Бихте ли предложили Надеждна Антивирусна програма?


0
Здравейте,
Вторият системeн диск, на 1 дял, ми се пълни необяснимо бързо и е почти пълен.
Първият диск конфигурирах на 2 дяла отдавна и допълнителният дял е с fat32 - не пречи, но системният е с Win'98 - архаична история. Малък дял за update.
Питам за антивирусна програма ( Norton System ...се е изпарил), която би работила под Win' XP, но да има възможност да се инсталира на допълнителен дял НЕ XP дял и да тества всички hdd-s и техните дялове? Възможно ли е?
(Разрешение, докато се набавят по-мощни модули и малко резервно време.
В момента няма свободен канал за 3-то hdd.)
Доколкото имам опит, най-надеждни са след Norton System (винаги съм го използвала) Kasperski, Nod 32, BitDefender, AVG, ..
Извинете, че не уточних!
Благодаря за помощта!
Поздрави,
Мария
P.P. Вече инсталирах Norton Antivirus 2013 - супер е.Отговори1
Аз съм с аваст и досега не съм имала оплаквания от антувирусната. Ако се спреш на нея има по-стари версии, които са подходящи
Поздрави! :))

от mon_95 (1004 точки)


0
Оценявам отзивчивостта винаги. AVAST не е надеждна по мое мнение. Поздрави, Мария

от marias (752 точки)


1
За 2012г. статистиките и ревютата показваха, че BitDefender е най-добрата и най-толерантна откъм ресурси антивирусна. Почти всички съвременни антивирусни програми имат опция за "сейф" боот чрез диск или флашка. Ако търсиш безплатна такава AVG има опцията която търсиш - http://www.pendriveapps.com/avg-anti-virus-rescue-usb/

от p_nbu (103 точки)


0
Друг вариант който мога да ти предложа е да си изтеглиш някакъв bootable linux на live cd като убунту (с него ще ти е най-лесно ако нямаш опит с Линукс среди) и с някакъв тоол след като mount-nesh NTFS дяловете да ги сканираш от там. Ето тук http://www.makeuseof.com/tag/free-linux-antivirus-programs/ можеш да видиш списък на антивирусни програми, които имат версии за Линукс.

от p_nbu (103 точки)

0
@p_nbu Устройствата ми не бяха в списъка на допустимите за linux, за съжаление. Поздрави, Мария

от marias (752 точки)3
Ами аз съм с простичката MS Security Essentials (XP и Win7) и за последната 1 година не съм имал гости. Symantec (различните им версии) е хубава, но като цяло е доста ресурсо-кльопаща и на по-слабичка машина има опасност да я превърне в търтейче (иначе в работата съм с нея и отново не съм имал гости). При всички положения, ако ще чистиш, го прави през safe mode (тогава се лоудват само подписани майкрософтски бинарита и вероятността бабалюга да ги е пипала е нищожна), за да има файда (или от отделен бутващo CD с антивирусна на него). Дано да съм бил полезен.

от cherokee (1277 точки)


0
Ако си теглите MS Security Essentials имайте предвид че ако ползвате пиратски Windows ще ви го засече и ще ви спре регистрацията както на самата антивирусна така и на Windows-a!

от p_nbu (103 точки)

0
@p_nbu Забраняват се updates за тази цел. Да не коментираме цената на PS 5 например и нашата спасителка За... Поздрави, Мария

от marias (752 точки)2

Аз препоръчвам Kaspersky. Ползвала съм я и на най-стария си компютър, нямам спомен дали вървеше на 98, но е добре да опиташ :) По-тежичка програма, но наистина си заслужава. Колкото до Аваст - чувала съм, че също е добра, но при опитите ми с нея имах конкретни проблеми с обновяващите ключове. Не ти препоръчвам Avira. Беше добра, но нещо вече не е съвсем ок. А ако тръгнеш да се опитваш в някакъв момент да я триеш... опитите завършват злощастно. Какво ли не опитвахме с един приятел и в крайна сметка се наложи да преинсталираме уиндоуса, за да я разкараме. AVG също не препоръчвам.

Та гласувам с две ръце за Касперски. Дано съм била полезна :)


от EusYssem (10 точки)


0
Имам 1 излишен ключ за Norton Internet Security, и 2 за Kaspersky PURE 2.0.
Ако ти трябват напиши, ще се разберем за цената.
(Nortona е активиран пакета 11.2012, т.е.остават му 10,5 месеца, а Kaspersky е валиден 3г.)

