Въпрос относно допълнителните курсове


2
Здравейте! Въпроса ми следния... Значи към момента съм записан за OOP,JS,Photoshop,Споделяне на знанията,Операционни системи, Бизнес умения и Slice'n Dice но някак си ми идват в повече и ми се струва, че не действам на максумум по основните дисциплини, та питането ми е много несериозно ли ще е ако спра да се занимавам с photoshop и slice'n dice..в смисъл да спра да пиша домашните и тнт. ( към момента ги пиша.. ) за да мога да се концентрирам върху по важните за мен курсове по С#,JS,Операционни системи.....Отговори2
Здравей,
И аз горе-долу съм в съшата ситуация. Ще ти споделя моето виждане:
Наблягам максимално на основните предмети.
Когато остане време за другите гледам да взема (да науча) колкото се може повече от тях, като фокуса ми все пак остава върху основните.
Всичко е въпрос на приоритети.
Поздрави!

от nikolaikolarov (2177 точки)


0
Ами към момента и аз съм така, но съм още в голяма дилема щото ми се иска по основните да дръпна по напред с материала

от iwitass (3695 точки)


6
Аз не виждам нищо не сериозно. Лично аз се концентрирам върху програмирането, за това съм дошъл тук.
Фотошоп-а и слайс-а преминах онлайн веднага , без да се занимавам с тях въобще, защото не ме интересуват. Хюмънеуър-а го пробвах, ходих няколко седмици и видях че полза от това нямам никаква и минах онлайн (отново без да се занимавам). ОС-а ходих на първата лекция за да видя как ще, честно казано ме блазнеше какво е това системен администратор, дали пък няма да ми хареса. След лекцията знаех че системната администрация не е за мен и няма да ми е интересна, а теорията (ОС и компютърни архитектури/системи) я знам много добре от университета => отписах се.
Няма нищо не сериозно в това да знаеш какво искаш да научиш и постигнеш, и да се концентрираш върху него.

от KrisNickson (2635 точки)


2
На този въпрос само ти можеш да си отговориш. Защото преценката "несериозност" е доста субективна. Добре ще е да ги подредиш по приоритети и да решиш кое е най-важно, а което остане в дъното на таблицата - по-добре го остави. Защото в един момент ще се получи така, че от бързане тези с висок приоритет ще ги претупаш. Мисля че на всички им стана ясно , че не сме тук за сертификат, а за знания - защото след обучението не сертификатът ще ти върши работата. Моето мнение е , че трябва да ги редуцираш. Не знам как се справяш, аз лично съм записала 4 и мисля, че това ми е предела. Напоследък (все по-често) дори и да имам желание да довърша някоя задача, организмът ме предава :)

от pdrenovska (2196 точки)


0
Не знам за вас, но аз няма как да смогна с толкова много курсове и за това карам само задължителните (Програмиране, Уеб дизайн и Споделяне на знания и работа в екип). Всички курсове, които предлагат са изключително интересни, но просто няма как човек да е добър във всичко това едновременно. Решил съм лятото, като имам повече време да гледам видео уроците и може би ще се записвам в някои от тях онлайн със следващата група :)

от SVGN_H (3048 точки)


1

Същата история и при мен. От началото на софтуерната академия до сега се опитвах да ходя на всяко едно събитие - училищна и алго академия, представяния на icenium, НЛП клуба, всички курсове, които могат да се записват в система. След началото на операционните системи стана ясно, че физически е невъзможно да посещаваш всички лекции. Освен това натоварването почна да ми идва в повече и трудно смогвам с домашните. Като резултат първо "изгоря" slice'n'dice курса, сега ще отсвиря и фотошопа(домашните от втората част не съм ги довършвал, имам само това, което успявах да сътворя повреме на лекциите). Операционните системи са ми интересни, но по-скоро ще посещавам лекциите когато мога и ще гледам видеата чисто информативно. Надявам се до края курса да остане публично достъпен. Записъл съм и бизнес уменията, да се надяваме, че ще бъде интересно.

По отношение на училищната и алго академиите те ще бъдат последното нещо, от което ще се откажа. Намирам ги за изключително полезни - реално погледнато материала, който се преподава в тях ще го изучаваме и в последствие в софтуерната академия.

А отговорът на въпроса е:

Не, няма да е несериозно да се откажеш от по-малко интересните за теб курсове за да можеш да се съсредоточиш върху основните дисциплини. Дори ще е по-добре, както за теб, така и за академията.

