Лазерна корекция на зрението (LASIK)


8

Доста хора от академията имат проблем с очите  или просто искат да си хвърлят очилата и понеже се занимавам точно с това написах една статийка която може да бъде полезна на много хора. Не съм споменавал имена на клиника и лекари умишлено. Който иска може да се свърже с мен за допълнителни въпроси и евентуално някакви кординати. Утре към статийката ще добавя и малко картинки  за да стане по красива но като информация ще си остане така.

Път към статията : http://www.lamehelper.cloudvps.bg/


в Други от Даниел Мечкарски (0 точки)


Отговори2
Аз бях с малък диоптър 3.25 и 2.75, но без лещи/очила можех единствено да чета. Беше ми писнало да разнасям разтвори, да си бъркам в очите, да заспивам с очилата и затова се престраших и 2008 си направих такава операция във Варна (въпреки, че живея в София). Сега се чуствам прекрасно и мисля, че това е най-добрата инвестиция, която съм направила и същевременно най-големията риск, който съм поемала - за щастие с happy end. Ако някой се интересува от подробности нека пише

от eandmir (457 точки)


0
не ми е познато името така че предполагам че е било при конкуренцията :) но няма лошо щом си щастлива с резултата.

от Даниел Мечкарски (0 точки)

0
Името на клиниката не го споменах, за да не се сметне за реклама :), но преди имаше 2 клиники във Варна, които се занимаваха с подобни операции. Избрах Варна, защото там имаха най-много опит в тази област и имах няколко познати, които вече бяха минали по-тези стъпки. Определено тази област се е развила доста и съм чъвала, че клиниките и тук в София са натрупали опит.

от eandmir (457 точки)


3
Аз бих съветвал който е заинтересован от подобна процедура да погледне едно две клипчета в youtube на самата операция и да си даде ясна сметка дали е готов за нещо толкова инвазивно със свойте очи! Ако човек няма наистина сериозен проблем като говоря за нещо от 5+ диоптъра всичко останало е суета.

от ivivanov (903 точки)


0
Аз бих препоръчал да се прочете статията макар че и тя е доста детайлна. Някои такива клипчета травмират прекалено пациентите и е дори по добре да идват незапознати.Отделно че някои не са толкова точни и се прави малко по различна процедура.
Относно суетата : Да! с 2 ръце да но бих казал че над 3 а не над 5. Всички под 3 диоптера си е малко гевезелък :)

от Даниел Мечкарски (0 точки)

0
Абе зависи си от човека , някои хора просто много им пречи да са с очила, други просто не се харесват ( глезотии както казахте ), трети пък им пречи в работата. Лично съм с доста висок диоптър, но не смятам да се подлагам на такава операция в скоро време, даже вече не мога да си се представя без очила ( Уж изглеждам по-умен :D ).

от Teodor92 (13062 точки)


0
Аз за сега го карам на лещи и съм много доволен.Като имам повече $$$ ще си направя операция. :))Мерси за темата полезна беше.
А тва с тия клипчата, ОК дори да е така, 1 час страдание за десетки години щастие струва ли си ? 1000 пъти да !

от RamiAmaire (1868 точки)


2
Аз също съм мислела за подобна операция, но съм малко притеснена какво би станало ако е неуспешна( все пак това не е какво да е, а са очите). До колкото знам и има няколко места в България, където наистина има добри специалисти, но като че ли все още не са достатъчно......според мен след няколко години ще станат още по-надеждни тези процедури. Знам също, че е добре човек да си я прави след определена възраст, когато има по-малък шанс диоптърът да расте( след 20 и няколко години- различно за всеки). Има и малка вероятност след време отново да се върне диоптъра......което е ужасно.
Накрая ще добавя, че при повечето хора късогледството или далекогледството е наследствено. Примерно, при мен майка ми също носи очила. Разбира се, свързано е и с много други фактори, но една такава операция е по-скоро "козметична операция" и според мен се подлагат на нея хора, които имат някакви комплекси относно външния си вид. Ииии напълно съм съгласна с Т.Куртев, че хората с очила изглеждат по-интелигентно. Всичко е въпрос на възприемане и виждане за самия себе си...... :)

от Силвия Ганчева (0 точки)


5

И все пак човек е създаден да вижда добре и да не му се налага да носи скапани рамки на главата си ако ще и 1 милион да струват.Не мисля, че това е козметична операция.Носил съм очила доооста време и просто накрая вече ми писна на макс.Обичам да плувам да играя мач и сигурно още стотина неща, които с очила няма как да стане.Не смятам, че имам комплекс заради това, че искам да виждам нормално и да съм максимално пълноценен.


от RamiAmaire (1868 точки)


0
Здравейте!От доста време търсих къде да си направя лазерна корекция и точно LASIK. След разпитване нагоре надолу по нашите клиники се натъкнах случайно в интернет на един сайт на клиника в Турция и поточно град Чорлу и като разбрах за цената (нямат конкуренция) веднага се навих. Корекцията мина успешно, невероятно доволен от лекарите, обслужването и разбира се цената. http://www.lazernakorekciq.com/lasik/

от terlikci (0 точки)