Съвет за изгоден таблет


3

Здравейте,
покрай курса по C# 2 част и страничните ми дейности нямам почти никакво време за губене, а докато пътувам не мога да върша нищо. Затова реших, че ми трябва таблет - главно ще го използвам за  да чета от него и да драсвам на бързо някои задачки от домашните ( ще се радвам ако предложите някой инструмент за работа със C#, който да може да се подкара на таблет, не вярвам че ще мога да работя с Visual Studio-то )

Наскоро чух за Asus MeMO Pad, но не съм наясно дали процесор 1 GHz и 1 GB RAM ще ми вършат добра работа, ето линк към една статия за него : http://technews.bg/article-28788.html .

Очаквам пепоръки smiley
Отговори1

Аз лично мисля, че Асуса е добро решение, ако не ти се дават много пари.За марката съм чувал само добри неща.Що се отнася за Visual Studio не мисля, че ще можеш да го подкараш, все пак върви само на Уиндолс 7 и 8 и то с по-сериозни изисквания, но пък сайтове като този са  алтернатива - https://compilr.com/.

Поздрави и успех с покупката!


от rcson (360 точки)


0
Благодаря за съвета и за сайта - изглежда доста добро решение :)

от son4etyyy (416 точки)


0

Asus Nexus 7 - накратко плюсовете и минусите. Това е може би най-изгодният таблет на пазара в момента.


от gallumbits (2371 точки)


0
Може да е добър, но не бих дала 500лв. за таблет, поне засега.

от son4etyyy (416 точки)


4
Таблета не е точно това което очакваш - ако мислиш, че ще го извадиш в препълнения автобус или ще го ползваш ходейки по улицата, няма да е удобно. След това ще си скъсаш нервите докато работиш с него, а и няма да ти свърши много работа за разработка.
За серизона разработка ти трябва нещо с Windows (единствено за C#, за всичко друго става всичко дурго :) ).
След 2 годишна работа с няколко таблета, всички ги дадох на детето - не са полезни в движение, слабо издръжливи като физика (веднъж да го изпуснеш в автобуса и дори с най-добрия протектор и калъф, 95% ще има щети по него).
Ако все пак си твърдо решила, каквото и да си купиш го застраховай. От личен опит Интерамерикан (моля да не се счита за реклама) са ми изплатили щети по 4 лаптопа, 3 телефона и 3 таблета (застраховката е 20-30лв на година за бройка).

от ibalistix (0 точки)


0
Зависи, ако таблета е с GorillaGlass и малко по-здрав корпус, няма шанс да се счупи от 10тина изпускания.


0
Много точно казано, колега. За момента таблетите все още са повече играчки, отколкото нещо, с което да вършиш работа. :) Успех на колежката в избора. А точно тези за 200лв не са нито с горила, нито със здрав корпус. Да не кажа, че в момента чисто нов Гаклакси Таб 10 е на сервиз, а за другите не ми се мисли :))

от vesheff (3702 точки)1
Съгласен съм с Nexus-a, но ако имаш възможност си вземи Kindle Fire HD, по-добър е. А относно инструмент за работа с c# - аз използвам Kindle Fire и такова животно няма. Може да си намериш нещо, на което да пишеш, но за компилиране и дебъгване и дума да не става. Аз по цяла седмица не съм вкъщи (само петък събота и неделя) и не ми остава много време,даже задачите ми идват изнанагорно, но си купих от маркета компилатор за C++, който бачка задоволително добре, има sintaxis highlight и може да си подкарваш приложенията през терминала на андроид(изисква руут), аз така се упражнявам на задачите през седмицата(като съм си взел една клавиатура за таблета) въпреки, че C++ е много по-скапан особено като стане дума за работа с масиви.
Поздрави Георги.0
Благодаря за съвета, но точно заради инструментите за работа не мисля, че е добра идея да си взимам Kindle.

