Стартира курс по бизнес умения за софтуерни инженери


18

Ако искате да достигнете до сърцевината на софтуерния бизнес и да разберете как всъщност се създава един технологичен продукт, тогава се запишете в новия курс на Академията на Телерик – „Бизнес умения за софтуерни инженери“. Той стартира на 27 март и ще продължи до средата на май. Лекциите ще се провеждат веднъж седмично – всяка сряда от 19ч. до 22ч. в зала Enterprise, а лектор ще бъде Маргарита Антонова, анализатор „Бизнес системи“ в Телерик.

Чрез лекции, включващи дискусии и примери от реалния бизнес и уъркшопове, ще придобиете пълна представа за начина, по който работят софтуерните компании. От генерирането на идеи за даден продукт до промотирането му на пазара и продажбата му на крайния клиент, пътят на създаването и налагането е дълъг и свързан с много други хора от компанията.

Включете се в курса, за да разберете как може да станете по-успешни софтуерни инженери, като разбирате бизнеса и знаете какво е значението на вашата работа. Освен това основната ви задача в курса ще бъде възможност за вас в екип да създадете свой собствен бизнес план за софтуерен продукт, който можете да превърнете в реалност някой ден. Прочетете повече за курса  тук - http://academy.telerik.com/student-courses/soft-skills-and-business-skills/business-skills-for-developers/about. Регистрирайте се на http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/39
Отговори2

Здравей!

Предполагам това е същия курс, за които Наков съобщи вчера?

Диди
0
Да, същият курс е.

от svetlin.nakov (31978 точки)

0
Възможно ли при разглеждането на подтема "Разработчици vs. позиции по поддръжка vs. QA" (тема Ролята на софтуерните инженери в компанията - 10.04.2013 г.) да се добави и "vs. Бизнес анализатори". Позицията бизнес анализатор е не по-малко важна от останалите, независимо че в Академията за момента няма подобна специалност.1
Здравей,
Курсът е същият. Обявихме го официално днес и отворихме регистрацията.
Поздрави!0
Чудесно! Не очаквах толкова рано да бъде отворена регистрацията:)1

Напомняме ви, че остава седмица до началото на курса по бизнес умения за софтуерни инженери. Регистрирайте се сега, за да станете част от едно вълнуващо обучение за технологичната индустрия и пътя на софтуерните продукти от идеята до крайния потребител. Наученото ще ви помогне да разбирате в дълбочина ИТ бизнеса и да бъдете по-добри и дори предприемчиви в работата си.
2

Здравейте!

Довечера е първата лекция на курса по бизнес умения за софтуерни инженери (19:00 ч., зала Enterprise). Курсът включва работа в екип по проекти и съответно сформиране на групи. За да улесним вас, онлайн курсистите, предлагаме да използвате тази тема във форума, за да обявите, че си търсите съотборници. След като вече си намерите, може да си размените имейлите и така да работите заедно по задачите от курса.

Поздрави!

 

 
0
Здравейте! Кога ще бъде обявено разпределението на отборите от курсисти, които са записали присъствено? Диди


0
Здравейте, Диди,
Довечера лекторката ще ви каже как ще протече курсът и как ще се разпределите.
Поздрави!
0
Тези, които нямат възможност днес да посетят курса, ще бъдат ли включени в отбор и ще има ли възможност да получат цялата информация за курса от записаното видео.

от AsenVal (3487 точки)


0
Здравейте,
Във видеото ще получите информацията.
Поздрави!4
Ще се учи Agile методология за девелопмънт.... За който не знае какво е това, ето -
Agile Project Management is Like Teenage Sex because: Everyone wants to do it Many say they’re doing it You always exaggerate how much of it you’re doing Most people aren’t actually doing it (despite their best efforts) Everybody else seems to be doing more than you You get a kick out of telling your friends how they can do it better You spend a lot of time thinking about it Your first time never quite goes to plan You can’t wait until you experience the real deal Very few of you/your friends are doing it correctly You do everything you can to please your Product Owner It takes you a while before you find your velocity You always make sure to hold a retrospective afterwards Everyone says they’ll ‘do it better next time’ Your start getting a bad reputation when you spend too much time ‘Doing it’

от petyob (192 точки)


0
Леле адски ме е яд, че от толкова javascript тотално забравих, че е днеска, моля качете видеото скоро, нямам търпение да видя.

от RamiAmaire (1868 точки)


1
Лекцията беше страхотна - добре че се записах присъствено и въпреки това с удоволствие ще гледам видеото отново! А Маргарита Антонова е чудесен лектор - много завладяваща, забавна и наистина говори много полезни неща! Нямам търпение за следващата сряда :))) Ако обичате не само да програмирате, но и да научавате интересни неща за бизнеса, маркетинга, клиентите - идвайте непременно!

от nevtod (1087 точки)


0
Както и Маги каза, не разбираш ли от бизнеса и потребностите на клиента - само ще си "кодиш" за този дето клати гората

от bgatev (0 точки)


2

 

Определено това е моят курс. Маги е страхотен лектор, програмата е изключително интересна,  практическа насочена и работа в екип. 
А рекламата на Макдоналдс, която направи Маги взриви аудиторията:)))11
Здравейте,

Благодаря на всички за прекрасната първа лекция!
Надявам се, че ви беше интересно, за забавно стана ясно, че нямахме пропуск... :)
Очаквам дискусийте ви по домашното и следващата ни среща с нетърпение.
Маги

от MaggieA (135 точки)


0
Здравей Маги, вече влезе в статистиката с бисерите :)
ето линк, последния пост към днешна дата: http://forums.academy.telerik.com/58745/%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5?start=75#a_list_title

от Boris (3959 точки)

0
*дискусиите
Повече, на следния линк: http://bit.ly/16ZK3NS

от Anubis_Black (1521 точки)