Споделете финалните си проекти по HTML5&CSS3&JavaScript 2012


22

Здравейте, колеги.

Днес беше последната защита на финалните проекти по HTML5&CSS3&JavaScript 2012. Честито на всички успели да изкарат курса докрай и успешно защитили проектите си!

За мен курса беше много полезен. В началото му имах бегла представа какво е HTML и CSS (без JavaScript), а в края му успях да направя SPA използващо REST услуги :).

Искам да благодаря на трейнърския екип за високото ниво на преподаване!

Ето го моя проект:

repository: https://github.com/stoskov/TriviaGame

site: http://triviagame.apphb.com/

Проектът ми беше Trivia Game.

За визуализация съм използвал Kendo UI (grid, menu, window, panel).

За engine съм използвал MVVM модел, като не съм ползвал framework, а съм го написал сам. Всички DOM елементи са bind-нати към observable модели и информацията на екрана и на JavaScript обектите се синхронизира автоматично.

Ще се радвам и вие да споделите проектите си.
Отговори7
Хубав курс беше и имаше силни проекти. Радостно е че стотина души успяха да си напишат проектите и да ги защитят. Това е напредък за цялата индустрия и мотивация за останалите, които ще се включат по-натътък.
Наков

от svetlin.nakov (31978 точки)


0
Наистина е радостно! Все пак 100 от около 2800 в началото си е доста добре! Като се има предвид и натовареността на някои по лекции, сесии, изпити и тестове в Академията, домашни и т.н. Интересно е и колко на края ще грабнат сертификат?

от Vladi5rov (934 точки)

0
Ще бъдат ли признати като взети и при какви условия изпитите по CSS, HTML и JavaScript, ако успешно е завършен курса, в случай, че някой иска да запише и други курсове онлайн?

от ilgeo (115 точки)4

Проект 2 - Video Store

http://wd.site-bg.info/project2

 


от emilkova (80 точки)


0
Харесва ми дизайна, но скрола става някакъв невъзможно голям :D Трябва(ше?) да го сбиеш някак, със страници или нещо такова...

от SayanMk (70 точки)


4
Video store
http://ivanpankov.telerik-students.org/videostore/

от ipankov (425 точки)


0
Откъм функционалност много ме кефи! Но дизайна е твърде сив/скучноват. /no offence, потребителско мнение =)

от SayanMk (70 точки)

0
Да, не съм наблягал на дизайна :). Като гледам дизайна на другите, направо се подтискам.

от ipankov (425 точки)


3

Ето и един crypto chat: http://chat.mihalkoff.cloudvps.bg/ :)


от mihalkoff (0 точки)


0
Твърде много черно, това избожда очи х) Трябва да има някаква опция за промяна на темата/бекграунда.. А и ентър не работи като шорткът кии за пращане на съобщението.

от SayanMk (70 точки)

0
Това ми е първия дизайн, така че има наистина какво да се желае :) С enter-a се поизмъчих, та реших да не слагам такава функционалност. Радвам се, че си тествал моя чат :)

от mihalkoff (0 точки)0
@svtoskov Нещо не тръгва, като дам New Game - и после червен надпис waiting response и нищо

от ipenev (1013 точки)


0
Service-ите на играта понякога не работят много бързо и заявката увисва без отговор. Затова виждаш съобщението толкова дълго. Знам, че е неприятно, но няма какво да направя.

