Малко подобрение за системата за оценяване на домашни


9

Когато натисна бутона "Изпратете оценка" и ако нямам 200 символа в полето ми дава грешка но ми изтрива останалите избори. За по-добра ползваемост моля това което съм избрал да се пази в сесия и автоматично да се въвежда при презареждане на страницата ако има грешка. Това е нещо елементарно което може да се направи за няколко минути но ще спести доста време на всички проверяващи. Както между другото става с текстбокса на коментара.

Или друга възможност е да се прави проверката преди да се пратят данните до сървъра. С някакъв js. Да изшисва грешката от страни на бутона за субмит не най-горе с ajax. Само при коректно въведени данни да се изпраща до сървъра за запис. Което е една идея повече играчка от простото запазване на текущото състояние на контролите.

EDIT:

dani.georgieva ме наведе на мисълта че можете да добавите и брояч на символите. Което е нормално след като има такъв лимит.

EDIT:

Когато се избере от първия радио бутон отговора за празен архив, липсващи всички файлове ( не помня как точно се водеше текста ) останалите опции за избор да не са задължителни. То е ясно че при липса на домашно оценката ще е 0 и няма нужда от коментар.


Благодаря предварително.
Отговори1
Ей не я оправихте тая форма половин година вече. Толкова ли е трудно? Хайде ако обичате отделете няколко минутки.
Предварително благодаря

от saykor (8845 точки)


0
Това ще е прекрасна задача за новите стажанти. В момента сме с -3 души намален състав, защото старите стажанти почнаха работа в продуктовите екипи.

от svetlin.nakov (31978 точки)

0
Чудесна новина. Благодаря.

от saykor (8845 точки)


2
Допълнително бих искал да добавя, че би било добре, след като оценяването на задачи е задължително да се направи - може да се оцветява в червено като другата форма, и когато оцениш нужния брой за дадена тема (3 както е в момента), да се маха червения цвят.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


3

Здравей, saykor,

докато го оправят, можеш да използваш брояча за думи ето тук: http://www.javascriptkit.com/script/script2/countwords.shtml . Ще ти свърши работа, поне докато поизпипат системата.

Edit: Всъщност сега видях, че е 200 символа :) Ето брояч за символите: http://www.lettercount.com/

Поздрави: Дани


от dani.georgieva (3072 точки)


0
Благодаря Дани. Ще го ползвам докато оправят формата да работи както трябва.

от saykor (8845 точки)

0
Или може би просто Word?

от Anubis_Black (1521 точки)0
колко домашни трябва да оценим .. 3 на тема или 3 общо...

от machine (0 точки)


0
Минимум 3 на тема.

от Teodor92 (13062 точки)

0
Това не мога да го разбера, минимум по три, значи ако оценим по-малко от три няма дани се брои ли?
1
Аз имам предложение да се показва ID на изтегленото домашно и когато трябва да дадеш оценката и коментара, това ID да е видимо.

от kdikov (3407 точки)


0
Нищо против нямам но не разбирам какво ще го правя това ИД че да го виждам?

от saykor (8845 точки)

0
Ако си изтеглил повече от едно домашно, да можеш да си сигурен, че пращаш коментар и оценка на вярното.

от kdikov (3407 точки)1
А какво се предполага да пиша на пълнота и коректност на задачите, когато проектите не са качени във файла? Имам предвид - получих един zip, в който има много папки с кодирани заглавия от сорта на CS2.3.HW.P15 и вътре - нищо или поне на мен нищо не ми се отваря - Visual Studio-то казва - project unloadable. Трябва да напиша коментар на нещо, което не се отваря или е празно, а не ми дава възможност да отворя друго домашно, докато не оценя това.
Отбелязването на коректност и пълнота също е задължително - как мога да кажа, че никоя задача не работи вярно, като то всъщност няма задачи?

от marieta (210 точки)


0
Едитвам предложението за твоя случай. Напиши в коментара: "развален или празен архив или проект" и така няколко пъти докато ти запълни 200те символа. няма смисъл от обяснения.

от saykor (8845 точки)

0
аз съм с Visual Studio 2010 и не мога да отварям проекти от VS2012, а и не съм търсила начин засега. На мен също студиото ми мрънка, че проектите са unloadable, затова копирам кода от notepad++ и го пробвам в един тестов проект. Така че първо провери дали има код, с някакъв текстов редактор. Ако случаят ти е като при мен не е коректно да напишеш че проектите не се зареждат. Но първо прегледай дали в архива има файлове, преди да кажеш че няма задачи :)

от pdrenovska (2196 точки)0
А какво пишете по коментарите? Препоръката е да се даде "кратък коментар за всяка задача", което е прекалено, при положение, че повечето задачи имат само едно решение. Опитвам се да намеря по нещо индивидуално във всяко домашно, по което да коментирам, но не винаги има.

от BorisM (10 точки)


0
На много малко задачи можеш да пишеш смислени коментари. Аз гледам по-скоро цялостно на самото домашно и давам цялостни насоки и препоръки.
Ако на някоя задача има проблем го описвам, но ако работят коректно наблягам на домашното като цяло.

от kdikov (3407 точки)

0
От 20-тина проверени досега домашни само на 1 се чудех как да си допълня коментара до 200 символа. Домашното беше от ексепшъни и беше предадена само една задача. Старая се да прегледам всяка една задача и ако се сещам за някаква оптимизация, която може да се направи я описвам. Не са чак толкова много задачите, които имат само по едно решение.

от pirin (1101 точки)