Bar code reader - препоръчайте


9

Надявам се модераторите да не обявят това за спам, защот не е точно по правилата, но все пак е свързано с академията.

Търсим да тестваме и закупим 3 броя бар-код четци за учебните зали на академията със следните изисквания:

 

  • Да четат лесно от екран на телефон и от ламинирана повърхност
  • Да имат стандартен USB интерфейс
  • Да са на разумна цена (щото намерих едни по 800 лв. бройката)
  • Да имат възможност за закрепване на стена (някаква стойка)

Ако някой може да препоръча нещо конкретно, ще е много полезно. Обаче искам да е тествано, че чете от екрана на телефон, не да ходим до другия край на София и да разберем, че не ни върши работа.

Наков

 
Отговори0
Не съм ги тествал, но знам че Дейзи предлагат. Предполагам че ако разговаряте с техен консултант ще ви посъветва. Ето и линк:
http://www.daisy-ltd.com/%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B4+%D1%87%D0%B5%D1%82%D1%86%D0%B8+zebex+/1/MlW-gRWHIhWrMNOjUtOzc9SvYVS7M1e-IpK-YxajQ9KzQJKTkROLQxOXQxOPYJm3cFiLgt0
Има курсистка, която работи в Дейзи :)

от AlexPopov (1568 точки)


5
На мен ми хрумна една интересна идея, докато Николай Костов дискутираше проблемите с баркод четеца, не гарантирам, че е блестящо решение но може да помислите.
Можем да се чекираме през студентската система на академията, като разпознаването дали студента е на лекция ще става чрез мак адреса на рутера, а тези, които използват десктоп компютрите ще се вкара на всеки мак адреса поотделно. Като недостатък посочвам, че има хора, които само слушат и не използват компютри, също така някой може да копира мак адреса на рутера в залата и да си се чекира от вкъщи но за това може да се сменя мак-а всеки ден.
Ако се реализира идеята ще се спести време и ресурс за новия четец, също така вече няма да има опашки преди лекция за чекиране и няма по време на лекция да се чекират забравилите.

от PetyoKostakov (266 точки)


0
Не знам защо има негативни гласове за идеята. Като цяло идеята е хубава, но е трудна за реализация, тъй като нямаме достъп до софтуера на рутера, откъдето реално можем да изпращаме информация кой лаптоп е в залата и кой не.

от Nikolay.IT (39117 точки)

0
Не знам защо някой хора са ти дали "-" дори без да коментират нищо ??? Няма лошо да се дават идеи! Да коментирам, че може да е по-просто - тривиално е да се провери програмно, че IP адресът е от локалата мрежа (local IP)

от petyob (192 точки)0
Нямам представа дали е възможно ама ако може да се направят QR Кодове на студентските карти и да се ползват нормални телефони с камери за четене на QR-четата . Изглежда евтино ама от програмна гледна точка нямам представа как ще стане и няма да изглежда добре на входа да има телефон за сканиране на кодове :D Сори за спама :D0
В момента този четец, който е в Enterprise чете доста добре ламинирани карти. До сега не съм имал проблем.
С телефон нз, тъй като бях разобеден и не съм тествал.

от simeon.bg (462 точки)


0
С iPhone 4 до сега съм пробвал поне 5 пъти и веднъж не успях... И то след като Дончо ми даде няколко съвета още на първата лекция по C#(октомври), които при него работят.

от miroslav.tsakov (1476 точки)


0
Наистина, ако е за присъстието само, мисля че бар кодовете не са удобни. Всеки може да се се логне в системата от локалната мрежа на залата от някакво IP-устройство -лаптоп, десктоп, таблет или телефон.

от petyob (192 точки)


0
В бачкането работим с http://www.barcodes.bg/ , но не знам какви са им цените!
Поздрави!

от Boceto (223 точки)