Добър Tutorial за Photoshop CS5 ?


2

Моля напредналите или прочетилите повече книги за Photoshop да дадът съвет за качествен tutorial за CS5 ? Знам че мога да потърся в гугъл, но ако някой го е направил и е намерил нещо качествено и хубаво написано с примери и .т.н, да сподели ;)

 

Edit: Сменена категория
Отговори2
Пробвай Lynda.com видеата. Можеш да си ги изтеглиш от ззззнаеш от къде :)

от antondonev (534 точки)


0
Подкрепям колегата за Lynda.com. Също и ресурсите на Adobe са полезни (разбира се :): http://tv.adobe.com/show/learn-photoshop-cs5/

от doni.todorova (1245 точки)

0
Да намерих къде ги има, ще прегледам нещата и ще споделя мнение, благодаря :)

от borissov (134 точки)0

Ако предпочиташ на български:
http://uroci.net/uroci/5/Adobe-Photoshop.html, за версията - не знам дали е cs5, но има доста полезни неща.
И друго българско местенце: http://photoshop.bg/

 

Успех!

 


от doni.todorova (1245 точки)


0
Здравей Дони, photoshop.bg ме заинтригува - добра методика Поздрави, Мария

от marias (752 точки)


3

Към отговора на donevanton мога да добавя и Kelby Training , но на всеки начинаещ препоръчвам да започне с Книга . Туториалите са супер, но ако искате да надграждате и да не сте някой, който подразбира оттук оттам учете последователно и не когато научите да правите маски, колажи и семпъл ретуш да си помислите, че сте фотошоп гуру, колкото и лесна да е програмата за начално усвояване, толкова е и обширна и изисква години, за да я овладеете на добро ниво.


от bobbykolev (4168 точки)


2

от svenforit (0 точки)


1
Според мен едни от най-добрите Photoshop туториали са поредицата "Photoshop Top Secret". Освен че са ефектни, показват и доста разнообразни техники и аспекти на програмата. Освен това всички уроци са много добре обяснени. Струва доста парички, но може и да се намери и по...други начини..

от gallumbits (2371 точки)


1

http://itschool.bg/tutorials/category/1/

Български! Има и теория и практически примери. Награден сайт между другото.smiley


от marias (752 точки)


0

Здравейте колеги,

Извинете за неуместния въпрос.

Ако някой е работил на PS Light room 4, какво му е мнението? Ще ми свърши ли работа за домашните и много ли е различен от PS 5?

Поздрави smiley


от marias (752 точки)


0
Lightroom на Adobe и Aperture на Apple са специализирани програми за фотографи, предназначени за RAW конверсия и организация на снимков материал. Photoshop e програма за редактиране на растерна графика, предназначена за широк кръг от специалисти в дизайна и графичните изкуства - и фотографите в това число :)

от Dilyan Tarashoev (0 точки)


1
PS Light room е по-скоро организатор на голями групи от цифрови изображения с цел лесно оргнаизиране намиране, групова обработка и публикуване.Ползвай го успоредно с PS , ако снимаш доста или публикуваш доста:)
Успех!

от svenforit (0 точки)


0
@svenforit Благодаря много, най-после имам PS5, 3 и 4 бяха trial. (Не можех да си правя домашните.) Чудесни празници! Мария

от marias (752 точки)


3

Eто някои от моите най-любими:

http://psd.tutsplus.com/

http://www.photoshoplady.com/

http://textuts.com/

http://photoshoptutorials.ws/

http://pshero.com/

http://planetphotoshop.com/

Все пак много зависи какво точно ти трябва - обработка на снимки, текст ефекти, рисуване, текстури или просто общо запознаване с програмата.

Задължителен според мен сайт, не само за фотошоп, а и за дизайн, уеб и т.н. е Смашинг Маг - http://www.smashingmagazine.com/tag/photoshop/

Успех! :))


от nevtod (1087 точки)


0
@No Te Благодаря! Да, последният сайт е препоръчан от Академията. Имам добри впечатления от него. Чудесни празници! Мария

от marias (752 точки)


1
Директно от сайта на Adobe - легалния Photoshop CS5 User Guide.
http://helpx.adobe.com/photoshop/archive.html
Това не е точно tutorial тип "да научим за Х часа еди-какво си" - но за един софтуерен инженер, пожелал да научи поне на средно ниво дадено приложение - е желателно да се започне от това.

от Dilyan Tarashoev (0 точки)