Имаше ли лекция за Responsive design?


0
Имаше ли лекция за Responsive Design? Имаше ли лекция за кода, който трябва да се пише, за да върви сайта и в старите браузери? Ако е имало такива, моля налишете кое е видеото!Отговори0
Отделна лекция за това не е имало. Иначе поне в моята група на лекцията Semantic HTML това се спомена с няколко изречения.

от petarpenev (3148 точки)


0
Ако имаш предвид мартенския курс, то такава лекция не е имало. Мисля, че Павел Колев само беше демонстрирал проект с Responsive design, но не е обяснявано в детайли как точно се прави.
Поздрави!

от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
при нас за проекта от мартенския курс имахме бонус точки за responsive design, и се разрових в интернет и намерих доста сполучливи обяснения (tutorials). Както и да е, ако ти е семантичен html кода ще си направиш много бързо responsive design-а за каквито си искаш резолюции, пък в противен случай ще изпишеш някой друг ред на CSS.
На мен ми се получи добре, на монитор като смалявах прозорците ставаше, ама на телефона ми се визуализира като на максимална резолюция. Някой ден ще го боря :)

от kpacu (1114 точки)


0
Не беше ли използвал този ред код:

от georgi.s.yankov (6219 точки)

0
ми не само така: @media (max-width:1024px) {} и т.н.

от kpacu (1114 точки)0

Споменаха Modernizr (за визуализиране в по-стари browsers) - откъде да се използва-има обяснения в самия сайт и пост във форума; също IE Tester за проверка, разбира се.

http://forums.academy.telerik.com/33870

-избрах поста на vlad karamfilov

http://modernizr.com/


Това е от курса "HTML основи". Беше променено изискването за последното домашно върху семантичен html, с такава цел. Видеото е на Наков  - последната тема.

Поздрави,

Мария


от marias (752 точки)


0

Нямаше такава лекция.

Ето в тази тема съм отговорила за responsive design-а.

За да вървят media queries и под старите IE, ползвай това - https://github.com/scottjehl/Respond

И виж този линк - http://bradfrost.github.com/this-is-responsive/


от rnikiforova (1198 точки)