Кой доставчик ще изберете за безплатния хостинг от Телерик


4
Здравейте :)
Преди малко получих e-mail-а за безплатен хостинг, предоставен ни от академията. Ще ми е интересно да споделите коя от трите възможности за hosting provider ще изберете - Superhosting, ICN или Host.bg?
Аз лично се чудя между Superhosting и ICN. Не съм ползвала услугите на Superhosting до сега, но четох доста положителни мнения. От около година ползвам служебен хостинг на ICN, с който засега съм нямала проблеми.
Поздрави :)Отговори0
Аз ползвам от няколко години суперхостинг и съм доволен. Не съм ползвал ICN сега ще ги тествам. Хост.бг е ок също.

от moshensky (117 точки)


0
Здравейте!
Може ли някой с опит да даде малко повече информация /предимства и недостатъци/ за начинаещите?
Извинявам се, ако ми е тъп въпроса.

Поздрави,
Диди0
Не мисля, че има значение кой ще избереш Диди, на него ще се иска да качим проектите, които ще правим на CMS системите, като му дойде времето. Така или иначе ще си ги разработваш с каквито инструменти са ти удобни, после само ще го качиш там и си готова :)

от KOCTEHYPKATA (5259 точки)

0
Здравей :)
Освен чисто техническите характеристики, които можеш да видиш в сайтовете на трите фирми, разликите биха могли да бъдат в това колко често се случва да има проблем със сайтовете ти, хостнати при тях (да са недостъпни за известно време, да се случи хардуерен или софтуерен проблем от тяхна страна, което да доведе до същото или пък до изгубване на част от данните ти и т.н.) и колко адекватно съпорта им реагира в такива ситуации. А това обикновено се установява от собствен или на познати (понякога и горчив) опит :) Не знам доколко ще съм ти полезна с това, моля питай ако имаш по-конкретен въпрос :)
Едит: колегата е прав, за начинаещи в общия случай особена разлика няма да има, когато започнеш да се занимаваш по-професионално, тогава детайлите сами ще се изяснят :)

от pavlinadrosos (950 точки)0
Аз се чудя между ICN.bg и суперхостинг.бг. И за двата са ми споделяли положителни мнения, най-вероятно ще се почудя още малко и ще избера, но може би суперхостинг.бг
Поздрави! :))

от mon_95 (1004 точки)


0
Аз използвам icn.bg от почти 3 години и съм доволен от тях.

от kdikov (3407 точки)

0
Благодаря, колега :))

от mon_95 (1004 точки)0
А има ли някаква разлика между м/у това, което предлагат трите понеже никъде не откривам инфо?

от rcson (360 точки)


0
В официалните сайтове на трите хост-а, има раздел "хостинг", където са описани различните видове пакети, който предлагат. Там разгледай :)

от Simeon1024 (70 точки)

0
нали :) това е уникалното за бг хостинг компаниите. След време могат да ти кажат че трябва да минеш на по-висок план или ще ти спрът сайта защото им надвишил позволените ресурси но никъде не са ти казали какви са те предварително за да си направиш сметка. За това вече бягам от български хостинги

от saykor (8845 точки)0
Нито един. Български хостинг не ползвам. Нямам им доверие. Имал съм ( и мой приятели ) главоболия с български хостинг компании и домейн реселери така че ще ги пропусна.

едит:
да допълня че с 70% намаление на домейн цената е около 4$. В godaddy последно си взех .com за 3$ + безплатен .инфо. Не знам някоя бг компания да дава по-ниска цена за домейн от godaddy. Това не значи че не може да има. Просто аз не знам, защото не ги следя от както отивам с парите да купя 10 домейна и ми казват: "ооо ти ни носиш много малко. Трябва и 20% ддс да платиш. ?!?!?!?!"

от saykor (8845 точки)


1
SuperHosting заради възможността за собствен домейн. Много евтино излиза цялото нещо, затова мисля да пропусна за сега sub-domain варианта.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


0
Здравей колега. Би ли разяснил малко по-подробно? Собствен домейн закупен от нас имаш предвид или от суперхостинг предлагат и домейн към услугата ?

от fifipaldi (899 точки)

0
В мейла пише, че и за трите ще можем да ползваме собствени домейни.

от pavlinadrosos (950 точки)1

И на трите хостинг компании ,параметрите са прилични за Старт пакетите. Зависи за какво ще го ползвате,ако е просто за блог Старт пакетите са напълно достатъчни. Ако е за нещо по-сериозно по-добре голям пакет с повече ресурси и т.н. Ползвам Супер-а от 3 години и ICN,от около една,доволен съм и от двете. Но предпочитам SuperHosting.bg. (ако трябва помощ за инсталация и т.н мога да помогна с някой от двете компании.)

Поздрави!


от immortal (200 точки)


2

Аз ползвам вече трета година Superhosting и съм много доволна, тъй като преди да ги открия ползвах какви ли не провайдъри и постоянно имах проблеми - с падане на сървъри, проникване в сайтовете и вируси, ненавременни съобщения за изтичане на услугата, откази при искане за трансфер на домейн и какво ли още не.

Superhosting имат много добри параметри и цени, също така страхотен и много любезен съпорт, мисля, че даже е 24-часов и общо взето ги препоръчвам на всичките си познати. (Не работя за тяхcheeky!)


от nevtod (1087 точки)


1
Аз получих на миналото раздаване, за мартенския курс по Web Design. Хостинга е на ICN, има много добър контролен панел, можеш да си разархивираш директно на сървъра, което спестява супер много време, като и обратното е възможно. Имаш даже текстов редактор със оцветяване, които може да се ползва, за да се редактират файловете онлайн.
Има 200МБ пространство и 100МБ месечен трафик, който при мене е стигал до 200 и сайта пак си е работил. Домейна е от сорта избраноотвасиме.telerik-students.org
Поддържа по-тежки CMS системи, за който се интересува. Това са ми впечатленията от ICN, другите да казват за останалите опции :)

от KOCTEHYPKATA (5259 точки)


0
telerik-students.org е TLD, нали? А избраното от нас име - на субдомейна? Аз се оглеждах днес, но не открих къде се намира охраната, която раздава домейни срещу заплащане, а ми беша интересно кой какво предлага.

от ellapt (6303 точки)

0
Охраната дава само ваучера за домейна :)) А охраната се намира на 2-рия етаж при малката зала Субдомейна е безплатен и е например: ime.telerik-students.org, собственият ползва 70% намаление от ваучера

от mon_95 (1004 точки)0

Цитат от мейла:

"Хостинът можете да използвате както със собствен домейн, така и с безплатен субдомейн, предоставен от хостинг компания."

Това означава ли, че собствен домейн няма да е напълно безплатен, защото аз така го разбирам?


от Mitko_Mitev (1276 точки)


0
Да, домейна трябва сами да си го купим, доколкото знам от предишни теми, можеш да ползваш безплатен събдомейн или ваучера за отстъпка от 70% за собствен домейн, закупен от Суперхостинг

от pavlinadrosos (950 точки)

0
Суб домейна е безплатен, собствения е с намаление 70%

от rcson (360 точки)