от emil.Nikolov.731 (0 точки)


2

Мария, сигурна ли си, че е от вируси? При мен преди ми се препълваше от това, че правеше необяснимо често и много "точки за въстановяване".

Иначе аз ползвам MS Security Essentials и съм доволен. Не е правила проблеми с пиратски софт!


от Mitko_Mitev (1276 точки)


0
Да Митко, сигурна съм, защото много бързо намалява свободното пространство и няма от какво толкова да е? Изтривах, архивирах, прехвърлях, намалих и квотата на коша за защитени файлове. Добре е да се създават Restore Points периодично, правя го. Дори съм задала restrict на неканени sites - много агресивни. Даде ми добра идея, Митко! Намалих квотата и за System Restore. Не е безопасно разбира се, но си "реновирам" конфигурацията. Да не чуе Дяволът! Поздрави, Мария

от marias (752 точки)


2

Колежке, така като гледам имате нужда от едно дълбоко почистване. Ако искате да сканираш всички дялове на вече заразена система най-добрият вариант е да го направите със самостоятелен bootable инструмент. Ето например Kaspersky Rescue Disk https://support.kaspersky.com/4162 . Може да се запише на диск или флашка. Във вашият случай аз бих препоръчал и едно чисто преинсталиране. След сканирането си запазете важните данни на външен диск (по възможност) и си инсталирайте някоя по-нова операционна система. Ако машинката ви е по-стара бих ви препоръчал да пробвате линукс и по-специално ubunto (за начинаещи), защото така или иначе стар windwos няма да ви свърши кой знае каква работа, освен ако нямате някакви специфични изисквания към даден софтуер, който го няма за линукс. Иначе добри антивирусни под windows за мен са Nod32 и Аvast от по-леките (avast-а не е кой знае колко добър, но е безплатен), а от по тежките (реурсоемки и забавящи системата) Kaspersky и Bit Defender. Ако ще продължавате да работите под windows Не забравяйте и добра стена - безплатната на Comodo е една от най-добрите, но често създава проблеми, котио не се разрешават лесно и общо взето не е много user-friendly. Иначе преди съм позвал и стената на Agnitum (Outpost Firewall) - напоследък не съм я следил, но мисля че и тя е добър продукт.


от loloto (1073 точки)


0
Полезни уточнения, ще пробвам възможното! Търся временно закърпване засега. Поздрави, Мария

от marias (752 точки)


1

Мария, защо не потърсиш някоя програмка за преглеждане на дискове, от какво съдържание като обем са заети, за да разбереш кой ти яде мястото. Аз ползвам една програмка TreeSize Free, но за съжаление тя е за XP и нагоре. Много често я ползвам да видя клюпачите на дисково място. Все ще има някоя изпоизостанала подобна програмка в нета за 98-ца.


от cherokee (1277 точки)


0
@cherokee Това май най ще ми помогне, за по-бързо решаване на проблема. Поздравления! (т. 8 - забранява...) Освен в System Information и не много подробно, къде се виждаха последно рънваните програми - на последна дата, днес например? Супер е TreeSize Free - ефективен и лесен! Мария

от marias (752 точки)

0
Аз ползвам diskdata, която става и за 9х. От официалната им страница: http://diskdata.com/DISKdata.html
• Works with Windows 95/98/ME/NT/2000/XP/2003/Vista/7

от p_nbu (103 точки)0
Аз също ползвам Аваст и ако има проблеми винаги ми е съобщавала . Това е от няколко години и съм доволен от нея.. ако е имало вирус го е трила и така :) Но ако искаш виж тестове и статистики коя програма как се справя .0
Когато използваш Norton (или на Symantec) Systems не може да ги сравняваш с друг софтуер - имат много по-големи възможности. Проверки за различни вируси, не само това; правят тестове; възстановяват след сривове от чести токови удари, например. Направо са супер! Опитай - само тях използвам и съм много доволна! Поздрави, Мария

от marias (752 точки)


0
Аз също ползвам аваст от доста време (около 2 години мисля). Като цяло съм доволен. Сравнително лека е мисля. Преди бях с Kaspersky ама ми омръзна да си търся код през няколко месеца, а и беше по-тежка. Аваста поне е безплатен и сравнително добър. Слагаш само 1 изключение за VisualStudio-то, че нещо не го харесва :D.

от tisho (1966 точки)