Отчитане на присъствията в зала Ultimate


2
Току-що забелязах в профила си, че не ми е регистрирано присъствието на вчерашната лекции по ООП. Баркод четецът не работеше и затова въведох номера си от клавиатурата. Така направиха и други хора около мен. Аз въведох 8 и после натиснах бутона с три нули - 000, а не три пъти бутон 0. Дали в това е проблемът или в системата?Отговори2
Мисля, че проблемът е точно във въвеждането с бутона "000"...
На първата лекция Ники каза, че ако не ни е отчетено присъствие е добра идея да се качим/слезем до другата зала, където да се чекнем. Така че за следващия път можеш да ползваш този подход, ако има проблем. ;)
Поздрави!

от vlad_karamfilov (4595 точки)


2
Най-вероятно това е проблема. Използвайте карти, клавиатурата е по изключение и не отговаряме за неотчетени присъствия заради нея. Даже бяхме казали че клавиатурата просто ще я махнем в един момент защото тя забавя опашката която чака да си отбележи с карта присъствията.

от Nikolay.IT (39117 точки)


0
Не я махайте засега, защото пък в Enterprise вчера не работеше четеца и клавиатурата беше единствения начин за регистрация.

от AlexPopov (1568 точки)

0
Точно заради опашката направих шорткъта с трите нули :) Благодаря за бързите отговори.

от mary_russ (292 точки)1
В събота се чекирах в 14:00 в Ultimate с картата си, като съответно четецът издаде звуковата сигнализация при маркиране. Сега установявам, че присъствието ми не е отчетено.
Съветвам всички колеги да правят справка в системата, независимо дали чрез карта или клавиатура са въвели данните си.

от gercho (851 точки)


0
Миналата седмица аз имах същите проблеми, само че няма как да проверим за по-старите присъствия. Просто няма шанс в две поредни лекции да влизаме и да проверяваме дали ни са отчетени чеквания

от evgenidb (606 точки)

0
Здравейте, аз също вчера имах проблем в зала Ultimate. Набрах номера си на ръка и натиснах Enter, но сега видях, че не е отчетено. А от 14:00 до 23:00 ч. бях в академията - на лекция и после за проекта.

от ellapt (6303 точки)


0
Здравейте
Само на мен ли не ми е отчело присъствието на днешната лекция по Javascript от 14 часа?

от Mahata231 (1351 точки)


0
напоследък май не отчита четеца в Ultimate...

от kalin4o (487 точки)

0
Присъствията в Ultimate не работеха още във вторник... през целия ден. Вчера нямаше лекции, така че предполагам има вероятност да не е отстранен проблема.
0

И на мен днес не ми е отчело присъствието на лекцията по CMS. sad


от timiko (161 точки)


0
Дам и аз току що забелязах, че ми липсват 2 присъствия от 7 (OOП) и 10 (JS2) !

от jahmmin (766 точки)


0
Как разбра колко присъствия ти липсват ?

от Georgi Georgiev 1 (0 точки)


0
Няма ли да е по-лесно да има опция да се отбелязваме през компютрите в залата? Нали по IP-то може да се разбере че човекът се намира на място?

от staafl (5770 точки)