от son4etyyy (416 точки)

0
Моя Kindle е руутнат и с последния Андройд на пазара, вградената им преработена система не трябва по никакъв начин да те плаши.2
От личен опит с евтините таблети бих ти казал да не очакваш много. За този ASUS нямам впечатления, но бюджетните решения не са добър вариант. Зависват и е доста дразнещо. Все пак в повчето случаи цената е определяща. Ако е за четене, става и все пак изморява очите, да знаеш. Особено на 7" ще ти е мъка. И все пак, ако имаш лаптоп, не мисля, че таблет 7" е по-добър вариант. :)

от vesheff (3702 точки)


0
Защо смяташ, че бюджетните решения не са добър вариант? Да основно е за четене, но и за гугълванене на нещо което изникне и евентуално някоя набързо скалъпена задачка в сайтче като в предложения от rcson. Относно лаптопа - да имам но батерията му си е заминала и не мога да си го нося винаги защото тежи, а и няма как да го извадя в автобус.

от son4etyyy (416 точки)

0
За google и четене е ок, но имай предвид, че наистина не са здрави. Колегата по-горе ти е предложил nexus 7, но за съжаление цената в България е висока. От личен опит ти казвам, че ще ти писне бързо. А и само за да го ползваш в автобуса... Надали ще свършиш много работа. :)

от vesheff (3702 точки)


1
Аз отдавна съм против таблетите - не виждам никакво практично приложение от тях, което да не може да се извържи 10 пъти по-добре на лаптоп или смартфон.
Аз на твое място бих си купил за същите пари един много хубав но малък лаптоп (10 инча) - също толкова лек и удобен като таблета, но много по мощен. (а ако си говорим за iPad и прочие, най-вероятно и доста по-евтин)

от stann1 (1378 точки)


0
Не мисля, че ще ми е удобно да нося лаптопа всеки ден, колкото и да е малък, а смартфоните имат прекалено малки дисплеи.

от son4etyyy (416 точки)


0
Аз си взех 7" таблет преди няколко месеца и съм доста доволна. За четене ми върши прекрасна работа, не нося книгата, не нося лаптоп, качила съм си книгата по C# в .PDF формат и ми е доста удобно когато пътувам да си го извадя и да си чета. За ходене в движение, колегата беше споменал, че не е удобен, но попринцип мисля, че дори и книга да четеш пак като ходиш и бързаш няма да е удобно. За това колко натоварва очите не мога да ти кажа, защото аз не съм усетила някакво напрежение в тях или да започват да ме болят, дори и главата не ме боли докато работя на него или чета, което доста ме учуди. Като си го купиш си вземи един протектор и някое хубаво калъфче, има доста добри, които могат да предпазят таблета и няма да имаш проблеми. Само като решиш да си го купуваш виж този, който си си избрала и поне още 1, 2, защото аз се бях спряла на един, но след като го видях на живо и го сравних с още няколко, се спрях на друг. Според мен таблета ще ти е удобен и ще си вършиш работа с него, ако не ти е удобен за писане продавал клавиатури за таблет и с нея ще ти бъде по-удобно, поне на мен ми е удобно и с нея и без нея. Ако си свикнала да пишеш на тъчскрийн няма да ти прави особено впечатление. Ако ти е малко паметта можеш да си купиш карта с памет, да си я сложиш в таблета и там да си слагаш всичко, което ти е нужно. А за писане на някакъв код няма ли да ти е удобен pastebin.com там можеш да пишеш както C#, така и HTML и CSS Поздрави! :))

от mon_95 (1004 точки)


0
Благодаря за подробния отговор, ще го имам предвид :)

от son4etyyy (416 точки)


