Домашно Tables and Forms - 7 зад. (Лаптопи) Въпроси § Отговори


10
Презентацията на сайта е обновена. Имате няколко допълнителни задачи в края.

Използвайте темата за проблеми свързани със задача 7 - Лаптопи (Не се изисква функционалност)



Отговори



1

Имам един изключително аматьорски въпрос...

След като съм направил задачата, при отваряне на страницата, Chrome се опитва да ми обясни, че страницата е на виетнамски и ме пита дали желая превод...

Някой има ли идея на какво се дължи това?

Зададено е <html lang='en'> ...... обаче.... Chrome си знае неговото и твърди, че е виетнамски....

Ето screenshot и ако някой има идеи да казва, ще съм благодарен

 

http://prikachi.com/images/481/4629481G.png


от alloces (280 точки)


0
Няколко варианта:
1. Предполагам, че знаеш как, но все пак да покажа как можеш да направиш така, че Chrome да не ти предлага превод на страницата въобще - виж отметката срещу Translate: http://prikachi.com/images/828/4629828x.png
2. За всеки случай си изчисти кеша на браузъра.
3. Пробвай с някакъв друг език lang="..."> и виж дали пак ти дава виетнамски.
За друго в момента не се сещам.

от georgi.s.yankov (6219 точки)

0
Значи, колега, моят проблем въобще не е в "офертата" на Chrome да ми преведе страницата... Искам да разбера защо браузъра смята, че страницата е на виетнамски... По какво я дефинира/разпознава като такава... lang е зададено на английски, в страницата пише единствено на английски.... Сега може и да не е проблем, имайки предвид, че става дума за домашно, но за в бъдеще е хубаво да знам, а и предполагам вие, на какво се дължи появата на тази 'аномалия', ако мога така да я нарека.... и разбира се, начините за отстраняването й...

от alloces (280 точки)



0

Мога ли така да реализирам слайдерите от страни на лаптопите. Значи направил съм една таблица с един ред и две клетки, като в първата съм вмъкнал всичките му вложени таблици с филдсетите, а във втората съм поставил слайдерите, като всеки съм го поставил във <div>.и текста от горе също.  Другото което ме вълнува е как трябва да го направя така, че за напред ако се ползва скрипт за да се сменят стойностите на слайдерите, да се променят цифрите над самият слайдер а текста да си остава непроменен. Според мен самото висло трябва да е в някакъв див и после с ID-то му да се зададе в срипта да променя стойностите, но като поставя числото само в ДИВ ми го смъква на долен ред и не стои на един ред с текста. Ето за момента как съм го направил. 

 

<td>
<div id="min price">Min Price: 500 USD</div> 
<div id="slider min price"><input type="range" min="100" max="4000"/></div>
<div id="max price">Max Price: 1500 USD</div> 
<div id="slider max price"><input type="range" min="100" max="4000"/></div>
<div id="min ram">Min RAM: 4 GB</div> 
<div id="slider min ram"><input type="range" min="1" max="16"/></div>
<div id="max ram">Max RAM: 16 GB</div> 
<div id="slider max ram"><input type="range" min="1" max="16"/></div>
</td>
EDIT: премахнал съм шпацията в ID-тата 

от REPLAY (252 точки)


0
сложи го в span не в див. спана е inline елемент a div блоков, от там ти идват проблемите. и на спана си му дай id и скрипа ше го намери къде да го променя.

от Viktor_Ivanov (2505 точки)

0
Значи тогава не ли е по-добре да сложа само цифрата в спан а другото да си го оставя като текст от страни. По този начин с CSS мога да форматирам колкото ми е нужно текста, а със скрипт да идентне само цифрата и да я променя при плъзгане на слайдера.

от REPLAY (252 точки)



0
Трябва ли да ползваме html5 таговете

от gibson58 (0 точки)


0
Не би трябвало, аз никъде не съм ползвал. Според мен важното е да изпълняваш това което ти е по условие, шом го няма в условието го правиш по своя преценка.



0

Здравейте, имам следния проблем -

Не знам как да направя <fieldset>-а ограждащ останалите <fieldset>-ове?

Решението на задачата ми е следното - 

http://pastebin.com/WrJmNE1D

http://pastehtml.com/view/cf81fsrn3.html

или иначе казано - таблица с 3 колони и 3 реда 

като в 3-тата колонка с rowspan="3" са ми слайдерите 

та въпроса - как да наглася общия <fieldset> да обхване само първите две колонки от таблицата ?

 

 


от Asen Tzvetanov (0 точки)


0
вместо таблица с 3 колони, можеш да сложиш всички fieldset-ове в отделна таблица с border , която да е първа колонка на таблица с 2 колони

от Rumjanak (0 точки)

0
http://imageshack.us/f/811/12521147.jpg/
Благодаря !!!!!

от Asen Tzvetanov (0 точки)


1

Привет!

Това е моето решение на задачата:

http://karavacheva.blog.bg/technology/2012/10/17/.1010587


от Evgenia Karavacheva (0 точки)


0
Това е задача за форма а ти го няма основния таг за старт и край на формата :)

от Penev.Mitko (127 точки)

0
Кое-кое?..? Какво съм пропуснала? Благодаря предварително :)

от Evgenia Karavacheva (0 точки)



0

Още един вариант на задачата за лаптопите.

Nested tables Apple MacBook Air laptops

HTML:

http://pastebin.com/U3hnGW4S

CSS:

http://pastebin.com/BgXiRSdb

 


от vic.alexiev (2299 точки)


0

На линка отдолу може да видите още едно предложение ... със максимален брои вложени таблици ...smiley

http://bettingbotsystems.com/telerikacademyCourses/forms/homework_4.html


от muybien (289 точки)


0
Ето още едно решение:
http://pastehtml.com/view/cj1c1dv10.html
http://pastebin.com/cKX3EpjG

от idimitrov07 (282 точки)