Няколко въпроса


1

 

  1. Какво означава ''отлично владеене на изучавания в него материал'' . Виждам го в някои описания за курсове . Примерно: http://academy.telerik.com/student-courses/programming/object-oriented-programming/about/. Как се доказва владеенето с изпит, диплома, оценка от университета или няма нужда да се доказва?

  2. Ако се присъединя към курс след началото му какво става с домашните? До колкото знам има срок на предаване... Ако има такива , чийто срокове са изтекли няма да мога завършва успешно курса ли? Или има други срокове за по късно почнали?

  3. Как точно се завършва дадена специалност и/или се взема сертификат? Трябва да се изкара фиксиран курс на обучение ли или е възможно просто да мина курсове по изискваните дисциплини ''на парче'' ?

  4. Какво означава да се вземе изпит ''с отличие''?

5. Какво става , ако не мога да завърша даден курс или не мога да се ява на изпит? Ще има ли това някакъв негатицен ефект върху мен? Ще мога ли се ява друг път ? Ще може ли да почна някой друг път курса от мястото до къде съм стигнала?
Отговори2

1. Означава, че трябва просто да разбираш материята, ако си онлайн ( иначе просто няма да може да правиш домашните )

2. Не сроковоете са еднакви за всички т.е. губиш процента точки от домашни.

3. За да вземеш серификат/ завършиш специалност трябва да изкараш опоменатите за нея курсове:

http://academy.telerik.com/academy/majors/about

4. Това означава, че трябва да си в топ курсистите ( отличие се дава на определен % от курсистите ).

5. Няма отрицателен ефект. Може да изкраш същия курс в следващото издание на Академията, но трябва да почнеш отначало дадения курс.

 

П.П. Курса по ООП приключи, вчера бе изпита.


от Teodor92 (13062 точки)


0
Пфу ! Изпревари ме. Да не бях писал толкова много :(

от FeRt1 (2866 точки)

0
Няма нищо - всичко, което си писал е вярно и даже има повече информация :)

от Teodor92 (13062 точки)3
Предположих, че след като Теодор ти премести темата ще вземе отношение по въпроса ( и без това е доста по-запознат от мен ) , но гледам, че още чака отговор и ще се опитам да ти отговоря, така както аз разбирам нещата.
1. Продполагам се има предвид, ако запишеш курса онлайн (без да си карал CSharp част 1 и 2) че имаш нужда от тези познания, за да можеш да изкараш курса въобще. Сиреч този курс надгражда предишните 2 и не е подходящ за начинаещи.
2. Доколкото знам единствения начин да се присъединиш към курс след началото му е ако си онлайн и тогава е възможно това, че си изпуснала сроковете на някое от домашните да ти изиграе лоша шега. Все пак съм виждал да допускат "онлайн" участници на изпит без всички предадени домашни, но това зависи от конкретния курс (пример: "Ще получите покана за изпит, ако имате поне 4 предадени домашни". В курса общия брой домашни беше 7.
3. Сертификат се получава ако покриеш изискванията за него. Взетите изпити от предишните години се признават, което означава, че може и на парче.
4. В академията има само 3 оценки - НЕвзет, взет и взет с отличие. Взет с отличие е субективна оценка (поне по мои наблюдения) която се дава на най-добре представилите се хора на конкретен изпит (около топ 1/3)
5.Ако не завършиш даден курс и си присъствено, това може да доведе до преминаването ти в онлайн форма (еквивалент на отпадане, но по-яко). Ако си онлайн - не губиш нищо освен, че не си взела курса и трябва пак да го чакаш.
п.п: Надявам се не съм те подвел. Ако съм сбъркал в нещо тук има доста по-опитни от мен, които ще ме поправят. Поздрави!

