Ако срещате затруднения с рекурсията и с решаването на домашното по Arrays


13
Препоръчвам ви видеото на г-н Наков от миналата година за рекурсия http://www.youtube.com/watch?v=2GCmXfKhTLc
доста от от задачите в домашното се решават с рекурсия, на мен това видео лично много ми помогна.Отговори0
Честно да ти кажа, след като изхабих няколко тона нерви по тези задачи (последните няколко) с минимални резултати ще взема най-накрая да я изгледам тази лекция, пък дано да ми тръгнат.0
Погледни другите решения за идея. Така ще го запомниш -повтарям за идея и го направи ти. Това което не знаеш и откриеш как да направиш запомняш - а това което ти е лесно минава някак си незабелязано

от makmidov (598 точки)


4
Ако задачите трябваше да се решат с рекурсия, темата щеше да е преди масиви, така, че задачите съвсем спокойно се решават без рекурсия. Да, за по-опитните рекурсията е вариант, получава се компактно решение на малко редове, но не трябва да се подвеждат хората, че трябва да се решат задачите използвайки рекурция.

от nencho83 (538 точки)


0
според мен не трябва да се ограничаваме само с това което сме учили, а винаги да търсим оптималния подход при решаването на задачите, а и рекурсията си е сложно нещо и колкото по рано почнем да я разбираме толкова по добре :)


0
не трябва да си ограничаваш знанията, вярно е, но не трябва да се налага решаването на задачи с рекурсия при положение, че това е първата официална лекция за масиви, които играят важна роля при рекурсията. всеки по опитен колега според мен ще реши голяма част от задачите с рекурсия. можеш да използваш и дървета, графове, колекции, ...

от nencho83 (538 точки)


0
Задачите от масиви могат да се решат и без рекурсия, но си е чиста доза мазохизъм... Идеята е, че след като ги решиш без рекурсия ще се научиш добре да ги използваш.

от nikolaikolarov (2177 точки)


0
И аз до 13-та включително ги бях направил умишлено изцяло без методи, но на 14-та наистина не намерих вариант без рекурсия.

от kdikov (3407 точки)

0
Методи можеш да използваш и без рекурсия.

от nencho83 (538 точки)0
А то и след като казаха, че в тази част няма да учиме рекурсия, би трябвало всичко да може да се реше без нея. Все пак е малко кофти, да се налага използването на нещо, което дори няма да го взимаме... :)

от Mitko_Mitev (1276 точки)


0
и какво пречи да го научиш...

от makmidov (598 точки)

0
Ми то какво ти пречи да си научиш целия материал:)И въобще за какво си в академията ако ще си учиш сам:)

от Gerya (1079 точки)


6

Цитат: Наков "Въведение в програмирането със C#": "Избягвайте рекурсията, освен, ако не сте сигурни как работи тя и какво точно се случва зад кулисите. Рекур­сията е голямо и мощно оръжие, с което лесно можете да се застреляте в крака. Ползвайте я внимателно!"

:D:D:D


от anonymous (0 точки)


0
Какви затрудненя с рекурсията. Вие чувате ли какво говорите. Това е като да ползвате 100 if вместо case. Рекурсията спестява половината много време. Пък и нормалният човек, необременен с програмиране, мисли рекурсивно, а не в цикли. ;)

от simeon.bg (462 точки)


3
Интересно ми е да видя решение на 19 задача без рекурсия, ако някой може да сподели ще съм много благодарен.

от stoyanov (2483 точки)


0
Кода е спец. за теб колега! ;)
http://pastebin.com/7sArQf1Z

от nencho83 (538 точки)

0
Сега ще пробвам да вникна в решението, мерси. Едит: Ако може някой коментар да сложиш.

от stoyanov (2483 точки)


0
Всички задачи от масиви могат да се направят и без рекурсии.

от nikola76 (1250 точки)


0
Възможно е...ама дали е практично е друг въпрос. Аз незнам рекурсии, но специално заради това домашно тръгнах да ги уча - мисля че времето което ще отделя да ги разбера ще е доста по-малко от това да реша задачите без рекурсия

от stann1 (1378 точки)


0
Тъкмо завърших поредната задача с рекурсия и се зачудих дали има бърз начин да се излезе от дълбока рекурсия?
Чудя се дали не е практично да се използва goto, когато сме затънали прекалено дълбоко в рекурсията и искаме да избегнем многото операции и проверки за естественото излизане от нея? Ровя се в нета, но за жалост не откривам нищо по темата.
Edit: Всъщност май не може да се извиква goto до label извън метода...

от kdikov (3407 точки)


4

На края на видеото, Наков трябваше да каже: "Ако все още не сте разбрали рекурсията - пуснете видеото от 0:00:00" :D


от jasssonpet (6814 точки)