Видеа от академията - RSS


22

Колеги ни помолиха да качим RSS от видеата на академията, че да може всеки да си получава нотификация с своя RSS четец на нови видеа. След малко research успехме да сложим RSS (10x to Павел Колев).

Ето го RSS feeds от видео уроците на академията: http://academy.telerik.com/video/rss

Обаче Google Reader не го чете, защото е в Media RSS (MRSS) формат.
Отговори12

За тези които не са запознати - можете да ползвате google reader http://www.google.com/reader/view/ . От бутона subscribe горе в ляво можете да се запишете да получате съобщения за нови видеа. Въпроса е, че както г-н Наков каза google още не боравят добре с MRSS. 

Друг вариант е ако ползвате firefox да си инсталирате този ff addon - https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/simple-rss-reader-srr/ който ви прави допълнителен тулбар и вече си го конфигурирате по желание.

Друг вариант е да използвате допълнителен софтуер който run-ва в тих режим при стартиране на операционната ви система като например http://www.feedreader.com/


от paveld3 (17458 точки)


3
За съжаление не успях да го добавя към никой от по-горе изброените четци. Навсякъде получих отговор от сорта че не е открит rss линк. Има ли някой който е успял да го добави към някой четец на rss или mrss?0
и аз същото им написах в друга тема във форума че не успях да добавя по никой от начините, но не получих отговор....така че следя темата с интерес!

от tanml17 (0 точки)


0
Здравейте,
Някой успя ли да добави RSS - са вече, на мен си ми дава грешка :(
Поздрави,
Борис Гуцев

от Boris (3959 точки)


0

Здравейте,

тъй като google не поддържат mRSS, ще може ли да го направите и в друг формат.

Попаднах на една статиика, в която има описано как се решава проблема.

Може да представлява интерес: http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=183265

Поздрави,

Борис Гуцев


от Boris (3959 точки)


2

Здравейте, направил съм неофициален RSS feed , който трансформира информацията от линка, който г-н Наков е публикувал, към RSS формат.

Тази имплементация може да спре да работи във всеки един момент, но може да бъде полезна до пускането на официален RSS feed.

Поздрави,
Бонев


от dsbonev (1234 точки)


0
Браво, благодарим много :)

от Boris (3959 точки)