Он-лайн телевизия за Академията - има ли желаещи за екип?


33

Имам една идея, но за нея ми трябва екип.

- Как се роди идеята:

Днес на лекции видях сценарии за 3 мин. клипче за академията оставен на една от масите. Още като постъпих в академията си мисля, че за академията или Наков може да се направи страхотен документален филм около 20 - 30 мин. Но за това трябва доста време, усилия и добър екип. Замислих се как може да се реализира?

- Идеята

Трябва ми екип и за да го намеря, може да започнем с малки стъпки - нещо лесно и забавно за реализация с наличните средства. Може да си направим нещо като видеоблог - живота на академията. Ще съдържа кратки филмчета на различна тематика, които ще бъдат най-общо от тип - анкета, новина, интервю. Като времетраене от 1 мин. до 5 мин. най-много. Хем лесно се правят, хем няма да е тежко за хората да ги гледат. Може да са най-различни като тематика.

- Пример:

Анкета с курсистите - "Колко кафета изпихте докато решавахте последното домашно по С#?" или  "Как смятатe , че ще се справите на предстоящия изпит по CSS?" Интервю: Може да направим нещо от рода на един ден на някои от по изявените курсисти, например Теодор Куртев или интервю с някои от преподавателите. Представям си, че трябва да постваме на две седмици или поне веднъж месечно нещо ново, свежо и забавно.

- Колко и какви хора ми трябват?

Какво мога аз:

Аз мога да снимам и имам основните познания по монтаж, но съм малко бавна там. Имам снимачната техника. Имам и един микрофон, който вади малко кофти звук, но за начало ще свърши работа.  После ще потърсим по-добри решения. Все пак, ако някои иска да снима или монтира нека пак да ми пише, може да се сменяме или да работим в няколко екипа. За съжаление аз работя и времето за снимки може да е вечер или в събота и неделя.

Търся:

водещ, репортер - за анонси, вземане на интервюта, озвучаване

монтажист - тук съм малко бавна и имам основни познания по Adobe Premiere и Pinnacle, а и ако сме двама ще сме по-продуктивни от към публикуване

някои, които разбира от анимация - хубаво е да имаме шапка и каш с човечето нинджа, което да се разхожда по екрана или някакви други забавни анимации.

уеб страната - аз съм в началното си обучение по програмиране и мисля, че нямам достатъчно познания да оформя добре уеб частта на нещо подобно, затова тук също ми трябва помощ.

- за повече инфо и контакти

Ако има заинтересовани нека да ми пишат на: yuliyadimova@abv.bg, за да се видим, обсъдим, да изготвим някакво предложение към Академията и да видим дали биха позволили подобно своеволие.

Ако ви се занимава с нещо подобно, но нямате опит в снимането, монтирането и взимането на интервю пак ми пишете. Аз знам доста неща, така че ще се учим в движение и с практика.
Отговори8
Супер идея. Може един от екипите в курса по "Споделяне на знания и работа в екип" да се грижи за това :)

от Nikolay.IT (39117 точки)


2
Това според мен би могло да бъде възможно най-добрата реклама за академията. Особено ако направим клипчетата да бъдат viral. Нямам професионален опит в тази сфера (въпреки че имам 2 режисирани и монтирани от мен клипчета във vbox с по 4-5 хиляди гледания), но имам доста голямо желание да се включа. Мисля че един добър екип бихме могли да направим нещо доста сполучливо като видео, което комбинирано с малко подкрепа от останалите колеги нинджи да получи голяма популярност и да има по-голям ефект от каквато и да е друга реклама.

от velin.koychev (1247 точки)


0
И аз смятам, че това може хем да е забавно за нас самите, хем да се използва като реклама. Новините може да са още един алтернативен канал по който информацията от академията да достига до курсистите и съответно до други заинтересовани. Натрупвайки видео материал, може да се правят и малки рекламни спотове след време. В същото време за начало трябва само ентусиазъм и малко свободно време. Примерно за една анкета са необходими само около 20-тина минути снимачно време и два-три за монтаж. Предлагам да се пробваме с една кратка анкета за предстоящите изпити или след като минат може да питаме за мнение труден ли беше изпита.

