Насока за курсов проект


0

Здравейте, колеги!

Бихте ли ме насочили какви знания от курсовете на телерик са ми необходими за да реализирам този проект:

Сайт с:

  1.  База данни; 
  2. Добавяне, премахване, актуализиране и изтриване;
  3.  Три справки;
  4.  Страници;
  5.  Сървър.

Разполагам с малко по-малко от месец. До тук изгледах видеата HTML Basic и съм направил почти всички задачи. На какво да наблегна в изучаването за да успея да вляза в срока? 
Отговори2
Това ти е как да записваш, изтриваш и променяш в базата данни с linq to sql
http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2007/05/19/using-linq-to-sql-part-1.aspx
ето и видео: http://www.youtube.com/watch?v=8ql8SWYRzOk
Ако не знаеш как да си направиш база данни ето ти: http://www.databasejournal.com/features/mssql/article.php/3759371/Create-Your-First-SQL-Server-Database-in-3-Quick-Steps.htm
Какво имаш в предвид под сървър? Намираш си в нета един безплатен сървър който да потдържа .net i mssql и си качваш проекта на него.

от saykor (8845 точки)


0
Здравей, благодаря за коментара! Под сървър предполагам се има предвид сървър за базата данни. Ти за какъв език ми говориш да го напиша проекта. За сега разбирам от HTML и малко от PHP. Виждам че споменаваш и .net, но за него нямам никакви знания. Та какъв сървър за база данни би препоръчал?

от ovdesko (0 точки)

0
Дам C# ти е езика. Технологиите за ползване са ти asp.net + linq to sql Базата ти е: MsSql IDE-то ти е: Visual Studio 2010 или 2012

от saykor (8845 точки)1
Спрямо зададения въпрос и първа точка от проекта - няма начин да влезеш в срока, да не говорим и за следващите точки. Иначе като материя - първите два семестъра може би.

от stoyanov (2483 точки)


0
Толкова ли е сложна връзката на HTML с база данни? По принцип се изисква единствено да работи проекта, така че с дизайн не е нужно много да се занимавам. Ще се опитам да направя нещо. Приемам всякакви съвети, а аз ще се постарая да уча и работя сериозно.

от ovdesko (0 точки)

0
Като имаме в предвид продължителността на траковете в Телерик, може да си отговорим на този въпрос. Бих те посъветвал да ползваш нещо на готово но тогава знаеш какво се получава - не научаваш нищо и се опитваш да "избуташ" както му се казва, а бе @българщина.

от stoyanov (2483 точки)1
Уроците от училищната академия за база данни.

от SVGN_H (3048 точки)


1
HTML е необходима минимална база, но няма да ти свърши работа сам по себе си. За въпросното задание ти трябва някой динамичен уеб език - например PHP е най-бързия избор. Курсовете в Телерик обаче не включат PHP, а .NET и ASP. За бази данни избора не е чак толкова малък, но пък са се оформили естествени взаимовръзки - PHP с MySQL, .NET ASP с MSSQL и т.н. Заданието ти е пределно просто и се прави за по-малко от час (без стилизиране), но трябва да имаш опит в технологиите, а не просто базови знания с HTML. Просто те са първата стъпка от един доста по-дълъг процес :)
Личното ми мнение е, че без чужда помощ няма да успееш, особено с asp. Намери някой познат, който да ти направи заданието, но с подробни обяснения, които ще ти са нужни за изготвянето и защитата на курсовия проект... друго решение не виждам за срока.

от lamerko (1141 точки)


0
Благодаря ти за изчерпателния отговор. Ще вида какво ще свърша до края на тази година и след това може би ще потърся помощ, като след като предам проекта ще опитам да си изградя знанията и да го направя сам след това. Нали все пак ще трябват проекти за CV-то.

от ovdesko (0 точки)

0
Да ме звиняваш но php определено не е най-бързия избор.

от saykor (8845 точки)1
Ако имаш приятел администратор на база данни, за server-а трябва да имаш умения на системен админ или +
Такива проекти обикновено предполагат екип.

от marias (752 точки)


5
Според мен, един месец е напълно достатъчен за да си направиш динамичен сайт без никакви знания.
Преди няколко години, бях се сблъсквал единствено с html, подържах си едно сайтче за футболни прогнози като всеки ден си променях html-a :} Един ден реших, че ще се опитам да си направя сайта динамичен, да мога да си променям всичко, да имам потребители и т.н. Дори не знаех какво е php, база данни, а да не говорим за неща като Ajax и подобни ;)
Направих си една малка схема с основните неща, които искам да направя и оттам нататък започнах да питам google за всяка една стъпка, а за php и MySQL google си казва всичко :P След седмица имах напълно функциониращ сайт, в който дори бях имплементирал и Ajax за обновяване на резултатите в реално време.
Факт е, че 70% от нещата, които копирах нямах и представа как работят, но по това време не ми бе това целта. С времето и с много копиране, преглеждане и четене, започваш да разбираш и нещата, които не са ти ясни ;)
Единственият ми съвет към теб е да не се плашиш, а да започнеш от някъде, да търсиш непрекъснато и да опитваш.
Успех!

от kdikov (3407 точки)


0
Благодаря! Имах нужда от малко мотивация.

от ovdesko (0 точки)


2
Или ако си работил с линукс някога до сега си инсталираш Apache2 / PHP5 / MySQL / PhpMyAdmin и NetBeans (поне за мен е най-доброто IDE) и почваш с лекцииките на телерик за бази данни и PHP яки са и ще напреднеш доста бързо и като си свършиш проекта го мигрираш на някой безпалтен сървър!
Под Windows става с XAMP пакет до колкото си спомням!0
Работил съм, но на доста начално ниво и линукса го изключвам като опция. Но все още се чудя с кое да се захвана

от ovdesko (0 точки)


0

http://en.wikipedia.org/wiki/CodeIgniter

Горният линк си е инструмент за бързо правене на динамични сайтове.

Струва си да се погледне :-)

 


от kiril.ilarionov (1482 точки)


0
Този инструмент по-подходящ ли е за начални стъпки в правенето на динамични сайтове от да кажем Word Press?

от mary_russ (292 точки)

0
Кое е по-подходящо е въпрос на избор от много критерии. Интересното на CodeIgnitier е че е създаден от човек които не е бил професионален програмист на динамични сайтове, а пржсто потребител желаещ да си направил сайта и в движение изучил занаята. Като страничен ефект се получава този инструмент (framework), които става все по-популярен може би защото началото му е поставено от редови Интернет потребител.
Изборът обаче си е Ваш и е важен.

от kiril.ilarionov (1482 точки)