1
Здравей,
ако искаш да пишеш нещо като малка програмка (а защо не и голяма) таблета не е за теб. Таблета е да ходиш из интернет, да четеш новините, да си провериш пощата и някакви такива неща. За писане на софтуер нестава поради причината - няма клавиатура !!!.
За да пишеш нещо, ти трябва клавиатура, в моемнта в който тя се покаже и екрана ще ти изчезне. Напредваш в академията и се приближаваш към момента софтуерен инженер. Няма да може да си свърши работа за повече от един for цикъл да напишеш, а софтуерния инженер пише доста повече. Виждаш как задачите от домашното стават все по големи и сложни. Освен това, несъм наясно колко време им тъджат батериите ???
Несъм голям привържаник на теми мини лаптопчета(май им казваха notbook), но в твоя случай ще свърши работа. Може да му пуснеш истинско VS, същевременно с това да отвориш google и да пуснеш и още нещо (примерно музика) и то че работи. Може да четеш, да пишеш спокойно (има си хардуерна клавиатура, на която може да работиш е све ръце а не с един пръст да търсиш буквата и да внимаваш ама кое докоснах сега). имат си батерия, ако нети държи достатъчно, може да си вземеш с двойна и т.н. предимствата са много. Пак е малко и е лекичко. Ако вземеш такова, гледай параметрите да може да запали VS.
Решението си е твое, таблета е елегантен, красив и НЕфункционален за писане на код - за мен основно предназначение - браузване, четене, игрички ит.н. Мини лаптопче - по - грозно, не е токова елегантно, има хубави дански чантички за него, може да работиш спокойно - исплея му е колкото на таблет + има отделна клавиатура.
Поздрави,
Борис гуцев

от Boris (3959 точки)


0
Ами казано ясно, точно и правилно ! С едно уточнение - доста таблети имат физически клавиатури, които за секунди превръщат таблета в 10 инчов лаптоп !!!

от ibalistix (0 точки)

0
Доста таблети ? Не е точно така, едва ли има повече от 10 модела (което също ми звучи като прекалено оптимистично предположение) с клавиатура, която се attach-ва за таблета. Обаче има решение и с USB клавиатура, която се включва с обикновен кабел, но не съм ползвал такава.

от AngelVenchev (50 точки)1

Твърдо и безусловно ти препоръчвам да си вземеш Kindle по следните причини:

- щади очите;

- като цяло все още няма таблет, който да може по свестен начин да се вкарва информация, таблетите са основно за консумиране на информация. Поради тази причина, това, което ти би написала на някъв обикновен текстов редактор на таблета, спокойно можеш да си го нахвърляш на листче и после да го напишеш на Visual Studio;

- казах ли, че Kindle-а щади очите?

- на Kindle може да browse-ваш. Да, наистина не е същото като на таблет. ОБАЧЕ. Има нещо наречено Send to Kindle (desktop програма + plugin за Chrome), който ти позволява да пратиш към Kindle-а каквото си искаш - статии от интернет, word документи, pdf с едно кликване;

- Kindle e евтин, което освен за самото придобиване все пак е важно, че в случай на  кражба/загуба/чупене не е такава загуба, като един iPad mini например.

И да кажа накрая - щади очите :)


от AlexPopov (1568 точки)


0
Колега, ти за Киндъл електрония четец ли говориш? Аз съм напълно съгласен относно плюсовете му........но що се отнася до четене на книги. За браузване е вариант ако нямаш никакъв друг, а за писане на код си е точно никакъв вариант.... :)

от stann1 (1378 точки)

0
Точно това е идеята - качеството на кода, който можеш да напишеш на таблет е същото като на хартия. Просто номерът е, че за момента таблетите не могат да приемат съдържание качествено. За браузването - нали основната цел на браузването е да се чете - това се решава със Send to Kindle. А ако супер много човек държи да ползва мултимедийно съдържание на таблет - тогава просто iPad.

от AlexPopov (1568 точки)1
Подкрепям мнението, че бюджетните решения не са добър вариант. Ако ще взимаш таблет трябва да е топ таблет сега, за да има смисъл от него и след 2 години.
Освен това тази част с написване на домашната за C# на 10 файлчета по 50 реда скоро ще свърши, няма смисъл да се занимаваш с разни android компилатори, смешни са, да не говорим за дебъгване въобще.
Също, в крайна сметка, каквото и да избереш, дано да ти върши работа, иначе си е просто глезотиийка, а и да не забравиш да се похвалиш във форума какво си избрала :)

от AngelVenchev (50 точки)


0
След 2 години таблетът със сигурност ще ми е омръзнал, тъй че няма голямо значение за мен. Разбира се, като си избера нещо ще пиша :)

от son4etyyy (416 точки)