Поздрави,

Пирин


от pirin (1101 точки)


4
Здравей!
При мен времето е адски малко и дори при прииритизиране нямам достатъчно време и за основните курсове. Това естествено се отразява на крайните резултати и в даден момент, като цяло в продължаването на Академията.
Сам за себе си трябва да решиш какво е важно за теб, от какво може да се откажеш и следва да имаш предвид, че интензитета на лекциите и натоварването продължават да се увеличават.
Важното е да направиш нещо до края, а не десет до средата;)
Успех,
Диди1
колега аз съм точно обратното ... да ходиш на всички курсове е все едно аз да пробвам да взема всички възможни предмети във Физическия факултет - е няма начин. Аз ходя само на основните 2 и толкова и пак ми е трудно, затова щом си решил че не може всичко, което е естествено, отрязваш тия които са ти най-трудни или най безинтересни /относително/ все си имаш нещо любимо ходи на него.

от makmidov (598 точки)


4
Ха! Успокои ме! Не съм само аз човекът с подобни дилеми. А те са си сериозни дилеми. Аз лично съм записал всичко, което мога.
Поради което:
- всеки ден от седмицата в 7 и нещо тръгвам за работа - до 17 и нещо (по принцип съм до 18:00) - ама изпадам в нелегалност с приемане от страна на шефовете - всяка вечер на някой курс до късно - прибирам се около 23:00 ч;, кратка вечеря и писане и четене на код и домашни до към 2 - някакъв сън
събота и неделя - наваксване с домашните, натрупани през седмицата - не ми стига времето - и те постоянно се натрупват ли натрупват.
Резултатът:
- все още имам купища неща за правене, а времето все повече свършва - и един по един в някои от курсовете започва изоставане и постепенно отказване. За момента не съм се отказал от никой още, ама натам вървят нещата.
А като цяло: - от 6 месеца не съм излизал никъде, и съм минимизирал социалните си контакти в разговори със себе си
- от 3 месеца не ми остава време дори да участвам във форума. - от 4 месеца не ползвам телевизора
- от 2 почти не ползвам и кревата, къде ти този лукс
- кафе машината не може да изтине.
Като цяло вече дори не знам кой съм и къде се намирам, да не говорим за какво се боря. Определено всичко е много интересно, но натоварването не е въобще като за работещи хора.
Имам един съществен съвет към екипа на Академията! Би било хубаво поне тези курсове, които са извън основният поток курсове, да бъдат с по-облекчен режим, та дори за по-дълго време. Иначе то се забелязва, как постепенно оредяват хората, които ходят на допълнителните курсове. А това не е в полза на никого. По-добре за по-дълъг период с възможност за участие, отколкото намаляване на участниците.
В началото на курсовете по Фотошоп и на Операционните системи бяха препълнени залите, напоследък - резултата е коренно различен. И това определено не е поради липса на интерес!
Аз лично ще продължавам с всички дини под мишница, докато не почна да ги изпускам една по една.
Успех на всички.

от Antoveravip (616 точки)


0
Колега, моя опит показа при HTML основи, че ако не бях оставил C#, нямаше да го мина с отличие. То не беше само до оценката, а до усвоения материал.
Съветвам те, ако искаш да приоритизираш курсовете си, като изоставиш някои за след месеци. Целта до колкото зная са уменията на високо-конкурентно ниво, а не дипломата - подобно се изказваше Наков. Напълно съм съгласен с него, независимо, че съм в началото... :)
Всеки по някакъв начин може да си купи диплома, но не всеки без да притежава, да я заслужава. :)

от Harmony (176 точки)

0
Напълно съм съгласен с теб, колега и благодаря за съвета. :) Slice and Dice и Photoshop курсовете вече се отказах от тях въпреки, че ми харесват много и са интересни. Просо няма време за тях, дори и при онлайн участие. Като пуснат следващи версии на тези курсове - тогава ще ги гоня. А за дипломата - въобще и не ме притеснява. Аз се стремя да добия и развия знанията и уменията. След време да натрупам и опит. В крайна сметка уменията и знанията вършат работа и решават проблемите, а не дипломата. :)
Благодаря още веднъж за съвета. Желая ти много успехи.

от Antoveravip (616 точки)


1
Аз най-накрая се разбрах със себе си и реших, че единствените допълнителни курсове, за който ще отделям време към момента са по операционни ситеми и бизнес умения. За фотошопа и slice'n dice ще си сваля всички материали и по-натам ще ги науча. Благодаря много на всички за съветите и мненията :)

от iwitass (3695 точки)