Създаване на subdomain с безплатен хостинг


0
Здравейте,
пускам темата в тази категория, тъй като заради този курс имаме безплатни хостове.
Въпроса ми е следния. Имам домейн в друга хостинг компания. Искам един субдомейн да е към новия (даден ми от академията хост). Как се процедира в този случай, някой знае ли ?
Предполагам:
1. създавам си субдомейна, там където ми е регистриран основния домейн.
2. при Вземането на безплатния хост, избирам че вече имам домейн
- под въпрос, в ICN.bg как се прави това, линка който ми е пратен има само за субдомейн към академията ?
3.Въвеждам си субдомейна (а не основния, така ли е ?)
4. довършвам процедуурата по регистрация на хоста
5. В основния хост (домейн) пренасочвам субдомейна към новия хост
Имам странното усещане, че няма да е баш така и ще се обърка нещо. Някой има ли опит, пробвал ли е подобно нещо. Домейна му да е на един хост, субдомейна на друг ?Отговори0
Малко питане, защото не разбрах идеята ти (напълно) - имаш си домейн който е НЯКЪДЕ си. Искаш като го изпишеш да ти се отвори сайта който сега си получил безплатно? Ако е това на теб ти трябва така нареченото ПАРКИРАНЕ (ама не на колата си) на домейна. Така който и от 2та сайта (URL-а) да изпишеш ще ти се отвори едно съдържание.
Ама може и да не искаш това, а да си преместиш вече съществуващ домейн и да подмениш името на дадения ти безплатен сега с името на твоя вече съществуващ домейн!?

от ibalistix (0 точки)


0
Не желая да местя нищо. Искам новия сайт (ако мога така да го нарека), който е под домейн (субдомейн) на моя да не се хоства при мен а но новия хост. Би трябвало да стане, както казва @ zdravko.beykov

от Boris (3959 точки)


0
Много зор за нищо работа. Щом си имаш собствен домейн, най-вероятно си имаш и кадърен хостинг. Тези безплатните от Телерик стават за разцъкване ако си нямаш нищо платено, но иначе не виждам смисъл да се потиш толкова за няколко МБ повече или по-малко.

от loloto (1073 точки)


0
Не ми е за MB-те, а за пробата :) така или иначе трябва да си пусна един суб сайт, имам достатъчно място на моя хост, аз почти него ползвам, за сега едно смешно блогче, в което нямам време да пиша дори. Но въпроса е да пробвам как става, може ли не може ли :) трябва да се научават нови неща непрекъснато :)

от Boris (3959 точки)


1
Получи се :)
след няколко неуспешни опита, накрая улучих правилната комбинация :)
В хостинг компанията, може да впишете като домейн - или домейна си или направо субдомейна.
Ако добавите домейна, имате възможност един ден да прехвърлите целия домейн към този хост, заедно с поддомейните. Като създадете поддомейн от където сте си го купили, влизате в контролния панел и му пренасочвате DNS IP-то да сочи новата хост компания. НЕ ВСИЧКИ DNS-и а само на субдомейна, като IP. На хост компанията, също създавате такъв субдомейн (то си мисли че управлява домейна) и в папката но субдомейна слагате съдържанието което искате
Ако на Хост компанията зададете направо субдомейна, няма да можете един ден да прехвърлите целия домейн.Цялата процедура е същата, с изключение че на новия хост, не е нужно да правите субдомейн, то - той си е зададен като главен.
И накрая, направих експериментите с Superhost и Host.bg. Superhost ми е домейна, а в host.bg ми е хоста.
На ICN им писах, къде и как да си регистрирам хост, с мой домейн и да мога да си ползвам промо кода от академията, все още не са ми отговорили.
Поздрави,
Борис Гуцев

от Boris (3959 точки)