от FeRt1 (2866 точки)


4

Да не те подвеждам, но нещата до колкот ознам седят така:

Отлично владеене е относително. Може да си гениален, но ако не си държал изпитите по C# 1 и 2 няма да можеш да вземеш сертификат, или да се бориш за най-последните специализирани курсове. Понятието на парче влиза в сила под формата - да ако си достатъчно добър можеш да запишеш OOP и да го изкараш, да се явиш на изпит и да го вземеш. Това ще ти остане взето парче, но ще трябва да вземеш и предишните парчете, не можеш да ги прескочиш.
Взет с отличие също е относително. Обикновено трябва да си в топ еди колко си от взелите изпита, което се решава всеки път от лекторите, каде ще бъде летвата за дадения изпит.
Ако се присъединиш късно, може би не винаги е възможно, но попринцип ще бъдеш онлайн студент и за да бъдеш дапуснат до изпит трябва да предадеш всички домашни. Демек ако срока за някое домашно е минал или формата за записване е затворена си си изпуснал шанса.
Ако трягнеш с диплома да доказваш, вече ми е пред лицето Наков как ще те погледне :D Иска се практика и на място да се показва. Дипломата е лист хартия.
Сега има записвания за новия трак, който започва другия месец. Документите се подават до 7-ми, може да разгледаш http://telerikacademy.com

Надявам се да съм ти бил полезен :)
Успех!


от KOCTEHYPKATA (5259 точки)


2

Много ме радва факта, че има толкова въпроси във форума относно новия прием в Академията. Ще се опитам да ти отговоря.

1. Курсовете имат определена последователност и всеки от тях се изгражда върху материала от предишния. Няма как всеки път да се започва от начало. Затова изискване да запишеш даден курс е да владееш основата върху която той стъпва. Няма нужда да доказваш каквото и да било :) ако нямаш необходимата основа, просто няма да се справиш.

2. Няма особен смисъл от посещението на отделни курсове, още повече от късно присъединяване. Курса трае около месец, и повярвай ми, времето е доста малко, а ако и по-късно почнеш, въобще не виждам смисъл.

Моят съвет е, ако искаш да се занимаваш с това да се запишеш в Академията или сега, за пролетния прием, или септември. Ще трябва да положиш изпити по английски и тест за интелигентност, но те са достатъчно леки. Така ще минаваш курсовете систематично, по ред и много по-лесно ще усвоиш материала.

А за домашните - ако изпуснеш срока, няма как да предадеш. Ако имаш уважителна причина, може да пишеш на трейнърите, те винаги гледат да помогнат.

3. За да вземеш специалност трябва да преминеш целия трак и да вземеш съответните изпити. Някои от тях трябва да бъдат взети с отличие. Схема на необходимите курсове за всяка специалност може да видиш тук.

4. Критерийте за взет с отличие са различни в зависимост от предмета. Например при C# 1 имаше тест. Само хората набрали определени точки стигаха до изпит и само представилите се добре на изпита получаваха Взет с отличие. За да получиш взет с отличие трябва да се постараеш да покриеш всички критерии - да си предадеш всички домашни, да се представиш добре на изпита, да пишеш във форума, да водиш блог, да посещаваш редовно лекции. Всяко едно от тези неща ти носи точки и над определени точки, получаваш Взет с отличие.

5. В Академията няма губещи. Дори и да не се справиш или да пропуснеш изпит, можеш да продължиш online и при следващия изпит, ако си в топ 10%, ако не се лъжа, можеш пак да продължиш присъствено. В краен случай винаги можеш да започнеш от начало, никой няма да има проблем с това, напротив, някои от шампионите тази година са хора не успяли миналата :)

В крайна сметка нищо не ти пречи да опиташ и аз смятам, че ще постъпиш правилно ако се запишеш сега за пролетната академия.

Успех :)


от stamopetkov (1429 точки)


0
Тази пролетна академия само присъствено ли може да се кара или може да е онлайн? Тези курсове ще са достъпни ли и за други потребители, които не са се записали ?

от Nemesida (0 точки)