Да бъдат забранени видео сайтовете, flash.


17
Днеска на лекцията по asp.net MVC и в момента виждам хора дето гледат видеа в youtube, а в същото време лекторите се оплакват, че нямат интернет или бил бавен. За мен това е чисто безобразие и пълно неуважение към всички в залата. За това моля да бъдат забранени видео сайтовете, flash и директно от рутера. Не разбирам защо са дошли тези хора тук. След като гледат видеа на игрички, gangam style или игрят на flash игри явно знаят нещата, скучно им е и нямат какво да правят. Само заемат мястото на хора дето са дошли да научат нещо. Ако целта е отчитане на дейност то поне да не пречат на другите като товарят интернета с глупости.

Edit:
Махаме facebook от списъка защото е средство за комуникация в днешно време за много хора. :) А и картинките не товарят чак толкова интернетаОтговори3

ОК преди да почнем със забраните да го превърнем това в дебат. Какво да се направи когато хората нямат съвест докато Наков казва че интернета е бавен, а те гледат клипчета и играят на игрички. Виждал съм и в Академията да си гледат клипчета по време на лекция. Ако не беше проблема с интернета ми е се тая кой как си уползотворява или пилее времето. Ама когато има проблем не може да го товари допълнително. Малко мисъл трябва. Аз лично съм против всякакви забрани. Може да звучи в разрез с това което предлагам ама просто побеснях като 3ма човека да си гледат клипчета докато Наков казва, че му е бавен интернета.

Друг е въпроса колко гадно е спрямо хора дето искат да са в залата за да научат нещо а в същото време не могат, защото мястото се заема от човека X дето си гледка клипчета, че да не си губи времето в къщи.


от saykor (8845 точки)


1
За fb не знам, но skype, торенти, flash - определено. Някак си си мислех че е въпрос на самосъзнание. Последните две седмици ми отнема по половин час само да успея да се connect-на и да отворя страницата на Телерик. Свалям powerpoint презентацията с 3 до 7 kb. Ако няма място отпред този пръв половин час само ще слушам без да виждам нищо.

от spareva (1375 точки)


0
Ако ходиш с лаптоп в залата по-скоро си погледни настройките на мрежата.

от NikiOnTime (1139 точки)

0
Skype нарочно не го включих защото има хора дето работят и там могат да кореспондират с шефове или клиенти при нужда. Примерно аз съм от тях. Цял ден като съм на лекции и шефката ми цъкне на skype да ме пита нещо е добре да не съм изцяло извън линия. Това и за много други се отнася. Едва ли професионално ще те търсят във facebook.

от saykor (8845 точки)2
Това е нищо... На последната училищна академия, на която присъствах, се бяха заформили игри на counter strike. Не знам защо такива ученици въобще идват в академията. Те не само заемат места, а и понякога са доста шумни и пречат на останалите. Няма какво повече да се коментира просто детска работа.. Разбира се има и съвестни сред учениците, но те са един по-малък процент ; )

от westi3m (5621 точки)


0
Доколкото бях чул от Академията се дават извинителни бележки за училище за времетраенето на курса така че предполагам че една част от децата идват заради нея(поне тази част които се занимават с игрички и гледане на видеа и филми)макар че има и доста от тях които са доста съвестни и компетентни!2
Браво на теб, saykor, че си написал това предложение. Със сигурност има хора, които с радост биха идвали присъствено на курсовете, за разлика от някои от "присъстващите".

от dobromira.p (170 точки)


3
Аз съм против. Не виждам нищо лошо в Скайп или Фейсбук. Тук съм 10 часа за бога! Има проблем с интернета в тази зала, а и в момента се ползва не само от тази зала.
Горе би трябвало да има Споделяне не знания, които също си ползват компютрите. Ми няма как да е светкавичен интернетът. Около мен в момента никой не си играе игрички. Пускат си от време на врем нещо като им писне, но като цяло внимават.

от rnikiforova (1198 точки)


0
За skype нищо не съм казал. Човек все пак трябва да има някаква комуникация със света.

от saykor (8845 точки)

0
Аз основно против спирането на Фейсбук и Скайп, Скайп също не е малък ресурс. Единствено бих се съгласила за YouTube и flash, макар че не можеш да знаеш кога и за какво се използва. Понякога идваме да решаваме задачи тук в другото време. Ами доста неща ги има обяснени в YouTube, а и тогава не си на лекция и няма какво да слушаш. Значи няма как да се гарантира кой какво и с каква цел го прави. Смятам, че проблемът е в самия интернет. А иначе реалният проблем е загубата на концентрация! Със забрана на това или онова този проблем няма да се реши. Това е училищна академия, трябва да има някакъв педагогически подход. Евала на лекторите, че не се уморяват толкова време да водят, но дали това е полезно на учениците?

