Нека не губим добрия тон във форума


22

Здравейте!

Напоследък се все по-честно се натъквам на въпроси и коментари прекрачващи добрия тон. Това поне за мен не е приятно. Тотално се чупи концепцията за работа в екип и споделяне на знания. 

Не е лесно да направиш, лесно е да критикуваш, но преди да критикуваш направи-и-и!

Нека бъдем толерантни и да запазим добрия тон.

Толерантност

Диди
Отговори16

Мисля, че 95% от хейтърските мнения се пускат от 5% от потребителите. Наша е отговорността да наложим добрия тон по всякакъв начин най-вече с добронамереност и позотовен подход.

Ако някой продължава да хейтва масирано въпреки усилията на всички да го "цивилизоваме", модераторите трябва да са безпощадни. Просташки и хейтърски форуми има много (винаги се сещам за най-бруталния случай) и нашата общност е различна с това, че си помагаме, вместо да се обиждаме или подиграваме един на друг.

Наков


от svetlin.nakov (31978 точки)


0
Pareto's principle :)) http://en.wikipedia.org/wiki/Pareto_principle

от simo.smo (727 точки)


2

Здравейте,

Форума е с цел помощ и споделяне на знания, НЕ се толерира лошо отношение, конфликти с други потребители или друго свързано с подронване на форума и потребителите му.
 

Някои потребители получиха официални предупреждения !

Нека запазим форума едно прекрасно място, на което всеки може да намери отговор на въпроса си, помощ и приятелства в IT сферата.

Поздрави,

Борис Гуцев


от Boris (3959 точки)


0
Форума в момента не е точно едно прекрасно място. Има много хора, бутащи се да постват уж смислени постове и така се спами изключително много и се затруднява забелязването на някоя наистина смислена тема. Иначе относно помощта - тук не мога да споря - винаги, когато съм задавала въпрос, съм получавала отговор.

от PBorukova (1129 точки)


2
Наистина е доста неприятно, но все пак това като че ли е единственото непресилено нещо във форума. Това, че бързаме, времето не ни стига, материала вече започва да става непознат и за по-напредналите, домашните стават по-трудни.. Всичко ескалира и, дори и да не искаме, се държим по-грубо не само във форума, но и с приятели и колеги(поне при мен е така). Така, че по-скоро призива трябва да е - когато сме много нервни и силите не достигат по-добре да направим нещо приятно и релаксиращо. Така от само себе си ще дойде и добрият тон във форума и извън него.0
Страхотно предложение :) Спорта обикновеено много помага в такива ситуации, дори просто една разходка на въздух ще ви освежи и зареди с позитивна енергия :)

от Boris (3959 точки)


12
Тъй като виждам как хейтват доста хора за домашните. Искам само да Ви подсетя, че тези задачи и решения не са само за хората които са от академията. Например за JS не всички примерно трябва да са минали C# и да знаят как става побитово отместване и т.нат. :) Въпроса е да съберем максимално много инфо тук, което да помага на следващите! :) Share, people! Дори да е еднакво решението опитайте да го обясните правилно и достъпно за следващите :)

от vlad0 (6103 точки)


5
Има хора дето нямат какво да правят и си запълват времето да се дразнят или да се бъркат в работата на околните. Енергийни вампири хранещи се с отрицателната енергия на хората дето им се връзват.

от saykor (8845 точки)


0
Едно време, в една далечна галактика, пишех в разни исторически форуми и имах и канал в тубата, в който също беше за исторически филмчета. Съответно хейтърите бяха мнозинството от хората,с които си говорех. След известно лутане се оказа, че най-добрата тактика са бановете. Не че някои от модераторите ме е питал, но бих ги призовал изобщо да не се опитват да цивилизоват хората - 1 провинение и потребителя заминава...

от kensen (220 точки)


0
Абсолютно съгласен. Нека всеки гледа собствената си паничка, ако можеш да помогнеш на някого, помогни. Ако нямаш желание не го прави, но коментари за това, кой с какво време разполагал, кой е трябвало да научи нещо и защо не го е направил, са доста неприятни. Всеки за себе си знае, кое може и кое не. Не е нужно да коментираме колеги.
Това според мен важи в голяма степен и при проверка на домашни. Коментари според мен са допустими само по принципни въпроси, но не по конкретни казуси.

от krasi.nikolov (1412 точки)


0
И аз подкрепям напълно идеята, все пак хубаво и окуражително е да пазим добрият тон.

от nikola76 (1250 точки)


1

 

Здравейте!
Възможно ли е потребители, като този vladiPetroff  да бъдат блокирани?
Ако някой друг се е натъквал на подобни профили може да ги сподели.
 
EDIT: Зададох въпрос, а не искане, на който може просто да се отговори с ДА или НЕ. Не разбрах само защо са минусите. 
 
 
Успешна седмица, 
Диди
 0
Има ли основание, на което да блокираме дадения потребител ? Нарушава някое от правилата, непристойно поведение или .. ? Принципно не може просто ей така да блокираме потребители :)

от Teodor92 (13062 точки)

0
Еми погледни де, тоя юзър няма нито едно мнение, а е дал 21 плюса и 19 минуса
3
Мдам.........някои хора не харесват критиката.
Аз се извинявам ако съм бил груб, но понякога казването на истината, и наричането на нещата с истинските им имена се квалифицира като грубост.
Ще ви обърна внимание, че не съм тук да създавам комфорт на никой. Нито дискомфорт.
Ако някой не харесва постовете ми - чувствайте се свободни да не ги четете, но няма да спестя нищо на никой, дори с риска да си навлека бан или обичайните минуси. Все някой трябва да е будната съвест и гласа на форума, и аз с удоволствие бих се нагърбил с тази тежка неволя :)
А ако дразня някой - означава че съм бил прав. Всички знаят, истината боли. Моля накажете ме защото говоря истината!0
Здравей колега,
Според мен не "казването на истината и наричането на нещата с истинските им имена се квалифицира като грубост", а по-скоро какъв е начинът на поднасяне на нещата и дали има тактичен подход.
Нямам нищо конкретно предвид, просто ми попадна твоя отговор.
Принципно мисля, че когато основната ни цел е да си помагаме, то отсрещната страна ясно разбира посланието. И все пак, ако и да се занимаваме с програмиране, колегите във форума не сме машини и е добре винаги да бъдем тактични и деликатни, особено когато казваме критика, пък било то и градивна :).
И не на последно място - една усмивка в повече никога не е излишна :).
Поздрави!

от georgi.s.yankov (6219 точки)

0
Точно ти си един от хората, които развалят добрия тон :)
Не забравяй, че всичко е безплатно и никой не ти дължи нищо :)
Имам предвид Мастъра не колегата Янков, който е доста точен :)

от kiril.nikolov (132 точки)4
Каква била разликата между форумите по света:
-Американски - питаш и ти отговарят.
-Руски - питаш и в отговор ти задават друг въпрос.
-Български - питаш и в отговор ти обясняват колко си тъп.
Вица е стар, но лично мен ме радва това, че форума на академията е по-скоро от американския тип.

от Ognyan.Petkov (1044 точки)


0
Аз не съм много сигурен в това вече. При положение че да предложиш нещо и ти се каже: помисли си дали ставаш за тази работа щом го предлагасш. Или всичките тези минуси дето съм виждал на хората, който просто задават въпрос сякаж въпроса им е тъп и не трябва да бъде задаван.
По-скоро форума започна по американски стил но все повече се побългарява.

от saykor (8845 точки)

0
АААААА, има и още една особеност на българските форуми : Задаваш въпрос, и след третия пост темата се е сменила.