Web Developer vs. Software Dev.


0
Добър вечер реших да пусна тази тема ,за да обсъдим защо Вие сте избрали примерно C# пред Web или обратното и какви цели имате за вбъдеще дано да се получи интересно всеки които иска може да пусне по 1 отговорче с причини и реализации.

в Други от Feedmemore (0 точки)


Отговори0
Препоръчвам ти да смениш категорията на общи приказки. Тази категория е за предложения към администраторите на форума.

от NikiOnTime (1139 точки)


0
Споделяне на знания и работа в екип ? ... изглежда си нов в този форум погледни правилата: http://forums.academy.telerik.com/15664/%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0

от NikiOnTime (1139 точки)


0
И двете са ми интересни за сега.
На web-a виждаш резултата веднага щом си намправиш задачата, сайта или там каквото правиш, колкото до c# - там поне за мен се изискват доста повече усилия и отделяне на време, поради редица причини. Първо, че е доста по интензивно и второ, че като цяло материала е по-сериозен.Така, че на този етап не съм избрал нищо, защото така или иначе трябва да си взимаме всички изпити. :)

от boncho.vylkov (1923 точки)


2
не знам защо си мислиш, че web означава html + js и никога няма да пипнеш c# :/

от d1mitar90 (50 точки)


4
Смених ти категорията, внимавай къде пъскаш темите.
За мен заглавието не е напълно коректно - под Web developer какво разбираш ? А какво разбираш по Софтуерен ? Всичко е Софтуер, и на двете места се пише код. Ако под Web разбираш HTML+CSS+JS това се казва front-end и там са едни специалистите, но заедно с тях работят и другите специалисти който пишят логиката на сървъра било то на C# или нещо друго.
Лично аз не че немога, не искам да съм front-end, несъм подходящ за такава позиция, там трябва да имаш чувство за естетика, да ги усещаш нещата. (друга е темата, че има и дизайнери). Предпочитам сървърната логика.
Поздрави,
Борис Гуцев

от Boris (3959 точки)


0
Аз пък съм наобратно :D

от plamen.yovchev (3283 точки)


1
Web Developer-ите са Software Developer-и. Няма как да ги сравняваш със самите тях. Гледам, че посташ вякакви теми - какво мислите за Android, Windows Phone, game engine-и, сега и web development. Препоръчвам ти просто да почнеш със C# и като придобиеш знания и опит сам ще можеш да достигнеш до отговорите на въпросите си. Важно е просто да започнеш.

от alexm (50 точки)


0
Аз лично предпочитам web нещата. Предимно пиша HTML, CSS, JAVASCRIPT, PHP и от време на време VBSCRIPT, HTA. Разбира се че съм пробвал да пиша и на C но нещата ми изглеждат много абстрактни, не може като направиш код и веднага да видиш визуален резултат... За сега съм си избрал web-а...

от dam_dam (578 точки)


0
Здравей, аз все още не съм много наясно ,нито какво точно прави web dev. нито software, че съм още боса в програмирането. Принципно се записах за курса, за да имам някаква най-обща представа по html и как да си направя собствен блог, който да е приличен. Започвайки академията се оказа, че HTML ми e доста по-скучен, има множество условности и не винаги има някаква логика. Все нещо ще тръгне, пък що, само браузъра си знае.
За С# се записах основно, защото можеше. Установих обаче, че C# ми е по-интересно и въпреки , че е доста сложно, тук таме успявам да реша някоя задача. След лекцията в четвъртък за класове и обекти обаче се убедих, че ще е най-разумно да се откажа от С#, поне за момента. С това темпо, колкото и да искам не мога да се справя с два езика стартирайки от нулата. Затова за сега мисля да се спра на HTML и CSS, както беше първоначалния план, пък дали въобще някога ще стана developer само времето ще покаже.

от Yuliya Dimova (0 точки)


0
Лично аз не съм най-подходящият за front-end developer, тъй като там се изисква повече творчески умения. Предпочитам алгоритмитчното и логическо програмиране със C#.

