Няколко въпроса за есето "Моят път към професията "софтуерен инженер""


4

Здравейте, имам няколко въпроса за есето (Моят път към професията "софтуерен инженер"), което е включено в курса "Споделяне на знания и работа в екип". Знам, че курсът започва на 21-ви януари, но според мен няма да е лошо да започнем да го подготвяме от по-рано, все пак трябва да е от 3-4 до 9-10 страници. Ето и въпросите ми:

  1. На какъв език трябва да напишем есето - български или английски?
  2. В word документа за есето пише "Като пишете есето, запазете приблизително вече зададената структура (заглавия и подзаглавия), попълнете вашите мисли и разсъждения по посочените въпроси и изтрийте самите въпроси. " задължително ли е да оставим заглавията и подзаглавията и да попълним нашите мисли като изтрием въпросите или може да напишем есето като един текст без заглавия и подзаглавия и ще се взимат ли точки за това?

Благодаря ви предварително!

Поздрави! :))
Отговори0
1) може да избереш език (български или английски)
2) може да запазиш или промениш структурата
3) може да не си пишеш името, не е задължително
Край свободно, както на теб най-много ти приляга. Важно е не както точно ще напишеш, а да се замислиш над поставените въпроси, за да достъгнем до по-дълбоко ниво на осъзнаване на професията "софтуерен инженер" и пътя към нея.
Наков

от svetlin.nakov (31978 точки)


1

Здравейте!

И аз имам един въпрос.

Ако имаме сходни или идентични отговори по някой от въпросите можем ли да ги обедиянваме под някаква форма или трябва да имаме отделен отговор по всеки въпрос?

 

Поздрави,

Диди
0
И на мен не ми стана много ясно дали трябва да отговаряме на всеки въпрос отделно или да е цялостен текст, все пак "есе" предполага смислово свързан текст, а не просто отговори на отделни въпроси в различни абзаци...

от nevtod (1087 точки)

0
Да, напълно съгласна съм с теб и точно затова зададох въпроса да се надяваме, че тези дни ще излезе повече информация. И все пак ако есето не е разделено на абзаци със заглавия и подзаглавия ще бъде много по-смислено според мен Поздрави! :))

от mon_95 (1004 точки)4
Здравейте,
хубаво е да се отговори на всеки еин въпрос, като отговорите бъдат свързани в смислен текст. - това е препоръчителното и естетически хубаво.
Аз лично неможах да го направя много добре, но съм отговорил на всички въпроси, колкото и да са идентични отговорите. Това е целта на езето - мотивацията да навлезе хубаво във Вас :)
Поздрави,
Борис Гуцев

от Boris (3959 точки)


1
Напиши го на езика на който са зададени въпросите.

от saykor (8845 точки)


1
Ако си много добра в писането на есета предполагам, че няма да ти отнемат точки за неспазване на структурата, но в противен случей е по-добре да се придържаш. Аз мисля да се придържам, защото въприсите дават доста добра посока на разсъжненията, които така или трудно ми вървят... :)

от boncho.vylkov (1923 точки)


3
Здравейте,
забравих да кажа за езика - миналогодишното есе имаше разрешение да се пише на езика който искаме.
Тъй като учихте вече масиви - да упражжним знанията :)
В масива от позволени езици за писане на есе е следния.
string[] languages = new string[] {"Български", "English"};
Поздрави,
Борис Гуцев

от Boris (3959 точки)


0
Не че нещо, но нека да е "БългАрски", моля.

от AntonPetrov (654 точки)

0
Благодаря, техническа грешка, може да правя правописни грешки понякога, но това поне знам как се пише :)

от Boris (3959 точки)


0

Мони, мисля, че идеята е да се водиш от въпросите и отговаряйки, да изградиш съдържанието. С тези въпроси безкрайно са ни улеснили - ние просто трябва да отговорим в смислено свързан текст (махаш въпросите!) Аз лично ще оставя заглавията.

Поздрави,
Дони


от doni.todorova (1245 точки)


0
И още един въпрос ми изникна, след всеки въпрос има точки това означава ли, че като отговорим на въпроса, без значение колко дълъг ще е отговора получаваме точките или ще се гледа колко добре аргументиран е отговора и тогава ще се реши дали да се дадът 3 точки например?
Поздрави! :))

от mon_95 (1004 точки)


0
Ако отговора е 1 дума, надали ще дадват точки за него :D, Опитай се да отговаряш на всеки въпрос на максимум, колкото и да се повтарят под някаква форма :)

от Boris (3959 точки)

0
Аз тая вечер реших да погледна есето и да напиша 2-3 реда. И всеки ден да пиша по малко. А то какво стана? От 2 часа не мога да се отлепя от клавиатурата. Просто пиши каквото знаеш, с малко повечко въображение стават чудеса. Ако на теб ти хареса как е направено, значи и точките няма да са малко. Пробвай да се оцениш като си четеш есето. Може да ти помогне някъде това.

от VGeorgiev (2890 точки)2
Сложих крайни срокове за есето и блога:
http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/22
Надявам се времето да е достатъчно.
Наков

от svetlin.nakov (31978 точки)


0
Понеже крайните срокове са зададени по следния начин: Краен срок: 00:00 часа на 27/01/2013 Не е много ясно дали крайния срок е 26-ти или 27-ми. До сега си мислех, че срокът е до 27-ми вечерта, но като се позагледах разбрах, че всъщност срокът е до 26-ти вечерта.

от velin.koychev (1247 точки)

0
и аз се присъединявам към колегата - малко е неразбираем срока

от milena.mg (452 точки)


0
Аз бих те посъветвал да спазиш структурата (както в един HTML документ), а размислите да изложиш просто в редовете отдолу. Мое мнение - логически не намирам разминаване между точките и последователността им е удачна. Ето защо аз я спазих. Успех и вдъхновение от мен.

от ekostadinov (200 точки)


0
Мисля, че на български е добре. Лично аз го пиша няколко дена, на части, защото искам добре да обмисля всичко за себе си. Не самия текст дали ще е "хубаво" написан или да "звучи красиво", а какво означава за мен. :)
Мисля, че е добре да следваш подзаглавията, макар, че някои абзаци се припокриват и могат да бъдат обединени.
Най-важно е да бъдеш искрена като го пишеш. Какво мислиш, как го чувстваш. Забрави за точките, съмнявам се нещо толкова субективно да може да бъде оценено по скала.

от Gena Frangina (0 точки)