Пренаписване на примерите от C на C#


17
Книгата е много полезна, но за съжаление примерите са на C. Макар и в повечето случаи да са разбираеми, смятам, че ще е полезно - особено за начинаещите - да се пренапишат на C#.
Това не е необходимо да става наведнъж и с някакво огромно усилие. Просто може да се събере бодра дружина, която постепенно да ги пренаписва.Отговори3
Браво супер идея. Аз съм много за! Трябва да се синхронизираме някак....да видим колко хора ще се съберем аз ще направя някаква система през която да може да се работи. Пишете си имената като коментар който има желание да вземе участие.

от m4r71n (0 точки)


1
Може да бъде включен като проект за курса "Споделяне на знания и работа в екип". Нека видим дали ще бъде одобрено от трейнърите. :)

от vlad_karamfilov (4595 точки)


1
Това е един от проектите всъщност. Вече е одобрено. И аз исках да се включа в тази група ако ме приемат. Чакам само да обявят за кандидатстването.

от nikola76 (1250 точки)


0
Съжалявам, не знаех, че е част от проектите. Но по отговорите съдя, че и други не са знаели, така че тази тема все пак ще е полезна :)

от rnikiforova (1198 точки)

0
Полезна е и още как, въобще не съжалявай че си я пуснала.

от nikola76 (1250 точки)


2
И аз съм навит :)

от SVGN_H (3048 точки)


2
Освен пойнтерите(указателите) и I/O няма други съществени разлики в кода, но би било добро упражнение.

от Bootstrapper (0 точки)


0
Аз мислех, че Наков вече се е захванал с този амбициозен проект и се учудих като видях темата. Ако наистина има такъв проект и е отворен за допълнителни участници с радост ще помогна.

от bmmarinov (1498 точки)


1
Някой да направи гуугъл док и да се захващаме за работа, предлагам аз.
+ проект в гуугъл код, за да е всичко на едно място.

от georgi.ivanov (3261 точки)


7

Или просто да прочетете малко за синтаксиса някъде из нета. Малко менажиране на памет, малко вход/изход да прочетете и няма да имате проблем с книгата, пък е и хубаво да се знае как се менажира паметта. Ако наистина искате да се пренаписва книгата, много по-добър вариант ще е да се пренапише на псевдокод. Така може да се ползва от различни програмисти без да се обвързват с даден език. :)
1
Чудесна идея, бройте ме и мен :)

от garybo (35 точки)


0
Лекцийте от алго академи са полезни, но са за C или C++ незнам точно ако има същите лекций за C# ще съм благодарен ако споделите!

от snake (163 точки)


1
И аз бих се включил въпреки че с С не сум са занимавал от много одавна :)