Комбиниране на университета с Телерик


2
Здравейте, колеги!
Тъй като повечето от нас учат паралелно и в университет, искам да попитам как да се процедира със записването за групи? След като вторият семестър от учебната година започва през края на януари, началото на февруари, ще бъдат ли позволени големи промени по групите, за да може да си комбинираме успешно лекциите на двете места?Отговори1
Очакваме курсровете C# част2 и CSS да свършат преди края на февруари и след това да има ново записване за следващите курсове. Тъй че, най-вероятно няма да имаш проблеми със започването на втория семестър в университета :)

от loloto (1073 точки)


0
Ако ти се засича някоя лекция в университета с Телерик, защо след като разбереш не пишеш в темата за размяна на група, може да има някой, който да е съгласен да си размените групите или да пишеш на някой от трейнърите и да му обясниш, според мен 1 човек повече в някоя от групите няма да е проблем, ако позволят разбира се размяната. Другият вариант е да запишеш само вечерни лекции.
Позрави! :))

от mon_95 (1004 точки)


1
Лично използвах варината да запиша всички нощни лекции за да минимизирам риска от засичането с университета ( макар пак да има такава възможност ). Пормени в групите няма да има, ако може да намериш с някого да се размениш в желаната група - това е.

от Teodor92 (13062 точки)


0
Абе не знам, личния ми опит от УНСС е, че пролетния семестър слагат доста следобедни и вечерни лекции :D

от dirtydeeds91 (97 точки)

0
А не, без такива иначе ще се караме с управата :D

от Teodor92 (13062 точки)3
Аз те съветвам да зарежеш университета и да полагаш минимума усилия, необходими, за да получиш диплома (която, за разлика от малоумните лекции, които се предполага да изслушаш, преди да я получиш, ще ти е полезна, защото все още пазарът на труда е структуриран така, че формалното образование се оценява положително). Абсолютно всичко, което можеш да научиш от университетските си преподавататели, можеш да си го научиш и сам - имаш сайтове за онлайн курсове, имаш уикита, имаш форуми, имаш електронни книги по разни недотам легални места. Ако сам си структурираш образованието, едно на ръка ще можеш да се фокусираш върху това, което ти е интересно и реално полезно на пазара на труда, второ, ще си спестиш голяма част от попилените по сблъсъци с псевдопреподаватели нерви. Независимо от това къде учиш, едно 50% от преподавателите ти или са некомпетентни, или ходят на работа основно за да се заяждат със студентите си. Няма смисъл да си губиш времето с динозаври, чиито дни и без това са преброени - онлайн образованието няма да им прости и това е доста положително развитие.

от petarpenev (3148 точки)


0
вярно е, че много от предметите са малоумни и няма смисъл да се ходи на тях, обаче аз от университета съм научил много по програмиране. случих на асистенти. и смея да твърдя че това, което те ме научиха, ако трябваше сам да го уча, много зор щях да видя. съгласен съм, че човек трябва сам да си определя приоритетите, а не да поема всичко, което му сипват, но университетът си има своите предимства, и не става въпрос само за дипломата.

от ncuxap (338 точки)


1
Така и така ще приключим в началото на февруари с тези курсове. :) В СУ едва ще е започнала сесията на първия семестър, а за другите ВУЗове никой няма да се разсърди за един месец малко отсъствия от време на време. :D

от AnnaSG (485 точки)


0
колеги, не разбирам каква е истерията с тези групи. Това е третата тема която чета за едно и също нещо, което е написано кратко и ясно още в е-мейла от Телерик. Има хора които работят и не се оплакват от разпределението на групите, всичко е въпрос на приоритети. На хората, които учат магистратура (а съм сигурен че има и други освен мен) лекциите им са предимно вечер. И през деня ако са на работа как става магията кой знае.. Просто или си сменяте групата с някой на който също му е неудобна или няма да ходите винаги в университета и ще ги редувате. Няма как да се угоди на всички, винаги ще има някой на който ще му е неудобно. Както казах въпрос на приоритети, ако няма с кой да се смените просто решете кое ви е по-важно и на кое кога да ходите.

от p_nbu (103 точки)