Полезни облачни услуги за съхраняване на данни


5

Здравейте, 

Попаднах на интересна статия, която в синтезиран вид представя актуалните най-разпространени безплатни облачни услуги за съхранение на данни. Надявам се да е полезна хората, които имат нужда от допълнително място своите нужди.

http://gizmodo.com/5990589/the-best-way-to-store-your-stuff-in-the-cloud?utm_campaign=socialflow_gizmodo_facebook&utm_source=gizmodo_facebook&utm_medium=socialflow
Отговори0
Наистина полезен линк. Аз искам да се възползвам от темата и да попитам, колко от хората тук са готови да се доверят на облака. Примерно MediaFire дава 50GB. Аз не бих съхранявал такова количество данни далеч от мен... някъде... в нещото :D Още повече че се предполага там да се държат критични данни.

от pennev (75 точки)


0
Ами то всичко е до "зависи" - няма никакви проблеми да се съхранява каквото и да е, където и да е. Естествено, облаците на Google и други съвсем спокойно се предоставят на много институции за преглед, тоест ако ГДБОП искат достъп до твоя сторидж, Google дават с охота. Аз качвам на доста места, но задължително криптирам информацията, пък нека гледа който иска... стига да види нещо де !

от ibalistix (0 точки)


0

Бих посъветвал всички за SugarSync. Причината за това е, че освен всичките други неща - красив интерфейс, различните платформи, които подържа и липсата на ограничение за размера на файловете, има едно мега голямо предимство пред всички други - позволява човек да избира кои folder-и да синхронизира. Така, ако си имам някаква структура на файловете и си го инсталирам, не е нужно да я променям и да блъскам всичко в един новосъздаден фолдър, ами просто си избирам какво да синхронизирам и то го прави. Освен това, мога да изключвам sumfolder-и - примерно синхронириам си папка Telerik, но изключвам папка подпапка Photoshop.


от AlexPopov (1568 точки)


0
Ами DropBox прави същото, само че е зрял продукт, тъй да се каже лидерът в тези технологии (folder live sync).

от svetlin.nakov (31978 точки)

0
Dropbox прави следното - имаш folder Dropbox и вътре в него имаш примерно 5 други folder-а. Можеш да си избереш кои от тях на кой дивайс да ти се синкват. Но те в крайна сметка трябва да са вътре в най-горния дропбокс фолдър. Sugarsync създава една папка Magic Breefcase, подобна на Dropbox folder-а, но освен това, ако имам примерно D:\Pesho\Projects\Photos - мога да си избера да ми ги синква, без да трябва да местя folder-а Photos от D:\Pesho\Projects\ в C:\Users\Pesho\Documents\Dropbox (или където там е създаден Dropbox folder-а). Освен това Dropbox предлага само 2 GB безплатно пространство, а Sugarsync - 5. Освен това, ако през Dropbox ти share-на папка или файл, размерът на тази папка ти яде от твоите 2 GB, докато при SugarSync може да нямам никакво свободно пространство и пак хората да ми share-ват папки и файлове и те да се синхронизират на компа ми.

от AlexPopov (1568 точки)0

Някой пробвал ли е Amazon Glaicer? Струва $0.01 / GB / month - доста изгодна цена за backup услуги. Мисля да си направя един акаунт и да си качвам архиви, backups, снимки, кво ли не. Дисковете горят, CD-та вече никой не ползва, като че ли дойсе наистина времето на cloude storage технологиите.

Някой пробвал ли го е, че да даде отзив от първа ръка?

Наков


от svetlin.nakov (31978 точки)


1
Здравейте,
попаднах на нов cloud storage за мен. Гледам, че май още не е споменат из форума:
https://www.copy.com
Прилича на дропбокс. Има тулове за синхронизация на фолдер. При регистрация получавате 5ГБ място.
В момента тече кампания по популяризирането на услугата, ако се регнете през мой реферал:
https://copy.com?r=vRotK9
аз ще получа +5ГБ, а вие директно 10ГБ фрее място :)

С пожелания за много усмивки :))

от moshensky (117 точки)


0
Регистрирах се с твоя акаунт. Първо бяха 5GB и чак когато инсталирах софтуера локално на компютъра ми вдигна лимита на 10GB. Аз синхронизирам нещата с 4 сториджа - UbuntuONE, DropBox, SkyDrive, Copy - когато променя един файл той се синхронизира и с 4те storage веднага.

от ibalistix (0 точки)

0
Точно това е и моето приложение. Едни и същи данни на няколко различни места :)

от moshensky (117 точки)