Домашно Tables and Forms - 7 зад. (Лаптопи) Въпроси § Отговори


10
Презентацията на сайта е обновена. Имате няколко допълнителни задачи в края.

Използвайте темата за проблеми свързани със задача 7 - Лаптопи (Не се изисква функционалност)Отговори0

ще споделиш ли дали мога да изрежа цялата картинка така или ще трябва само лаптопа а текста да си го напиша отделно ? Thanks ! 


от Georgi Markov (0 точки)


0
Лаптопа трябва да ти е картинка само.. другото е вложена таблица. Май беше като хинт :P

от marcho (109 точки)

0
Да - само лаптопа трябва да е картинка

от paveld3 (17458 точки)1
Аз искам да попитам тези sliders отстрани там ли трябва да бъдат или може и отдолу, т.е. с CSS да се напаснат по-нататък :?
EDIT: Много благодаря за изчерпателния отговор! :D В крайна сметка се оправих, дали е така както трябва - не знам, но все пак се оправих.

от andzhelika (320 точки)


0
Ами може би закъснявам с отговора , но все пак да кажа нещо - аз съм ги направил под вложените таблици с лаптопите, а не отстрани :P

от jinjar (762 точки)

0
имам един въпрос колеги не мога да разбера как да контролирам рамка Apple MacBook Air идва ми на цялата страница не мога да го направя така малка като на демото някакви идеи

от sara (0 точки)3
Да попитам за тази таблица,която загражда всичките лаптопи. Понеже на картинката е саморамката на таблицата, това ме навежда на мисълта,че лаптопите са набутани в един .... , но аз си го направих за всеки лаптоп отделна клетка. Та това грешно ли е или да го оставя? И още въпрос,на който по нагоре беше отговорено,но не ми стана ясно - вътре във fieldset-а таблица ли трябва да има или обикновена наредба (там където са картинката и характеристиките)???

от jinjar (762 точки)


0
1. не е грешно 2. както сам прецениш - може и таблица

от paveld3 (17458 точки)

0
Apple MacBook Air
така направено грешно ли е

от SteliyanStoyanov (0 точки)1
Как да сложим плъзгачите отдясно на таблицата, пробвах някои неща, но за жалост все отиват под таблицата?

от pamu (0 точки)


0
Правиш таблица от един ред, с две клетки. В първата клетка, чрез вложени таблици си правиш лаптопите, а във втората слагаш плъзгачите.

от Cherisa (0 точки)


1
с таблици става всичко :) става едно мазало (поне при мен) от TR и ТD, но с колапса на Norepad++ всичко става много лесно и пригледно! таблица в фийлдсет в таблица в фийлдсет в таблица :D точно така изглежда цялата страница според мен.

от Herowar (0 точки)


0
и според мен

от SteliyanStoyanov (0 точки)


0
Слайдърите при мен вървят общо взето само в Гугъл Хром. Файърфокс и Интернет Експлорър 9 просто оставят поле, подобно на празен текстбокс. Същото се случва и с демо файла със слайдър и оцветяващи се квадратчета. Май за момента не са много браузърите, които го поддържат?0
Няколко коментара по-нагоре отговорих на този въпрос.

от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
Гледах видеото с лекция HTML5 ( http://youtu.be/t57DLbITAls ) и понеже не мога да посещавам присъствено курса (при записването имаше само онлайн възможност останала) - бих препоръчал да се записва задаването за домашните на нов малък/кратък видео файл с цел да се вижда добре показаното и обясненията (видео и аудио в дълги форми не се подържа в този вариант) и за да може да имаме по-добро реализиране/усвояване на уроците. Благодаря за доброто поднасяне на материала в лекцията.

от Trifon Atanassov (0 точки)


0
Ще трябва ли слайдерите да ги правим и функционално работещи или просто да се визуализират?

от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
И мен ме интересува това. Според мен трябва да са само визуално реализирани, понеже предполагам, че за другото ще трябва програмиране.


0
просто да се визуализират

от paveld3 (17458 точки)


0
Имам въпросче, относно линковете най-отгоре на таблицата, как е най-удачно да се направят. Реализирала съм ги със списък, като със стилове ги подравнявам хоризонтално и премахвам булетите. Правилно ли е така или има и по-правилен начин?

от desi.docheva (417 точки)


0
аз съм ги направил така:


0
Аз ги направих като на таблицата, която съдържа в своето други две таблици - едната с лаптопите, другата с плъзгачите. Никакъв CSS, не че начинът ти е неправилен, просто работим със знанията, които досега сме усвоили на лекциите.

от TanyaTsv (0 точки)0

При мене се получи ,    таблица с един ред и две клетки за 6-те fieldset-a и още една клетка , в която вкарах  таблица за слайдерите отстрани.  Обаче външния fieldset , как да го докарам да ми огражда само 6-те по малки fieldset-а?


от KACETO (0 точки)


0
аз направих таблица с общ брой не 3, а само 2 клетки - едната за лаптопите, другата за sliders. на първата клетка направих fieldset и вътре вкарах под-таблица (1 ред с 2 клетки) със 6-те

от mvgmvg (296 точки)

0
Клетката където са ти слайдерите - „Sliders Задаваш му да ти скрие рамките на клетката.

от triple (0 точки)