от svtoskov (330 точки)

0
Това e Kendo UI нали? и при мен не бачка new game

от Diagara (277 точки)6
Проект 3 - Trivia Game.
http://www.sayanmk.cloudvps.bg/web/2013/SayanMk%20Trivia%20Game/
Сървисите са доооста, доста тегави понякога и съм го направил на 95 сек. за GET рекуести, да може да се изпълняват все пак..
Ако не ви се регистрира (т.е. занимава), пробвайтее.. знаменития ми юзър
user: kokoroko
pass: koko
~който ще се появи по вашите проекти докато ги разглеждам =Р
Като цяло искам да благодаря на Телерик, че ме мотивира да седна понауча, разбера и разработя нещо, от което аз за себе си оставам доволен и щастлив. Не е перфектно, има какво да му се развива, имах и още кашон идеи за анимации, но всяко нещо с времето си, запазил съм си всичко в техническата документация. Специални благодарности и на една съ-курсистка, която ми каза за курса и ме окуражи да го завърша, тъй като докъм средата на Януари не мислех изобщо и да почвам, тъй като незнаех, че ще се справя с разните ajax-и. И имам още доста да понауча за тях де..
Дизайна сам съм си го рисувал и шопирал, ползвал съм jQuery, просто ако трябваше да пиша на JS всички тези неща надали щях да се справя. Не участвах много във форумите просто защото време никакво не ми оставаше, че завърших и магистратура.. чак наскоро взех да се включвам във фб-групата, като се поосвободих да работя проекта.
С удоволствие бих записал и следващ курс. И честно казано и със и без сертификат, аз лично се чувствам доста по-напреднал и реално МОЖЕЩ, макар и начинаещ. Не съм се занимавал с др. програмни езици преди това (като изключим несериозните ученически истории). Дано наистина станете университет! Аз второ бакалавърство или магистратура надали бих карал, но след 20-тина години поне да знам, че ще има един свестен университет с млади, мотивирани и up-to-date предмети, преподаватели и специалности =)
Това е от мен за сега =)
ПП: о, и забравих да благодаря за cloudvps-а, спестява ми доста разправии. Преди всичко качвах и правех на собствено сървърче (моята си домашна машина), което си е главоболие.. сега не ми дреме кога я изключвам, защото важните неща прехвърлям там, а така и не се навивах да си купя хостинг. I needed a little push :D:D 10x

от SayanMk (70 точки)


0
Много симпатично

от ipankov (425 точки)


3

Ето и моето проектче: Crypto-chat

http://www.codearena.cloudvps.bg


от CaptCortez (1242 точки)


0
Мнооого готин дизайн! Съжалявам, че не мога да го доразгледам, че сървисите умират. Единственото е, че няма някак .. хелп бутон или общ прозорец за писане или нещо такова, но това може би го е нямало и в заданието. И другото е, че алъртите са малко в повече.. За промпт е ок, ама за съобщение може другаде да се визуализира =)

от SayanMk (70 точки)

0
Да алертите заради тях ми взеха точки, но не съобразих :)

от CaptCortez (1242 точки)


10
Това е моето творение :)))
Video Store:
http://asensokolov.com/Telerik%20Part%202/

от Asoul (118 точки)


0
Колега супер е като UI ! Браво :)

от CaptCortez (1242 точки)

0
хахах, много ме изненада несъвпадението между картинки и текст в първия момент. Иначе готин дизайн, общо взето ако реално функционира трябва да се предвидят изображенията със сигурност, така че е супер че си помислил за това. Но пак се получава хипер-огромен скрол =)

от SayanMk (70 точки)6

Здравейте,

ето и моя проект Video Store.

Github - https://github.com/siropo/git_video_store_v2

Project link - http://videostorev2.apphb.com/

Гледал съм да използвам по-малко jQuery и повече чист javascript. Официално този проект нямаше логин сeрвиз, но с малко хакване го осъществих, както и доста други колеги, което е яко.

Поздрави!


от Viktor_Ivanov (2505 точки)


0
Браво! Досега твоя ми е любим :)

от CaptCortez (1242 точки)

0
Мерси колега, твоя чат много радва туко що тествах

от Viktor_Ivanov (2505 точки)1

от inkas91 (0 точки)


0
Семпъл дизайн, но пък лесен за работа! Хъвър ефекта при листовете трябваше може би да е на li-то, а не само на -то, тъй като е готин :D Или по-добре - -то да ти заеме цялото пространство на
  • -то =)

  • от SayanMk (70 точки)