от VasilPavlov (202 точки)


3

Въпроса ти не е вярно зададен. Борис ти обясни защо. Аз лично съм правил и уеб и десктоп програми и все наблягам повече към логиката от колкото на дизаина. Ако става дума за сайт съм бил C# програмиста, а си е имало дизаинер който се занимава с html, css, js и създаването на самия дизайн.

Разбирай го така: C# програмиста прави логиката как ще се случват нещата. Дизайнера прави визията как ще изглежда за пред клиента. Сам по себе си дизайна е статичен като дреха на закачалка. Сама по себе си логиката е динамична но по адамово облекло.


от saykor (8845 точки)


0

Здравейте!Аз лично предпочитам Web,по-точно frond-end developer! Харесва ми да се занимавам с уеб дизайн! Преди няколко години се занимавах с Java и същинското сухо обектно-ориентирано програмиране не ми доставя удоволствие като да се занимавам с уебsmileyТо днешно време успешният,добрият уеб дизайнер трябва да има познания по повече технологии и успешно да съчетава нещата.Само познания по HTML,CSS не е достатъчно! Хубаво е да се знае и Javascript, добре е и малко познания по Java,PHP или Ruby! Забележете колеги колко много тагове има в HTML като <javascript>, <servlet>, <ruby> и още.Така,че наистина добрият уеб-дизайнер е небходимо да познава повечко технологии и да ги комбинира в ежедневието си!Никога се не знае какво може да ти потрябва.Доста от по-малките фирми по интервютата за работа търсят хора с комбинирани познания за да си наемат по-малко или един човек,който да им бъде и дизайнер и програмист и тестер и поддръжка и т.н.седна дума -"универсален нинджа" Аз се стремя да имам познания в повече технологии и да не се ограничавамsmiley Пожелавам  на всички любознателни "Нинджи" във форума успешна и ползотворна седмица и нестихващ глад за знания!yes


от ivobuilder (147 точки)


0
„Доста от по-малките фирми по интервютата за работа, търсят хора с комбинирани познания, за да си наемат по-малко или един човек, който да им бъде и дизайнер, и програмист, и тестер и поддръжка и т.н., с една дума -"универсален нинджа"”..... Това твое изречение, ми се видя доста смешно, а същевременно с това, и трагично! Трагично за хората, които са собственици на тези „фирмички”, но трагично и за теб, защото се стремиш да станеш „подходящ” кандидат за тях! Изразът „специалист по всичко”, май е измислен в България. Дори вече съм сигурен. В „белия свят”, такова животно „нема”!!! Един съвет: Недей да се опитваш да се харесаш на „псевдо бизнесмени” и да им пестиш паричките... продължавай да учиш много технологий, не за да спестяваш разходи за заплати на тези „бай Ганьовци”, а за да може, когато отидеш в „нормална” фирма, от ранга на „Telerik” или „SAP”, да си пълноценна част от екипа, по разработка на даденото приложение. Важното е, най-вече, да улесняваш работата на колегите си..... тези, които ще работят по проекта ти в последствие,... а това става с знания, за това, какво се случва, по нататък с твоето „творение”. Важно е, да знаеш и какво е правено, преди даден файл да стигне до теб.

от venko_st (0 точки)

0
Здравей колега венко_ст!Това,което си написал наистина е вярно,че някои работодатели в БГ се опитват да използват хората да вършат какви ли не длъжности за една заплата,а по белия свят не е така,казвам го от опит понеже съм работил в чужбина 6 години във фирми като Panasonic corp.,Alfmeier и CZ a.s.Та в тези фирми са ме обучавали за конкретна позиция и работа съответно,а не да бъда момче за всичко!На няколко пъти ходих на интервюта за работа във В.Търново и съм отказвал да работя в нашите "псевдофирми" ,така че съм предпочел да работя на свободна практика за себе си точно поради тази причина.

от ivobuilder (147 точки)