от Yuliya Dimova (0 точки)

0
Да, може да направим и такива клипчета. Аз обаче гледам на нещата малко по-комерсиално и мисля начини как тези видеа биха били интересни и на хора извън академията. Основния метод, който най-често успява, това е да се вкара елементът хумор. Мисля че и Наков беше споменал съвсем на скоро, че би се радвал да заснемем следващия Gangnam Style. Не казвам, че трябва да правим поредното подобни клипче, но идеята е да направим видеата адски свежи и приятни за гледане от всякакви хора. Тези клипчета се снимат и монтират значително по-трудно и бавно, но пък резултата в повечето случаи е много по-благодатен. Примерно може да заснемем видео с подготвяща се за изпита нинджа, решаващи задачите нинжди, интервюта с нинджи и т.н. Според мен може много да се заиграем с това дотнет нинджа. Това е разбира се само един от вариантите по който можем да тръгнем, важното е да има желание :)

от velin.koychev (1247 точки)2

Идеята е интересна и съвпада с "вирусния ефект" на идеята студентите сами да  говорят и рекламират академията (ето тук съм описала моята идея за интегрирана маркетингова кампания: http://forums.academy.telerik.com/35342/team-working-projects?start=40#a_list_title)

Наистина е добре да се помисли за теми, които биха били интересни и извън самата академия, дори свързани с учебния материал, но поднесен  по интересен и забавен начин. А може да се направи на 2 етапа - вътрешен, по-кратък, за да видим как се получава и съответно после "публичен".

Мога да помогна в измисянето на  идеи за сценарий, репортажи и интервюта.


от milena.mg (452 точки)


0
Чудесно, Милена! Ще се радваме много да ни помогнеш! Ако ти е удобно, би могла да дойдеш на нашата среща, където ще обсъдим плана си за действие. Имаме уговорка с Юлия да се срещнем сряда, 18:30 пред билетния център на НДК.

от velin.koychev (1247 точки)

0
Ок, отбелязвам си

от milena.mg (452 точки)


4
Идеята е хубава.Работата колеги обаче е доста.За да стане профисионално трабва да се сформира добър екип.Е разбира се и техниката е многа важна.Ако може да съм ви от полза имам студио в София и се занимавам с композиране на музика и аудио микс на филми.Може би имам вече към 50 филма реализирани...

от cocodonchev (185 точки)


0
Бихме били много благодарни да получим поне малко професионална помощ (както знаем, аудиото е една от най-важните части на клипчетата), особено ако решим да заснемем viral video или въобще видео, което ще цели реклама на дейността на Академията.

от velin.koychev (1247 точки)

0
Няма проблем.Като решите да обсъждате нещо,може да ми се обадите. Мога да ползвам техника за заснимане и монтаж на видео,но не ми е там силата.Моето предложение е да се започне с нещо малко (късо времетраене) ,но оригинално.Трябва да се обсъдят и форматите,защото ако ще се излъчва в ефир е едно в интернет съвсем друго.

от cocodonchev (185 точки)6
Можете да включите част - "Господари на Академията", тип "Господари на Ефира..."

от paveld3 (17458 точки)


0
Хах, чудесна идея, мисля че тази идея би могла да се осъществи много добре! :)

от velin.koychev (1247 точки)


1
Ай, защо не съм в София :D Идеята е страхотна. В момента работя в телевизия и ми е напълно ясна представата ти. На мен лично ми е и много любопитно да видя повече от академията, а не само гласове да чувам от лекциите и тук-таме някоя снимка да цъфне... Трудоемка е идеята ти и наистина се изисква сериозен екип с още много идеи и още повече ентусиазъм, а наблюдавайки странично колко е всичко стегнато в Телерик, едва ли някой може да отдели достатъчно време, че да монтира, вместо да програмира и да учи за изпити. Поне аз едвам се справям (за сега). А без наистина добър репортер, който да може да поднесе информацията по интересен и правилен начин, е много рисковано да направите анти-реклама на Телерик. В никакъв случай не желая да те откажа от идеята или да те демотивирам, а напротив! Просто да имаш едно на ум, че давайки идея, поемаш отговорността тя бъде изпълнена докрай и добре. Успех!

от heruelda (894 точки)