"C# е езикът за програмиране на 2012"


8

http://news.idg.bg/news/67472_c#_e_ezikat_za_programirane_na_2012_g

Доста интересна табличка има в статията. Може би професионалистите са запознати с популярността езиците за програмиране, но мисля че на хората от академията би била полезна.

Освен това действа мотивиращо да знаем, че се занимаваме с най-бързо растящия като популярност език и платформа( поне според част от класациите).
Отговори0

 

Докато масовата заплатата на PHP програмист е на половината на C# програмиста не смятам PHP за конкуренция. В миналото е бил точно заради безплатния софтуер но в момента разликата в цената на windows и linux базиран хостинг не е голяма ако изобщо я има.  Безплатното IDE на microsoft също помага.
 
Ruby и Python също не ги считам за конкуренти на C#. Не знам да има голямо търсене на такива програмисти.
 
Най-търсените програмисти в момента си остават Java и C#.

от saykor (8845 точки)


0
Аз лично първо ще избера клиент, който ще ми плати достойно за работата ми след това технологията. А щом той е готов да го направи значи заслужава .нет. Пари в безпланото няма. Много често съм чувал: "ще си хвана php програмист, че ще ми го направи за без пари". Аз си пазя цената на труда за разлика от много дето ще се хванат за "без пари" само и само да е повече от нищо.
Wordpress било на php. Не ти трябва да знаеш php за да работиш с него.
Apache може да е безплатен но хостинга не е безплатен ако ще и на Apache да е. А след като цената е почти равна на windows хостинг това вече не е причина да се избере php вместо .нет. Единствената причина си остава цената за изработка на сайта. На базата на това не разбирам как още се раждат php програмисти. Тепърва да за започват да учат php след като са на ясно, че ще работят повече за по-малко пари. Пък може и да не са на ясно.
Че има много php програмисти не споря. Много са и може би за това цената на труда им е по-ниска, защото конкуренцията при тях е голяма. Все ще се намери някой да я подбие.
В интерес на истината за Django чух преди няколко дена покрай подготвящия се курс от телерик.
Python съм го чувал и преди просто защото съм попадал на .нет примери написани на него.
Нека да направим едно сравнение във freelancer.com Да не забравяме че този сайт купи миналата година 2та си най-големи конкурента.
Django (4) Python (35) .NET (140) C# Programming (105) PHP (1719)
Както се вижда на първо място по търсене се нарежда php. Което е съвсем нормално след като microsoft продуктите толкова години бяха много скъпи php да има набрала голяма сила и известност. Повечето хора първо се сещат за php ако изобщо се сетят за .нет

от saykor (8845 точки)

0
Google много се заиграват с Python-a и нищо чудно скоро задраво да дръпне нагоре (той дори в момента е м/у 10 най-популярни езика)

от cherokee (1277 точки)1

Ето още една класация, не съм сигурен доколко е представителна.

C# e на 5то място, губи 2 позиции в рамките на 1 година.


от petarpenev (3148 точки)


0
Tiobe е може би най-представителната класация що се отнася до популярността на даден език за програмиране.

от todor_pr (1527 точки)

0
C# не пада, поне според мен, защото езика в момента навлиза масово в програмирането на Windows приложения особено за смартфони и таблети.

от simeon.bg (462 точки)