Как да си улесним живота при кодиране?


2
Здравейте колеги,
Отварям тази тема с идеята тук да си споделим как си организираме работата, така че да кодираме най-бързо и отчетливо. Тук съм написала кратък пост на тази тема:

http://tarator.hp.af.cm/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-css-%D0%BA%D0%BE%D0%B4/

Ще се радвам и на вашите идеи и хакове :).Отговори5
Понеже ми направи впечатление, че ползваш подравняване на прозорците (ляво/дясно) налични в Windows 7, защо не го правиш чрез бързи клавиши, а с провлачване на прозорците до краищата на екраните - това би ускорило доста работата ти. За ляво подравняване Win+лява стрелка. За дясно подравняване Win+дясна стрелка. За цял екран Win+стрелка нагоре. Също така вместо старият вариант за превключване м/у работещите приложения Alt+Tab, може да ползваш Win+Tab, стига Aero-to да ти е включено. Надявам се да съм бил полезен.
Иначе за улеснение на работата обожавам да работя на два екрана, страшно много ускорява работата. Така може човек да разположи на едиият всичко свързано с кодирането, а на другият всичко с визуализирането. Другото, което много ми помага е любовта ми към бързите клавиши (може вече да ти е хрумнало от по-горе).

от cherokee (1277 точки)


0
Аз лично също много харесвам употребата на shortcut-ите на Windows-a и на повечето програми които използвам (Notepad++, Paint.Net, WinSCP, FileZilla)

от dam_dam (578 точки)

0
Mерси много, много са полезни :).

от cerealBoxx (504 точки)


0
Най ме улеснява използването на code snippets (както и custom такива - настина помага) , всички видове шорткъти и друго не се сещам

от kaobg (212 точки)


0
можеш ли да ми кажеш как да създам и използвам мой code snipet във вижуал студио.

от pepakam (426 точки)

0
Единствения проблем при code snippets е че ако един ден седнеш на друго пц с VS на което ги няма твойте неща ще забиеш много силно. Ти ще си свикнеш така и после ще ти е некомфортно.

от saykor (8845 точки)


0
Понеже cherokee спомена за двата екрана, възможно ли е някой по-светнат да обаяни как точно се процедира и постига работата с два или повече, тъй като съм запознат, че обикновения на единия е код, а на другия продукта му, но не ми се ясно как се получава, има ли някакви допълнителни tool-ове, които да трябва да се инсталират, ползва ли се втора клавиатура (ако е лаптоп), какви са плюсовете и минусите и тн.
Ще се радвам ако има кой да хвърли малко светлина :D

от v_slavchev (1040 точки)


0
Не съм сигурен, че идеално разбрах какво имаш предвид, но предполагам, че те интересува конкретно как се подвключват 2 монитора. Няма никакъв rocket sience в това, не са ти необходими никакви допълнителни тулове или подобни - само монитор или монитори (в случай, че работиш с докинг станция за лаптопа; за настолен компютър ти е необходима видео карта с повече от един видео изход - било то vga, dvi, s-video). Когато навключиш всичкият хардуер, единственото, което трябва да направиш от Windows Control Panel да отидеш на Display и да си избереш на вторият монитор да го ползваш като extend на десктопа. И това е всичко, е може да се наложи да понатъмъниш малко екраните и кой да е основен и кой допълнителен, но общо взето с това се изчерва всичко. Относно допълнителна калвиатура, да ще ти е необходима, ако ползваш докинг станция, ако ползваш за единия екран този на лаптопа, тогава не.

от cherokee (1277 точки)

0
Да, извинявам се ако не съм обяснил добре, но както казах не съм наясно само съм виждал и чувал. Мерси много за информацията и още един въпрос, ако е удобно - възможно ли е ползването на втори монитор през видео изходите на лаптопа, без докинг стейшън ?

от v_slavchev (1040 точки)1

Аз лично използвам два монитора - на лаптопа (13-ка 1366х768) и външен (1920х1200) и си разполагам Notepad++ на лаптопския монитор, а на другия - презентациите и няколко отворени browser-а за да виждам какво се случва след като променя нещо по кода ... Относно вземането на цветове, картинки и т.н. - използвам shortcut за PrintScreen и след това paste в Paint.Net - супер бърза и безплатна програмка ;-)


от dam_dam (578 точки)


0
И аз съм така колега :)


0
Относно взимането на цвят от картинка, с PrintScreen и Paint.net процедурата е доста бавна. Аз до скоро бях така, но сега съм си сложил две програми и плъгин в браузърите и нещата са пъти по-бързи. Едната програмка е Multi-purpose color picker, другата е Instant Eyedropper.

от kdikov (3407 точки)0

  ...ето един полезен инструмент, който може да улесни работата на уеб дизайнерите -  WebStorm

...има безплатна версия  за проекти с отворен код...


от nikozaha (32 точки)


0
Иструментчето изглежда много обещаващо, само дето, за да се възползваме от безплатната версия е необходимо проекта да ни е поне на 3 месеца живот, да е актуален (т.е. да се работи по него) и не на последно място да е качен в нета. Може би на по-късен етап, когато започнем сериозните проекти ще може да му се насладим.

от cherokee (1277 точки)

0
Потърси в Пиратския залив за Webstorm, вади само един резултат. В keygen-a има троянец, изтрий го и ползвай това за активиране:
username: webstorm
key
===== LICENSE BEGIN ===== 72149-12042010 00000cI5EYta7xt""jWOIDohDqQx7S SSsCH4oSb"1Y4edvtuSYyQ"iqGYhuo !8r1Zrqkj"TmWPZ!Eu"puCi6KV2SVe ===== LICENSE END =====

от mortal (417 точки)