Домашно Tables and Forms - 6 зад. (Таблица с филтриране) Въпроси § Отговори


8
Презентацията на сайта е обновена. Имате няколко допълнителни задачи в края.

Използвайте темата за проблеми свързани със задача 6 - Таблица с филтриране. (Не трябва да реализирате самото филтриране)



Отговори



1
Самото странициране, трябва ли да се реализира? Въпроса е както и за тази, така и за 5зад. :)
By the way, няма тема за 3-та задача, или поне не я намирам ;)

от phreak (125 точки)


0
За страницирането и аз искам да попитам и ако трябва да се реализира - как ще стане това ??? И да попитам трябва ли страницата да изглежда точно като тази, всмисъл това възможно ли е да се направи без намесата на CSS и т.н.. Иначе колега ето ти линк за темата за 3 зад.: http://forums.academy.telerik.com/3372/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-tables-and-forms-3-%D0%B7%D0%B0%D0%B4-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%C2%A7-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8

от jinjar (762 точки)

0
Страницирането за момента просто линкчета водещи на някъде. Не трябва да реализиране реално странициране.

от paveld3 (17458 точки)



1
Мисля, че намерих готин сайт за справка http://dev.w3.org

от Ivaka (85 точки)


4

1. Какво трябва да представлява брояча долу-вдясно?
2. Проблем ли е,че съм направил страницирането като линкове,които не водят никъде?

3.Тези колбички до text полетата какво представляват - обикновени input image="" бутончета ли са?

4. Ето така съм направил моята таблица, това достатъчно ли е според вас или тук се налага да си играя с CSS,за да направя същата гъзарийка като в домашната ?


от jinjar (762 точки)


0
1. Брояча долу в дясно ти е dropdown 2. Не - така трябва да се направи 3. Да - обикновен инпут имидж бутончета са 4. Не - напълно достатъчно е

от paveld3 (17458 точки)

0
Благодаря за отговора,но мисля че за брояча не ме разбра правилно,нямах предвид дроп даун менюто,където пише 10, а онзи брояч на слайда, който показва 300000 итемс в 300000 и нещо си страници ???

от jinjar (762 точки)



-3
Къде точно е обновена, защото не ги намирам тези допълнителни задачи!!!

от zaro59 (2 точки)


0
В презентацията - последните слайдове

от paveld3 (17458 точки)


0
Аз съм направил тея малките бутончета с и им задавам със CSS картинката за фон, защото като ги направя с не приличат на бутони. В такъв случай как е по-правилно да се направи бутона ?

от xpuc7o (159 точки)


0
не е нужно да задавате css

от reasse (0 точки)

0
Да обаче по този начин не си личи, че тази картинка всъщност е бутон...

от xpuc7o (159 точки)



1

Необходимо ли е да реализираме Drag&Drop в тази задача, имайки предвид какво пише в първия ред от таблицата: "Drag a column header and drop it here to group by the column"?


от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
не.. явно е неточност в условието

от paveld3 (17458 точки)

0
Благодаря за отговора!

от georgi.s.yankov (6219 точки)



1

Днес започнах 6-та задача,малко късно но 3 дни имах проблеми от здравословен характер ,празници и се забавих доста.Както и да е исках да попитам :

1. Трети ред полетата кави трява да сеа input type="text" или input type="number" ?

2. Tрябва ли винаги да ползваме "number" когато в полето се въвеждат единствено цифри ,примерно ЕГН,цени и др...,или има друго предназначение?

3. Tрябва ли да има някъде <form> и къде се слага,преди <table>?

 


от gibson58 (0 точки)


1

Докато правих таблицата възникна 1 проблем.Защо като сложа бутон до полето за текст ,бутона не е подравнен а е по-високо?

<tr>
    <td><input type="text" size="12" id="Uprice" required="required" /> <input type="image" width="22" height="22" src="images/funiq5.png" name="button" alt="button" /></td>
    <td><input type="text" size="15" id="qpu" required="required" /></td>
    <td><input type="text" size="13" id="uis" required="required" /> <input type="image" width="22" height="22" src="images/funiq5.png" name="button" alt="button" /></td>
    <td><input type="checkbox" name="checkbox" /> <input type="image" width="22" height="22" src="images/funiq5.png" name="button" alt="button" /></td>
</tr>


от gibson58 (0 точки)


0
В CSS-а:
input { vertical-align: middle; }
При мен оправи нещата. :)

от Ivaylo.Angelov (1890 точки)

0
А при мен не става.Има ли друг вариант за подравняване

от ovcozelkata (0 точки)



0
Аз лично си направих PrntScrn на бутоните "Funnel", "First" & "Last", "Previous" & "Next" от презентацията. Така тези бутони изглеждат точно по начина, указан там.

от Evgenia Karavacheva (0 точки)


1

Ето това "сътворих" пък аз: 

Първите три реда (до филтрите включително) ми са в thead. Последния ред с пейджинга ми е в tfoot. За двата реда с градиенти съм използвал background-image, а не стилове (просто е безсмислено). Всички бутони са ми <input type="image", а списъка със страници - просто нередени линкове без да съм ги слагал в ul/li (не ги приемам като навигация с някаква специална цел за оптимизация от търсачки).


от lamerko (1141 точки)


0
Как направи червената рамка на цифрата "1"?


0
Просто сложих бордер на елемента :)

от lamerko (1141 точки)