от rnikiforova (1198 точки)


3
Само за fb и skype не съм съгласен. Все пак там по една или друга причина комуникирам с колеги от академията и би ми било ограничаващо. Разбира се това го решава академията. :)

от Svilen_Ivanov (783 точки)


1
Напълно съм съглсна с теб, безсмислено е да отидеш на лекции и да си играеш игрички. Първо, че е бави интернета, второ, дразнещо е за останалите хора и трето защо отиваш присъствено ако ще си играеш, вкъщи не можеш ли ?

от son4etyyy (416 точки)


1
В Академията не те интервюират за съвестност, преди да те вземат. Така че е нормално да има хора, които не ги боли особено, че пречат. Липсата на уважение е често срещано явление, такова ни е възпитанието просто.
Но с такива забрани ограничаваш и онези, които се съобразяват. Което вече не е хубаво. Това е да изхвърлиш бебето с мръсната вода.
Аз лично не смятам, че това е начинът. Човек трябва да е свободен да комуникира по всички канали, които мрежата предлага. Това включва скайп и фейсбук, разбира се. Не сме детска градина, за да ни ограничават по такъв начин - това е да отвърнеш на неуважението с неуважение. Просто трябва да се измисли друг начин!
На много неща не им е време да ги правиш по време на лекция. Но след поредните практически изпити, дали ще останат много такива, които ги радва да си губят времето в залата, вместо да учат?! На всички ни е ясно колко бързо нараства темпът на натоварването.

от dpeeva (1139 точки)


0
Видео и флаш игри не са средство за комуникация. За facebook се съгласих и го махнах от предложението. Skype никога не съм го включвал.

от saykor (8845 точки)

0
ОК. За игрите съм съгласна, разбира се. Може някой да разтоварва по този начин, но не трябва да бъде за сметка на останалите.

от dpeeva (1139 точки)0
Напълно подкрепям. Не го намирам за логично да отидеш на едно такова място, където никой друг освен теб не те е карал да се записваш, за да си играеш игрички или да се занимаваш със странични неща, което до колкото разбирам пречи на хората наоколо, отишъл да научи нещо. Чиста загуба на време.1
Нормално е когато става въпрос за училищната академия ситуацията да е по-инфантилна и разбира се, че ще играят игрички. Смятам, че хората от Академията сме далеч по-съвестни и зрели и подобни ограничения някакси не ни отиват.
Хубаво е все пак, че пускаш такава тема, за да се подсетят останалите колеги, които са присъствено, защо именно са отишли в Телерик на лекции. Може би едни насоки за ползване на залите в духа на доброто настроение биха дали положителен резултат : )

от bmmarinov (1498 точки)


0
ooo чакай малко. Аз същото съм го виждал и в Академията.

от saykor (8845 точки)

0
Прав си и ти. Между другото доколкото знам лекторите използват отделен нет, не този, който е свободно видим за студентите, не знам до каква степен двата имат връзка.

от bmmarinov (1498 точки)


2
Аз не че съм от присъственото но съм принципно против.
Ако им спреш YouTube ще почнат да точат от Vbox, и т.н.
А за висенето в "социалните мрежи" няма да коментирам.
Няма смисъл да си играете на котка и мишка - ако аз бях лектор набарам ли някой да прави нещо различно от това, което се очаква от него - вън от залата. Без право на връщане. За този човек курса е приключил, и никога няма да бъде допуснат до изпити и други курсове.
Като изгонят един-двама и ще видите че всички ще се осъзнаят.
Всички там са на доброволни начала и по собствен избор, и ако някой си прахосва времето (и капацитета на рутера) за да се забавлява докато другите учат извода е само един - този човек НЕ ИСКА да е там. Е улеснете го - изхвърлете го от академията.0
Подкрепям те, има прекалено много хора които са онлайн но биха искали да присъстват, а не са се класирали. В същото време има хора които присъстват, но не е ясно защо - нямат в тях нет да си играят на игрички и да гледат ютуб? Нека тези които не ползват залата за учене да си отстъпят местата!

от stann1 (1378 точки)

0
Забраните започват да се появяват когато хората не се усещат сами. Може би решението не е забрана, а какво? Да се следим един друг кой какво гледа и да се докладваме ли? На полиция ще ставаме... Лектора не може да види какво се гледа по мониторите. Не може да се разхожда из залата заради записа. Какво правим в този случай? Аз лично съм против всякакви забрани. Може да звучи в разрез с това което предлагам ама просто побеснях Наков да казва, че му е бавен интернета а 3ма човека да си гледат клипчета.
И да напълно съм съгласен с теб, че човек успял да се класира но не го интересува и си гледка клипче или играе а така заема място на някой дето наистина иска да се учи и да бъде в залата. И аз знам доста голям % от нещата дето се говорят ама не съм седнал да гледам в youtube.

от saykor (8845 точки)