.NET Design Patterns


9

И така... Предполагам, че почти всички сега се сблъскваме за първи път с design pattern-ите и мисля, че ще хубаво да има една тема, в която да се обсъждат. Разликите между някои са тънки, така че ако някой има въпрос този или онзи е по-подходящ за нашия случай и т.н. може да го зададе тук.

По-опитните пък могат да споделят опит или да обяснят на прост български разликите между някои от тях. Сигурна съм, че би било полезно на мнозина.

Изобщо тази тема е за всичко свързано с design patterns.

Ето линковете:

Wikipedia

SourceMaking

DoFactory
Отговори2
Ще имаме специална лекция за тях в курса по КПК ;)

от Nikolay.IT (39117 точки)


0
И все пак темата си е доста на място, защото тази информация ще ни е нужна за проектите :) Благодаря на rnikiforova за което.

от linach (717 точки)


0
Тъй като мислим да използваме Factory Method дизайн в нашият проект и не мога да кажа, че го разбираме както трябва, бихте ли дали няколко примера какво може да се промени в AcademyPopcorn, че да може да се каже, че играта използва този design pattern. Ако видя някакъв пример с тази игра, която г/д схванах как работи, мисля, че ще ми стане по ясно идеята на този pattern :)

от SVGN_H (3048 точки)


7

Група колеги сега пишат книги на български език за Design Patterns. Не е довършена, но е доста добър ресурс: https://design-patterns-book.googlecode.com/svn/trunk/chapters.

Наков


от svetlin.nakov (31978 точки)


1

В DoFactory се представят патерните на Gang of Four (GoF), които се считат за фундаментални. На сайта се разглежда всеки един патерн от 3 гледни точки:

  • Structural example
  • Real World example
  • .NET optimized

.NET optimized (който всъщност е най-полезен) се предлага само в платения им пакет. Ако някой се интересува да ми пише и мога му ги изпратя.


от todor_pr (1527 точки)


1

Аз се зачетох в Head First: Design Patterns и наистина е обяснено доста лесно. Поне мен още първата глава ме накара да се замисля върху доста неща и да се опитвам да видя в бъдеще къде би се счупила настоящата ми идея.


от rnikiforova (1198 точки)


0
А от къде я четеш.

от Nedko (1220 точки)

0
Пробвай да потърсих там където акостират пиратските кораби :D

от Teodor92 (13062 точки)-1

тази книга не е изчерпана


от silistra (561 точки)


0
ActionScript 3 ...

от Nikolay.IT (39117 точки)

0
ActionScript 3 С ШАБЛОНИ ЗА ДИЗАЙН

от silistra (561 точки)