Edit: Препоръчвам ти XAAMP, защото това е единственият пакет, който съм използвал до сега, но има и други - не знам кой е най-добър. Има и WAMP също - може да го разгледаш.

от technet (717 точки)


0
Инсталирах XAMPP, но не мога да си пусна Apache не знам защо

от DGrigorov (678 точки)

0
Изключи скайп или други програми, които ти заемат порт 80.

от kirov (4821 точки)