Курс "3ds Max - анимация, симулация и ефекти"


7

http://academy.telerik.com/student-courses/external-courses/3ds-max/about

 

Регистрирайте се в системата:

http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/17

 

 

Лектор: Николай Михайлов
:
11/12/2012Отговори2

Още един интересен курс, за съжаление от моето наблюдение през годините съм останал с впечатлението, че сякаш програмистите не обичат много да се занимават нито с 3Д анимацията, нито с видеомонтаж, е фотошопа понякой път няма как да го избягнат... smiley.

Преди повече от 10 години бях доста увлечен по темата...а и работата ми беше отчасти свързана с това...

На любопитните предлагам да видят едно мое проектче, което направих за около 25 дена преди повече от 10 години!!! От идея, сценарий, разкадровка, анимация, монтаж и т.н.

http://www.youtube.com/watch?v=qNFjkrQ8Wsw&feature=share&list=UUKYrXq__h_Pqnqj8EY3HXEA


от muybien (289 точки)


0
За преди повече от 10 години си е яко и доста работа, а имайте в предвид, че тогава не е имало въобще толкова инфо колкото сега. Оттогава не си ли правил други 3d анимации.

от bobbykolev (4168 точки)

0
За съжаление, не и другите неща които имам на профила в ютуб свързан с анимация или монтаж са от онова време...(а има две по-късни свързани конкурс за една реклама на покер сайт - от преди около 6години - i4poker(незнам дали още го има), те са от по-късно и ги правих на бързо едната спечели дори наградата на публиката - 250 евро... :).

от muybien (289 точки)


2
Чудесно е, че от Телерик участват в организирането и реализацията на подобни външни за Академията разнообразни курсове. Поредният полезен такъв, заедно с тези за Photoshop и уеб видео!

от Z_Petrov (829 точки)


3
3ds Max -а си е готина програма. Преди време доста я разцъквах, в сферата на hard-edge modeling e доста добра и може би затова е предпочитана от game индустрията по света. В комбинация с своите плъгини VRay, FumeFx, RayFire, Thinking Particles ,Krakatoa мощно PC макса е способен на чудеса, новият Slate Material Editor , които пуснаха от две версии насам направи работата с него доста по - интерактивна и интересна а също така и системата CAT предназначена за анимация, която направи работния процес доста по-продуктивен и интересен. Това което трябва за макса ако не искаш да гледаш само сиви цветове са текстурите за които е необходим Photoshop, курс които може да бъде посещаван в Тelerik , а също и Аdobe After Effects (той позволява работа с рендерираните анимации в макса и експорт на layers, които по късно да послужат за compositing на вече направените анимации), също още един курс които може да бъде посетен в Тelerik и накрая един Premiere Pro za окончателно сглобяване.
Овладяването на кои и да е от тези софтуери само по себе си е нещо, но ако искате да отприщите истинската им мощ трябва да се научите да ги комбинирате помежду им. Така напрактика сте в състояние да създадете cinematic clip на собствения си компютър , но си отделете и около няколко месеца за целта.
Учебни материали за тях в интернет има колкото искате - аз лично бих препоръчал YouTube .
Ako след като го научите не ви е достатъчен може да преминете към Мaya, също една много готина програма за анимация използвана главно в филмовите среди с интерактивен интерфеис и вграденият и език за програмиране MEL който ще ви позволи да направите абсолютно всичко, което си поискате и да направите каквито си пожелаете инструменти по ваш избор - така, че на хората като мен на които това име е интересно и им е в кръвта казвам УСПЕХ учете ги ,научете нови и яки неща направете най-готините анимации сцени и герои на които сте способни.
Dream Big !0
3ds Max е супер програма,но струва над 3000 долара,малко стряскаща сума за някой,който иска да се запише на курса не мислите ли ?

от saruman (40 точки)


0
ZamundaStore има по ниска цена.

от KrisNickson (2635 точки)

0
Курсът не е за начинаещи - предполага, се че разполагате с MAX.

от bobbykolev (4168 точки)0
Супер!
Ще се включа с удоволствие!
Досега съм рендвала интериори и архитектура, и ще ми е супер интересно да се позанимая с анимация.0
Здравейте, имам въпрос, днес е старта на курса, какво ще е необходимо /за записалите се присъствено/,
лаптоп или само присъствие,
Благодаря предварително :)0
Ами желателно е да се носи лаптоп:
"За да бъде курсът наистина полезен на присъстващите, необходимо е добро базово ниво. Ето защо всеки курсист ще даде примери от своята работа, преди да бъде приет. От курсистите се изисква да носят собствен лаптоп и мишка."

от bobbykolev (4168 точки)

0
ок, благодаря !!!
6

Една Уникална анимация на която попаднах правена от българи (студио Vaya)

http://vimeo.com/43096888#

must see!


от bobbykolev (4168 точки)


0
Мда, много хубаво се е получило. На мен лично ми хареса и съм радостен, че е продукт на българи. :–)

от Kovachev (1194 точки)


0

Сутринта съм получила имейл от Телерик, че утре (18.12) от 18:30 в зала Enterprise, ще има семинар От България до Силициевата Долина.

Това значи ли, че 3ds Max лекцията няма да се състои? Ако някой е наясно, моля да разясни smiley

Не можах да присъствам на предната лекция на 11ти, може би тогава е било обяснено?


от nginka (5 точки)


0
В мейла пише, че събитието ще се проведе в "зала Enterprise", а мисля, че лекцията ще е в "зала Lite".

от bobbykolev (4168 точки)

0
Всъщност и за двете пише, че ще се проведат в зала Enterprise. Но според мен е станала грешка - би трябвало да имаме 3ds Max - иначе щяха да съобщят някъде. Ето какво пише иначе:
"2. Връзки и Object Space Йерархични връзки на обекти; Движение на обекти по път и равнина; Ripple и Explode; Окачени фасади и фризове; Парапети и метални елементи. 18.12.2012 от 18:30 до 21:00 Зала Enterprise"
и
"Разговорът ни с предприемача и програмист Деян Витанов „От България до Силициевата Долина“ ще се проведе на 18.12.2012 (вторник) от 18:30 ч. в учебната ни зала Enterprise. "

от Fiore (0 точки)1

Следете ТАЗИ папка за нови видеа и материали. 

 

Ще качвам видеата в тази папка, поне засега. Към 12:00 (9.01.13) днес трябва да са се качили вчерашните + едно от първите.

Ники Михайлов


от bobbykolev (4168 точки)