Разликата м/у "Quick sort" и "Bubble sort" алгоритъм


21

Много полезно видео. Чрез което можете да видите как всъщност работят 2-та алгоритъма, използвайки топчета и един робот. Накрая се сравнява кой е по бърз.

За "Bubble sort" алгоритъма мога да кажа, че това е може би най-лесният и всъщност повечето от нас без да искат са го измислили в задача 7 от масиви.

https://www.youtube.com/watch?v=aXXWXz5rF64

Надявам се да съм бил полезен

Поздрави Асси
Отговори0
Да наистина добре визуализирано. Още по-готино е да се направи с истински роботчета :D

от simeon.bg (462 точки)


0
Здравей,
много интересно обяснение, за "bubble sort" ми хареса доста- много ясно става, за "quick sort" малко по- неясно (но и той си е по сложен). Комбинирано с малко теория и упражнения и готово :)
Поздрави,
Борис Гуцев

от Boris (3959 точки)


3

Ето един сайт, който дава хубава представа за сортиращите алгоритми.

Click


от ivaylo.kenov (30760 точки)


3
Интересно видео за Merge sort алгоритъма: http://www.youtube.com/watch?v=GCae1WNvnZM

от boncho.vylkov (1923 точки)


2

Ето още един ресусрс: Цък

Тук може да видете визуализация на всички сортиращи алгоритми който ни трябва + още доста с който не сме се запознавали още :)


от Teodor92 (13062 точки)


1
А тези с танцуващите румънци виждали ли сте ги?
http://www.youtube.com/user/AlgoRythmics?feature=watch

от anonymous (0 точки)


0
Да и тях ги гледах, много яко само че трябва да имаш търпение да ги изгледаш :)

от Assi.NET (3050 точки)


1

Хубаво е, че почти всеки алгоритъм има хубави видеа, които обясняват наглаедно. Това е за намиране на прости числа по sieve of Eratosthenes алгоритъма.

http://www.youtube.com/watch?v=9m2cdWorIq8


от boncho.vylkov (1923 точки)


0

Видеото за bubble и quick sort е супер, много по - лесно е да се разбере като можеш да видиш какво става докато ти го обясняват.

Като цяло на мен винаги видовете сортиране са ми куцали. 

Иначе преди време бях направил някакъв опит да сравня някои от начините и като я видях темата се сетих да го постна - линк


от nvankov (25 точки)


1
Понеже не успях да направя сравнение между алгоритмите само от уикипедия потърсих друг източник и намерих този сайт http://www.sorting-algorithms.com/ Не знам дали ще ви помогне с обяснения по самия код, но разликата между самите алгоритми и ефективността им се вижда идеално. Показано е как при различно въведени данни един алгоритъм е по-бърз от друг, а при данни въведени в друг ред втория е по-бърз от първия. http://www.sorting-algorithms.com/nearly-sorted-initial-order --> Тук се вижда при почни сортиран масив как реагират различните алгоритми, но най-много ми хареса как всички освен пряката селекция завършват сортирането почти наравно, а метода със селекцията продължава да си сортира бая време след това :)) Оп бил е даден по-горе, но не съм видяла