[ Препоръка ] Домашните по JS


13
Когато си пращате домашните по JS много моля да не пускате по 1 .js файл.
1во Идеята на js е да се ползва в други програми където да извежда резултат.
2ро Очаквано е да има един html файл който да стартира този js и в него да се вижда резултата.
3то Не всички ползват jsbin и да се кара човек да прави copy&paste, защото на някой така им било по-удобно не е редно.
4то Не е задължително кода да е в отделен js файл. Може да е в head на html-а.
5то. Съобразявайте се с това, че не всеки ползва програмите който вие ползвате.
6то. Според мен е задължително js да се предава с html файл, който да го пуска и да визуализира резултата.
7мо. Питайте google за JavaScript "document.write" за да разберете как да се пише по html-a а не в конзолата.

Edit:
Ако някой е мазохист и не желае да ползва intelisence като си пише кода или му харесва да дебъгва в конзола моля да има в предвид че има и хора които предпочитат да си улеснят живота. Когато почнете да пишете код по 200-300+ реда ще разберете защо го казвам. :)Отговори4
Бих добавил също: ако сте начинаещи като мен, ползвайте jsConsole, която ни я даде Дончо. Много е удобна и лесно се правят нещата, отделно когато някой начинаещ ви проверява домашното, няма да се обърква и чуди, ами ще е точно това, което е виждал на лекции.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


0
Не съм напълно съгласен. За начинаещия ще е доста полезно да види как по друг начин може да го направи. Според мен не е добра идея да свиквате особено с тази custom console-a.

от bobbykolev (4168 точки)

0
По въпроса съм говорил вече много пъти. Начинаещия .нет програмист трябва да си свикне с VS за всичко. Тези програмки: siblimetext, jsbin, jsConsole никога през живота си не ги бях чувал докато не ги показаха тук. Да добре е да се знаят че съществуват но е по-добре да се свикне на нещо по-унифицирано за повече неща. А що се отнася до лошия IE дето само той бил интегриран с дебъгера на VS... никога да не се забравя, че като се прави сайт той трябва да работи на 100% под IE! Така че не е оправдание да не се ползва VS щото не ни харесвал IE.
http://www.w3counter.com/globalstats.php http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers
Все пак това е вторият по ползваемост броузер. Никой нормален собственик на сайт няма да разреши да си одреже толкова голяма част от вероятните клиенти.
От друга страна Дончо не преподава на всички. Сега от теб чувам за тази програма. От друга страна кое е по-добре? Осмокласник да пише като първокласник, че да е по-добре разбран или обратното за да се научи по-добре?
Когато пуснах предложение за унифициране на работната среда не беше защото на мен така ми е по-добре.

от saykor (8845 точки)1
А аз да попитам, дали ще е от голяма значение ако не сме използвали дадената конзола за първите си домашни, защото там съм пропуснала?

от dobromira.p (170 точки)


0
Всеки може да ползва, каквото му е удобно - няма задължителни правила. Колегата просто дава препоръка, така че да са по-унифицирани нещата и да се улесни проверяването после на чужди домашни, а не всеки да предава по различен начин домашното и който проверява да се чуди как да го подкара script-a.

от shristoff (747 точки)

0
Ясно, следващите ще гледам да ги направя с конзолата. Мерси!

от dobromira.p (170 точки)