[Photoshop]Уеб графики I + II


8

Проектът досега: 

 

Видео за "sprites" на Жеков от курса по уеб дизайн 2012
за което стана въпрос на лекцията:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4fYGUk8ueY8#t=636s

 

Картинката от проекта:

https://dl.dropbox.com/u/51704953/1402731_67187661%20%281%29.jpg

 

Линк към темплейта от който "взаимстваме":

http://codeblog.cz/creatico/index_light.html
Отговори0
Имам един въпрос. по време на лекцията използвахме изображението на тази прекрасна млада жена, като целта беше то да бъде оразмерено на 960 пиксела по дължина. Направихме това като използвахме free transform напасвайки картинката по някакъв темплейт (с червени линии смъкнат чрез print screen). Не беше ли по - лесно да отворим картинката на мацката и в image size да и дадем width 960 px? след което дая драгнем в документа?0
Идеята на селекцията беше да скрием част от фона, чрез маска и да не губим оригиналното изображение. И по твоя начин става да направиш нещата, но ако искаш да изрежеш малко от фона,ще трябва да се ползва crop tool-а.

от desi.docheva (417 точки)

0
Ок, но с маската можеше да се подходи по същият начин, акс испомняш селекция за нея отново се взе по не много точен начин начертаване на shape и взимане на селекция от нея...Можеше поне селекцията да се вземе от нов файл с дължина 960 px...
0

Качено е видеото от лекцията.

http://www.youtube.com/watch?v=KgFHYPK4fqY&feature=youtu.be


от lachosoly (0 точки)


1
Какво домашно трябва да се прати в системата за оценяване?

от Penev.Mitko (127 точки)


0
"ще имате серия от домашни, които образуват вашия финален курсов проект. Можете да предавате домашните си от втори модул най-късно до 29.03.2013 г. " - http://forums.academy.telerik.com/70193
Засега не изпращай нищо. Срокът е до края на месеца и най-вероятно ще изпратим наведнъж целия проект когато минат всички лекции.

от bobbykolev (4168 точки)


0
Някой разбра ли какво ще трябва да правим по проекта? Само ще направим дизайна с фотошоп или дизайн плюс нарязване, html и css.

от lachosoly (0 точки)


0
само дизайн с фотошоп

от desi.docheva (417 точки)

0
Благодаря много.

от lachosoly (0 точки)


0

Качени е видеото от лекцията вчера.

http://www.youtube.com/watch?v=uzDtKE6yZj4&feature=youtube_gdata


от lachosoly (0 точки)


0
Явно има проблем с видеото...

от Svetla63 (20 точки)

0
намерих си го направо в YouTube. От тук нещо не ми се отвори.

от Angela Minkova (0 точки)


0
Здравейте :) Ако правилно съм разбрал, няма да е грешно да използваме различни картинки и насоченост на проекта ( сайта), нали така?

от HisMGeorge (61 точки)


0
Здравейте! Свалих си грид от 960.gs и го сложих в папката на Фотошоп - Actions, според указанията и съответно гридовете ми се показаха в Actions панела. А сега какво? Не мога да разбера как да го приложа... Ако може някой да помогне, би било супер :)

от VilliT (35 точки)


0
В панела actions (Window/Actions) имаш опция Load Action (горе вбдясно има бутонче за опции). През нея намираш .atn файла, 1). създаваш нов слой, 2). от панела actions намираш 960 грид, избираш 12 или 16 или 24, 3). натискаш долу бутончето start/play.

от bobbykolev (4168 точки)

0
била съм толкова близо, а всъщност толкова далече... :) благодаря ти!

от VilliT (35 точки)0
Имам още един въпрос още по първото упражнение. Още когато правим бекграунда - добавяме снимката на момичето, правим селекция на шейпа и после маска на изображението. Направихме маската, точно за да можем да движим изображението и да си изберем подходяща композиция, след като е направена маската. Еми направих всичко (точка по точка поне 4 пъти) и когато опитам да движа изображението (дори и само с един пиксел), отдолу ми се показва фона или по-точно шейпа и изобщо се губи смисъла на цялото упражнение да се прави маска... Каква може да е причината за това?

РАЗБРАХ ГО! :)))

от VilliT (35 точки)


0

Искам да задам един въпрос. Защо когато направа векторен правоъгълник с текс, който съшо е векторен и като го ексортна за уеб и го отворя в браузъра имам шум до текста??? 

как да оправя този шум?

някакви идеи?


от Asa (0 точки)


0
Какъв е формата, в който експортваш ? Ако е JPG 100% ще има шум.

от Teodor92 (13062 точки)

0
Aко те разбирам правилно ти запазваш файл (най-вероятно .jpg) т.е. запазваш всичко в растерен формат и ако е със средно или ниско качество е нормално да има шум или артефакти. Използвай .jpg с по-високо качество (както те съветва колегата Куртев) или lossless формат като .png.

от bobbykolev (4168 точки)0
Някой били обяснил Actions(atn фаила) в нашия случай, как да ги използваме и дали е задължително.Защото има и psd файл, който ни служи за оразмеряване и симетрия.Лекторите не споменават много, да не кажа нищо!

от enlightenment (0 точки)


0
Погледни коментарите малко по-нагоре: http://forums.academy.telerik.com/71343/photoshop-%D1%83%D0%B5%D0%B1-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B8-i-ii?show=74103#c74103
Ако те интересува нещо конкретно питай или изчакай следващата лекция на каято ще стане въпрос за Actions.

от bobbykolev (4168 точки)

0
Лично аз си отворих psd файла,които свалих от 960gs, дублирах си слоевете от работният ми файл и продължих да работя върху него.Добавих си и гидове/guides по хоризонтала