Проблем с ЗАРЯДНО на Dell Inspiron 1564 Помагайте СПЕШНО Е!!!


0

Колеги помагайте... спешно е както знаете CSS наближава...

Ситуацията е следната: Днес на обяд го затворих и извадих кабела на захранването от самият компютър, както винаги. След като се прибрах от академията забелязах че като му боднах кабела отново. Самата букса започна да свети наполовина, да мижи някво. Като я извадя светва. Иначе на батерия работи но няма да е за дълго :)

  • Някой да е имал такъв проблем или да има представа какво става.
  • Също така, ако компа е в гаранция - зарядното влиза ли в тази гаранция.

Модел:  Dell Inspiron 1564

 
Отговори0
Най-вероятно кабела е прекъснат на накое място. Пред вид модела на лаптопа гаранцията за захранването отдавна е изтекла. По магазините има китайски от 30 лева нагоре.

от lachosoly (0 точки)


0
аз не бих си сложил зарядно за 30 лв.

от kanchev_k (319 точки)

0
И аз съм на тази позиция, но има хора, които им се досвидяват няколко лева не осъзнавайки важността на устройството.

от lachosoly (0 точки)0
Най-често е проблем с кабела пробвай да извадиш батерията и да го включиш само на зарядно. Ако е в гаранция трябва първо там да отидеш и то по най бързия начин. По принцип зарядното е в гаранция, но при усукан кабел може да се измъкнат с "неправилна употреба" (не е честа практика). Ако имаш нужда от помощ пиши ми на мейла, може да оправим проблема ако от сервиза неуспеят да свършат работа. Също имам зарядни... така, че каквото и да стане най вероятно ще мога да ти помогна. Каквото и да решиш успех.

от kanchev_k (319 точки)


0
Не иска да се включи само на зарядно. Иначе утре в 9 ще ходя до някакъв сервиз. Но колко ще ме бавят там? В смисъл ако не ми решат проблема до няколко часа направо си купувам ново зарядно няма начин :)

от Assi.NET (3050 точки)

0
Като купуваш ново задължително гледай параметрите а за твоя лаптоп са 19.5V/4.62A -90W;

от kanchev_k (319 точки)3
Ето едно зарядно, което мога да ти дам временно поне:\
//deleted image
, но най-вероятно с 50% по-малко ампери ще са проблем, както каза колегата.

от shristoff (747 точки)


0
Благодаря ти МНОГО, че се отзова. Само не знам дали няма да прецакаме зарядно. Принципно ще ми трябва ток колкото за CSS да се подготвям, но чувам различни мнения. Сподели в кой квартал си, защото събота и неделя наближават и не знам утре дали ще свърша всичко :)

от Assi.NET (3050 точки)

0
В Лозенец съм - срещу Токуда, близо до Енергопроект. Пиши ми на майла или лично да се разберем.

от shristoff (747 точки)0

По проблема:

- лаптопа ти работи с 90W зарядно. Слагане на 65W би означавало прегряване на замото зарядно, но временно ще го бъде
 Teodor Kurtev 1 - няма такова нещо, зарядното е с гаранцията на лаптопа. Батерията на DELL е с 1 година гранция за разлика от други марки, зарядното 2 или 3 (колкото има лаптопа).
Stefan Hristov - не му трябва, буксата няма да пасне
kanchev_k - ами какво става, както казах товари зарядното и то може да не понесе товара, но ако го ползва без да товари видеото ще му свърши работа временно и 65W

Какво е станало (вероятно): нагънал си кабела, вероятно си дефектирал скредния (контролен) пин на зарядното и не ти зарежда батерията. Може и power jack-a на лаптопа да е дефектирал при натискане на буксата. Жака не е скъп, дори да не го ремонтират и сам може да го смениш (ако естествено си отварял лаптоп някога).

Та:
- ако е в гаранция бягай по гаранция
- не си убивай лаптопа (макар, че за 1-2 дни ще свърши работа) със зарядно заместител

Ако те притеснява гаранцията му на долния линк може да видиш дали е в гаранция с вписване на Service tag-a който е на долния капак:
http://www.dell.com/support/troubleshooting/us/en/19/TroubleShooting/ProductSelector

За да не си късаш нервите, взимай го (ако има гаранция след като провериш на линка) и го носи в Стемо София. Там дори и документи няма да ти искат, стига да е в гаранция. Няма значение от къде си го купил, в Стемо ще ти го прегледат, и ако няма механични щети причинени от теб ще го оправят безплатно.


от ibalistix (0 точки)


0
Супер, значи още утре отивам в СТЕМО, защото така и така самата гаранция е на 200 км от София :) А това зарядно на Stefan Hristov казваш че буксата няма да стане така ли ?
И още нещо когат проверя в сите-а дето ми даде : ми изписва това Warranty Information Next Business Day Warranty with an end date of 4/18/2013. See the Warranty Tab for details. Parts Only Warranty with an end date of 4/18/2011. See the Warranty Tab for details.
A ето линк къма самата гаранция : http://www.prikachi.com/images.php?images/609/5841609M.png

от Assi.NET (3050 точки)

0
Този лаптоп е позастоял малко в магазина, ама няма значение това. Отиди в Стемо, ако искаш вземи и тази гаранция която имаш (това копие, нищо че не е оригинала). Имаш NBD гаранция до 18.04 (според DELL, а после се доказва с документ, защото реално ти имаш гаранция към доставчик (продавача) до 01.2014 година, а към DELL е до 04.2013), което ти стига и може да го занесеш в Стемо, който е на: бул. Цариградско шосе 135 Бизнес сграда "Офис Експрес" тел. (02) 8162363 факс (02) 8162360 работно време: 8:30-18:30 (понеделник - петък)
За буксата: ами виж тази на снимката и твоята - ти си с по голяма, която има среден (контролен) пин, а тази на снимката няма :)

от ibalistix (0 точки)